Aquesta amanida t'encantarà! És molt refrescant, fàcil de fer i té molta personalitat. Un plat d'aquells que et fa sentir bé per dins.
- 1/2 meló
- Amanida tipus "mezclum"
- 1 alvocat
- 1 llima
- 1 ceba dolça o tendra
- Formatge sec d'ovella
- Oli d'oliva
- Sal
Prepara tots els ingredients.
Primer, prepara la vinagreta. Rasca una mica de la pell de la llima, evitant la part blanca.
Ara esprem el suc d'una llima.
Posa la ratlladura i el suc en un bol.
Ara, afegeix unes 4 o 5 cullerades grans d'oli d'oliva verge extra.
Remena-ho bé amb una barnilla i reserva-ho.
Tria un meló ben madur, és important.
El pots servir a daus, tallets o boletes, com he fet jo amb aquest estri.
Com veuràs, avui faré la mateixa presentació però en plats diferents.
Decora l'amanida amb unes boletes de meló.
Ara, trenca amb les mans uns trossos de formatge sec.
Reparteix el formatge per l'amanida.
I ara, obre l'alvocat, que també ha d'estar al seu punt.
Talla'l a rodanxes i decora l'amanida. Finalment, talla una ceba dolça (o tendra) a la juliana i remata la presentació.
Què falta? La vinagreta, és clar.
Reparteix-la sobretot per sobre de l'alvocat i evitar així que s'oxidi. No abusis d'aquesta vinagreta, posa'n la justa i la resta serveix-la a taula, ja que pot condicionar molt el plat. Has de trobar el teu propi equilibri i t'encantarà.
Doncs aquí la tens acabada! Fàcil, bona, sana i ràpida!
Bon profit!