Estic convençut que, a casa vostra, també és força habitual el consum d'amanides personalitzades. Tots tenim les nostres tendències i predileccions i adaptem aquestes amanides al nostre gust personal. Això és molt bo i garanteix el gaudiment d'allò que cuinem al mateix temps que fomentem una certa creativitat a la cuina.
Per tant, avui, us mostraré una d'aquelles elaboracions personals, casolanes, gairebé privades que faig sovint a casa. Espero que us agradi.
1 patata bullida gran
2 llaunes petites de tonyina en conserva
1 llauna petita d'olives farcides
1 ou dur
unes tires de surimi ("cranc")
oli d'oliva verge extra
maionesa casolana
pebre negre
sal
Variants:
Podeu decorar l'amanida amb tomàquets xerri i/o anxoves
Podeu afegir-hi orenga
Prepareu tots els ingredients.
Peleu la patata.
Poseu-la a bullir. Quan estigui cuita reserveu-la fins que estigui freda.
En un bol aboqueu la tonyina.
Talleu les olives per la meitat.
Prepareu una maionesa casolana tradicional.
Si voleu més informació, passeu per la recepta «Maionesa casolana».
Tireu un parell de cullerades grans dins el bol.
Remeneu-ho tot plegat una mica.
Un cop la patata sigui freda, talleu-la a daus.
Aboqueu-la a la barreja inicial.
Tireu-hi un raig d'oli d'oliva.
Saleu-les.
I empebreu-les.
I, de nou, tireu-hi un parell més de cullerots de maionesa casolana.
Remeneu de nou.
Finalment, poseu-hi el surimi a trossos per sobre, però no ho barregeu o es desfaran.
A l'hora d'emplatar, podeu fer servir uns bonics tomàquets xerri, que sempre omplen un plat.
I una anxoveta que no falti, jeje.
Una amanida fresca i que entra fàcilment per la vista.
Bon profit!