La recepta d'avui és molt apropiada per a l'estiu, ja que resulta molt refrescant. La podeu fer el dia abans o pel matí, i deixar-la a la nevera unes quantes hores. 

Serà un plaer arribar acalorats del carrer i trobar-vos aquesta amanideta ben freda a la nevera. Creieu-me!

A més, resulta molt fàcil de fer, ja ho veureu.

Som-hi!

Ingredients

1 pot de bonítol en conserva

3 patates cuites

3 ous durs 

1/2 cogombre fresc

1 ceba tendra tallada a la juliana

1 tomàquet d'amanir

1/2 pebrot verd

olives farcides d'anxova

maionesa casolana

oli d'oliva

Variants:

- Podeu fer servir olives negres per decorar l'amanida

- S'hi pot afegir blat de moro

Preparació
1.
IMG 1301

Primer heu de pelar i posar a bullir les patates.

2.
IMG 1303

Estaran uns 20-25 minuts segons el tipus de patata. Un cop fetes les refredeu amb aigua freda.

3.
IMG 1306

Al mateix temps, poseu a coure els ous durant 10 minuts. Un cop fets, els refredeu amb aigua freda.

4.
IMG 1314

Mentre es fan les patates i els ous, podeu anar netejant i tallant la resta de verdura.

5.
IMG 1319

El tomàquet, de fet, és opcional, però a mi m'agrada afegir-hi una mica, sobretot si som en temporada.

6.
IMG 1330

Talleu també el cogombre, el pebrot verd i la ceba a la juliana.

7.
IMG 1340

Prepareu també les olives i el bonítol.

8.
IMG 1345

Un cop refredades les patates les talleu a daus.

9.
IMG 1350

En un bol hi poseu les verdures, juntament amb un ou dur esmicolat i el tomàquet.

10.
IMG 1356

I finalment les patates. I ho barregeu amb cura.

11.
IMG 1361

Feu una maionesa casolana i en poseu 4 o 5 cullerades grans, al gust.

12.
IMG 1367

Un cop estigui tot ben barrejat, podeu presentar l'amanida en una safata.

13.
IMG 1398

Decoreu l'amanida amb els ous durs, el bonítol, les olives, una mica de julivert i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. I cap a la nevera. Bon profit!