Com ho porteu? Cuinant més que mai segurament oi? És el que toca ara. També a la cuina cal establir rutines: tant per contenir el consum innecessari de calories, com per assegurar una estona diària a la cura i elaboració dels nostres plats.
Calma amb el menjar també. Avui doncs, us porto una recepta molt fàcil de fer, on també us poden ajudar els vostres fills, i així mateu dos ocells d'un tret. Pocs ingredients, econòmics i (en principi) disponibles a tots els supermercats. Vinga, som-hi!
1 pot gran de mongetes cuites (500-600g)
1 tros de pebrot vermell a daus petits
1/2 ceba dolça a daus petits
1 tros de pebrot verd a daus petits
3 o 4 raves a daus petits
2 ous durs
oli d'oliva
vinagre de Mòdena
sal
Variants:
Hi podeu afegir cigrons i altres verdures en cru
Prepareu tota la verdura, renteu-la ben neta.
Poseu els ous a coure amb abundant aigua i sal durant 10 minuts.
Mentrestant, trinxeu la ceba dolça. No tota. Les quantitats de les verdures és variable, per tant, poseu-hi la quantitat que us vagi millor.
Ben trinxadeta.
Poseu-la en un bol.
Feu el mateix amb el pebrot vermell. Jo he utilitzat una quarta part d'un pebrot gran.
Feu el mateix amb el pebrot verd i ho incorporeu al bol.
Feu el mateix amb el rave. El rave té un sabor una mica insípid, però la seva textura és molt interessant.
Ho barregeu.
Un cop cuits els ous, els peleu bé, els renteu i els deixeu refredar.
Un cop escorregudes les mongetes, afegiu-les al bol.
Tireu-hi sal.
Un raig de vinagre de Mòdena (o un altre vinagre) al gust.
I un bon raig d'oli d'oliva.
Remeneu-ho bé. Aquesta amanida es pot servir directament, a temperatura ambient. Però també la podeu posar a la nevera i consumir-la freda.
I ja la podeu emplatar.
Poseu-hi mig ou dur a sobre, un nou raig d'oli i cap a taula. Bon profit!