La recepta d'avui és molt apropiada per a l'estiu, ja que resulta molt refrescant. La podeu fer el dia abans o pel matí, i deixar-la a la nevera unes quantes hores.
Serà un plaer arribar acalorats del carrer i trobar-vos aquesta amanideta ben freda a la nevera. Creieu-me!
A més, resulta molt fàcil de fer, ja ho veureu.
Som-hi!
1 pot de bonítol en conserva
3 patates cuites
3 ous durs
1/2 cogombre fresc
1 ceba tendra tallada a la juliana
1 tomàquet d'amanir
1/2 pebrot verd
olives farcides d'anxova
maionesa casolana
oli d'oliva
Variants:
- Podeu fer servir olives negres per decorar l'amanida
- S'hi pot afegir blat de moro
Primer heu de pelar i posar a bullir les patates.
Estaran uns 20-25 minuts segons el tipus de patata. Un cop fetes les refredeu amb aigua freda.
Al mateix temps, poseu a coure els ous durant 10 minuts. Un cop fets, els refredeu amb aigua freda.
Mentre es fan les patates i els ous, podeu anar netejant i tallant la resta de verdura.
El tomàquet, de fet, és opcional, però a mi m'agrada afegir-hi una mica, sobretot si som en temporada.
Talleu també el cogombre, el pebrot verd i la ceba a la juliana.
Prepareu també les olives i el bonítol.
Un cop refredades les patates les talleu a daus.
En un bol hi poseu les verdures, juntament amb un ou dur esmicolat i el tomàquet.
I finalment les patates. I ho barregeu amb cura.
Feu una maionesa casolana i en poseu 4 o 5 cullerades grans, al gust.
Un cop estigui tot ben barrejat, podeu presentar l'amanida en una safata.
Decoreu l'amanida amb els ous durs, el bonítol, les olives, una mica de julivert i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. I cap a la nevera. Bon profit!