Aquí teniu una fresca i lleugera amanida de pasta, ideal per les èpoques de més calor. Podeu fer els suggeriments que creieu oportuns, però quan parlem en termes d'amanides, la variabilitat d'ingredients és tan alta que resulta difícil definir amanides "base" o de referència.

Per tant, com s'ha fet sempre i es continuarà fent sempre, feu les amanides al vostre gust i divertiu-vos fent-les amb els vostres fills. Aquí us en deixo un bon exemple.

 

Ingredients

300 g de pasta (caragoles)

olives verdes farcides d'anxova

olives negres sense pinyol

oli d'oliva verge extra

1 llauna de tonyina en conserva

vinagre de Mòdena

blat de moro en conserva

pebre negre

barretes de surimi (cranc)

mini tomàquets tipus Xerri

unes fulles de llorer

orenga

sal

Variants:

Totes les que considereu oportunes

Preparació
1.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas1

Preparem els ingredients.

2.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas2

Posem abundant aigua a bullir amb una mica de sal...

3.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas3

i unes fulles de llorer.

4.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas4

Mentre s'escalfa l'aigua, anirem preparant la resta d'ingredients de l'amanida. En un bol, col·locarem la tonyina escorreguda.

5.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas5

A continuació, el blat de moro escorregut.

6.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas7

I les hi incorporarem també.

7.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas8

L'aigua ja bull.

8.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas9

Posarem la pasta dins la cassola.

9.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas10

Continuem tallant a rodanxes les olives negres.

10.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas11

Les hi incorporarem.

11.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas12

I ara ho remenem tot plegat amb una cullera, amb la intenció d'esmicolar la tonyina.

12.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas13

Passats uns 10-12 minuts de cocció, segons el vostre gust, ja podrem escórrer la pasta.

13.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas15

Un cop freda la pasta, l'afegirem al nostre bol.

14.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas16

Ara, ho amanirem amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

15.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas17

Si no us agrada el vinagre, el podeu obviar, però a mi m'agrada posar-hi un raig.

16.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas18

Aproximadament com dues cullerades grans.

17.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas19

En aquest punt també hi posarem una mica d'orenga.

18.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas20

A mi me'l porten d'unes collites de Badajoz, molt fresc i més aromàtic que el que trobem al supermercat.

19.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas21

L'orenga li donarà caràcter a l'amanida.

20.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas22

Una mica de pebre negre, si voleu.

21.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas23

I ara hi posarem els tomàquets Xerri, ben rentats prèviament.

22.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas24

Molt bé.

23.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas25

Una mica de sal i...

24.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas26

Ho barregem tot plegat.

25.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas27

Ja per acabar, hi incorporarem el surimi.

26.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas28

El cranc es posa al final per evitar que es desfaci massa al remenar l'amanida.

27.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas29

Un raig d'oli més i ja tenim la nostra amanida acabada. Deixeu-la reposar a la nevera una estona.

28.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas30

Ummmm... què bé que entra a l'estiu!

29.
amanida pasta tonyina olives cranc tomaquet pas31

Bon profit!