Una bona amanida que podeu consumir durant tot l'any. L'arengada, la podeu comprar salada i fer-la a filets vosaltres, encara que també la podeu comprar dessalada i en oli, una molt bona opció. Jo us mostraré totes dues variants. En qualsevol cas, l'arengada sempre és bona.

Jo és que soc un fanàtic de l'arengada. 

Ingredients

1 kg de patates

4 arengades

4 tomàquets verds

2 cebes

2 pebrots verds

1 pebrot vermell

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
amanida patates arengada pas1

Busqueu uns fulls de paper de diari i emboliqueu cada arengada per separat. 

2.
amanida patates arengada pas2

Procureu que quedi ben tancat, ja que si no embrutareu la porta i el marc.

3.
amanida patates arengada pas4

I fem pressió fins que quedi ben situada i no es mogui.

4.
amanida patates arengada pas5

Poseu-la cap enfora en el llindar d'una porta gruixuda. Normalment, la porta de la cuina.

5.
amanida patates arengada pas6

Ajusteu la porta tot pressionant el paquet.

6.
amanida patates arengada pas7

Fa una mica de coseta... i és estrany... el bitxo ja fa temps que és mort. Per tant, no tingueu por en pessigar l'arengada que no li fareu cap mal.

7.
amanida patates arengada pas8

Ja està... Obrim el paquet...

8.
amanida patates arengada pas10

 i amb els budells fora, és clar. De fet, això és el que busquem... que es pugui netejar amb facilitat.

9.
amanida patates arengada pas11

Ara només ens queda retirar la pell, els budells i fer-ne filets dels lloms. Passeu-la pel raig de l'aixeta per extreure'n l'excés de sal.

10.
amanida patates arengada pas12

Preparem la resta d'ingredients.

11.
amanida patates arengada pas13

Us he explicat com fer filets de l'arengada salada, però en aquesta recepta utilitzaré filets d'arengada ja nets i conservats en oli.

12.
amanida patates arengada pas14

Posem a bullir la patata vermella, ben neta però amb pell i tot. Hi estarà uns vint minuts, segons la mida.

13.
amanida patates arengada pas15

Renteu bé la verdura i talleu-la a tires fines.

14.
amanida patates arengada pas16

Aquestes tires les podeu fer amb un ganivet o utilitzant una mandolina de cuina o qualsevol estrany aparell tipus nicer dicer d'aquests.

15.
amanida patates arengada pas17

La ceba també, en juliana.

16.
amanida patates arengada pas18

Com el tomàquet.

17.
amanida patates arengada pas19

En un bol hi posem la verdura tallada...

18.
amanida patates arengada pas20

amb el tomàquet...

19.
amanida patates arengada pas21

i ho reguem amb abundant oli d'oliva de qualitat. Ho reservem.

20.
amanida patates arengada pas22

Ja tenim la patata cuita.

21.
amanida patates arengada pas23

Notareu que ara no costa gens de pelar. Compte de no cremar-vos.

22.
amanida patates arengada pas24

Tallarem la patata a rodanxes.

23.
amanida patates arengada pas25

El gruix?... Al gust.

24.
amanida patates arengada pas26

Com que no ho emplatarem ara, col·locarem la patata dins el bol de verdures.

25.
amanida patates arengada pas27

La salarem una mica...

26.
amanida patates arengada pas28

... i la ruixarem amb oli d'oliva.

27.

Per acabar, hi posem els filets d'arengada a sobre.

28.
amanida patates arengada pas30

Una mica més d'oli i reservem el bol a la nevera fins al moment d'emplatar. El fet de posar les patates a sobre és per evitar que es trenquin massa.

29.
amanida patates arengada pas31

A l'hora d'emplatar, hi posarem una mica de patata a la base i a sobre la verdura i els filets d'arengada.

30.
amanida patates arengada pas32

Tireu-hi una mica més d'oli per sobre. Si us agrada l'arengada... aquesta és la vostra amanida.

31.
amanida patates arengada pas33