Continuem ficant el nas en la cuina marroquina, una cuina molt rica en matisos i sabors que m'encanten. Avui us presento una amanida extremadament senzilla de fer i que resulta excel·lent de gust. Aquest és el resultat d'una barreja de plats que he conegut tot documentant-me sobre aquesta apassionant cuina mediterrània.

Us recomano que aprofiteu, sobretot, la temporada de bons tomàquets ecològics per gaudir-ne encara més d'un entrant que pot arribar a considerar-se una mica senzillot, però que té la seva personalitat i deixa empremta. Espero que us agradi.

Ingredients

3 tomàquets madurs pelats

300gr. llenties cuites

1 ceba tendre

julivert fresc picat

1 cullerada de Tahín (pasta de sèsam)

1 cullerada de comí

1/2 cullerada de canyella en pols

3 cullerades d'oli d'oliva

2 cullerades d'aigua

sal

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Pelem i fem el tomàquet a trossets petits. Aquests són tomàquets de l'hort d'un bon amic meu i he de dir que són una brutalitat.

3.

Pelem la ceba tendre...

4.

... i la piquem ben fina...

5.

... el mateix amb el julivert...

6.

Ho anirem barrejant tot en un recipient.

7.

El tahín, o crema de sèsam, el podeu comprar en qualsevol herbolari.

8.

Hi posarem una bona cullerada.

9.

Un xorret d'aigua ajudarà a desfer el tahín i barrejar millor l'amanida. Però no us passeu!

10.

Ara el comí...

11.

... una cullerada també...

12.

... la canyella...

13.

... una també...

14.

... el pebre negre...

15.

... mitja cullerada, més o menys...

16.

... i un polsim de sal...

17.

Ho barregem tot.

18.

Les llenties, ja cuites, les rentarem una mica.

19.

Les incorporem.

20.

Un bon raig d'oli d'oliva i pràcticament ja ho tenim.

21.

He utilitzat unes fulles d'enciam per a presentar el plat.

22.

El pebre vermell picant li aportarà el toc picant que tenen molts plats marroquins.

23.

Així mateix, amb un raig d'oli d'oliva per sobre.

24.

Ummm, fresca, sana i exòtica amanida.

25.

Bon profit!