Aquí teniu una fresca i lleugera amanida de pasta, ideal per les èpoques de més calor. Podeu fer els suggeriments que creieu oportuns, però quan parlem en termes d'amanides, la variabilitat d'ingredients és tan alta que resulta difícil definir amanides "base" o de referència.
Per tant, com s'ha fet sempre i es continuarà fent sempre, feu les amanides al vostre gust i divertiu-vos fent-les amb els vostres fills. Aquí us en deixo un bon exemple.
300 g de pasta (caragoles)
olives verdes farcides d'anxova
olives negres sense pinyol
oli d'oliva verge extra
1 llauna de tonyina en conserva
vinagre de Mòdena
blat de moro en conserva
pebre negre
barretes de surimi (cranc)
mini tomàquets tipus Xerri
unes fulles de llorer
orenga
sal
Variants:
Totes les que considereu oportunes
Preparem els ingredients.
Posem abundant aigua a bullir amb una mica de sal...
i unes fulles de llorer.
Mentre s'escalfa l'aigua, anirem preparant la resta d'ingredients de l'amanida. En un bol, col·locarem la tonyina escorreguda.
A continuació, el blat de moro escorregut.
I les hi incorporarem també.
L'aigua ja bull.
Posarem la pasta dins la cassola.
Continuem tallant a rodanxes les olives negres.
Les hi incorporarem.
I ara ho remenem tot plegat amb una cullera, amb la intenció d'esmicolar la tonyina.
Passats uns 10-12 minuts de cocció, segons el vostre gust, ja podrem escórrer la pasta.
Un cop freda la pasta, l'afegirem al nostre bol.
Ara, ho amanirem amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Si no us agrada el vinagre, el podeu obviar, però a mi m'agrada posar-hi un raig.
Aproximadament com dues cullerades grans.
En aquest punt també hi posarem una mica d'orenga.
A mi me'l porten d'unes collites de Badajoz, molt fresc i més aromàtic que el que trobem al supermercat.
L'orenga li donarà caràcter a l'amanida.
Una mica de pebre negre, si voleu.
I ara hi posarem els tomàquets Xerri, ben rentats prèviament.
Molt bé.
Una mica de sal i...
Ho barregem tot plegat.
Ja per acabar, hi incorporarem el surimi.
El cranc es posa al final per evitar que es desfaci massa al remenar l'amanida.
Un raig d'oli més i ja tenim la nostra amanida acabada. Deixeu-la reposar a la nevera una estona.
Ummmm... què bé que entra a l'estiu!
Bon profit!