La recepta d'avui és molt apropiada per a l'estiu, ja que resulta molt refrescant. La podeu fer el dia abans o pel matí, i deixar-la a la nevera unes quantes hores. 

Serà un plaer arribar acalorats del carrer i trobar-vos aquesta amanideta ben freda a la nevera. Creieu-me!

A més, resulta molt fàcil de fer, ja ho veureu.

Som-hi!

Ingredients

1 pot de bonítol en conserva

3 patates cuites

3 ous durs 

1/2 cogombre fresc

1 ceba tendra tallada a la juliana

1 tomàquet d'amanir

1/2 pebrot verd

olives farcides d'anxova

maionesa casolana

oli d'oliva

Variants:

- Podeu fer servir olives negres per decorar l'amanida

- S'hi pot afegir blat de moro

Preparació
1.

Primer heu de pelar i posar a bullir les patates.

2.

Estaran uns 20-25 minuts segons el tipus de patata. Un cop fetes les refredeu amb aigua freda.

3.

Al mateix temps, poseu a coure els ous durant 10 minuts. Un cop fets, els refredeu amb aigua freda.

4.

Mentre es fan les patates i els ous, podeu anar netejant i tallant la resta de verdura.

5.

El tomàquet, de fet, és opcional, però a mi m'agrada afegir-hi una mica, sobretot si som en temporada.

6.

Talleu també el cogombre, el pebrot verd i la ceba a la juliana.

7.

Prepareu també les olives i el bonítol.

8.

Un cop refredades les patates les talleu a daus.

9.

En un bol hi poseu les verdures, juntament amb un ou dur esmicolat i el tomàquet.

10.

I finalment les patates. I ho barregeu amb cura.

11.

Feu una maionesa casolana i en poseu 4 o 5 cullerades grans, al gust.

12.

Un cop estigui tot ben barrejat, podeu presentar l'amanida en una safata.

13.

Decoreu l'amanida amb els ous durs, el bonítol, les olives, una mica de julivert i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. I cap a la nevera. Bon profit!