Avui us portem una nova amanida que podeu preparar a qualsevol època de l'any. Us sentarà bé a l'estiu i a l'hivern. Senzilla de fer, saborosa i molt saludable. La vinagreta aromatitzarà el conjunt fent d'aquesta amanida un gran plat. Som-hi!

Ingredients

barreja de brots tendres

1 poma

formatge brie

tomàquets xerri

1 ceba tendra o dolça

barreja de fruits secs (nous, pipes de carbassa, nabius vermells, panses, ametlla filada, etc...)

el suc d'una llimona

Per fer la vinagreta:

dues cullerades de vinagre de xerés

quatre cullerades d'oli d'oliva verge extra

un grapat de brots d'alfàbrega trinxats

una mica de sal

pebre negre

Variants:

Podeu emprar l'amanida que més us agradi (primers brots, enciam francès, iceberg, etc..)

S'hi pot afegir all a la vinagreta

Podeu triturar la vinagreta i obtindreu un color més verd

Preparació
1.

Prepareu els ingredients.

2.

Primer tot, heu de preparar la vinagreta. En un bol poseu-hi un parell o tres de cullerades de vinagre de xerès.

3.

Tireu-hi una mica de sal.

4.

Una mica de pebre.

5.

I ara l'alfàbrega. Jo en planto a casa, i m'agrada utilitzar brots petits.

6.

Trinxeu unes fulles i les hi afegiu. Aquesta vinagreta agafarà gust d'alfàbrega però no el color. Si li voleu donar una tonalitat verda, tritureu la vinagreta amb una batedora elèctrica.

7.

Ara, a poc a poc, aneu afegint oli d'oliva a la vinagreta mentre remeneu amb una barnilla.

8.

Aproximadament heu de posar gairebé el doble d'oli que de vinagre, i us ha de quedar lligat. Molt bé, reserveu la vinagreta.

9.

Ara espremeu una llimona. I reserveu el suc.

10.

Ara talleu unes llesques de formatge brie.

11.
12.

Renteu i talleu la poma a mitges llunes.

13.

Per evitar que s'oxidi i agafi mal color, submergiu els talls en el suc de llimona.

14.

I reserveu els talls també.

15.

Per fi, ja podeu muntar el plat. Poseu una base de brots tendres.

16.

Ara poseu una mica de vinagreta per sobre.

17.

Amaniu-ho una mica.

18.

Seguidament, decoreu el plat amb el formatge i els tomàquets xerri, com us agradi més. Seguidament, poseu-hi la poma també.

19.

Poseu al centre unes tires fines de ceba tendra, que aportaran un toc "crunchie" al plat. Si no us agrada, obvieu-ho.

20.

I ara toca posar la barreja de fruits secs. Jo he trobat aquest barreja ja preparada al supermercat, molt interessant per cert.

21.

Escampeu els fruits secs per sobre.

22.

Una mica més de vinagreta per sobre de tot i ja podeu servir l'amanida a taula. Serviu la vinagreta també, per si algú en vol més.

23.

Bon profit!