La remolatxa és una hortalissa que té un alt contingut de vitamina C i àcid fòlic, i és rica en fibra. És una hortalissa que tant crua com cuita ens aporta una quantitat de nutrients molt valuosos que val la pena tenir en compte. A més, conté una gran varietat de vitamines del grup B per oferir-nos. En segon lloc, pel que fa als minerals, conté iode, ferro, potassi i silici. La remolatxa també conté propietats antioxidants molt potents que ajuden a prevenir l'envelliment, les malalties degeneratives i el risc cardiovascular.
Amb la remolatxa podem fer-ne tota mena de plats. Dit tot això, i us semblarà una obvietat, deixeu-me dir que si us agrada la remolatxa (que no sempre passa) també us agradarà aquesta amanida. Aquí us proposo una amanida fresca, molt interessant, sana i refrescant.
3 o 4 patates
1 ceba trinxada
un grapat de nous
dues remolatxes bullides
maionesa casolana
julivert
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu comprar la remolatxa crua i bullir-la prèviament
![amanida remolatxa patata pas1 amanida remolatxa patata pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/51/43/amanida-remolatxa-patata-pas1.jpeg)
Prepareu els ingredients.
![amanida remolatxa patata pas2 amanida remolatxa patata pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/51/70/amanida-remolatxa-patata-pas2.jpeg)
Al supermercat trobareu la remolatxa cuita i envasada durant tot l'any.
![amanida remolatxa patata pas3 amanida remolatxa patata pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/51/97/amanida-remolatxa-patata-pas3.jpeg)
Comenceu per pelar les patates.
![amanida remolatxa patata pas4 amanida remolatxa patata pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/52/24/amanida-remolatxa-patata-pas4.jpeg)
Poseu-les a bullir en abundant aigua amb una mica de sal.
![amanida remolatxa patata pas5 amanida remolatxa patata pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/52/51/amanida-remolatxa-patata-pas5.jpeg)
Mentre es cou la patata, aneu pelant la ceba. Podeu fer servir ceba vermella o ceba dolça.
![amanida remolatxa patata pas6 amanida remolatxa patata pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/52/78/amanida-remolatxa-patata-pas6.jpeg)
Trinxeu-la a trossos petits.
![amanida remolatxa patata pas7 amanida remolatxa patata pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/53/05/amanida-remolatxa-patata-pas7.jpeg)
Ara talleu la remolatxa.
![amanida remolatxa patata pas8 amanida remolatxa patata pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/53/32/amanida-remolatxa-patata-pas8.jpeg)
Primer feu unes tires gruixudes.
![amanida remolatxa patata pas9 amanida remolatxa patata pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/53/59/amanida-remolatxa-patata-pas9.jpeg)
I després talleu-les a daus.
![amanida remolatxa patata pas10 amanida remolatxa patata pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/53/86/amanida-remolatxa-patata-pas10.jpeg)
Podeu fer els daus més petits si ho preferiu. Reserveu la remolatxa.
![amanida remolatxa patata pas11 amanida remolatxa patata pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/54/13/amanida-remolatxa-patata-pas11.jpeg)
Ara feu una maionesa casolana.
![amanida remolatxa patata pas12 amanida remolatxa patata pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/54/40/amanida-remolatxa-patata-pas12.jpeg)
I la reserveu a la nevera.
![amanida remolatxa patata pas13 amanida remolatxa patata pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/54/67/amanida-remolatxa-patata-pas13.jpeg)
Un cop cuites les patates, escorreu-les.
![amanida remolatxa patata pas14 amanida remolatxa patata pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/54/94/amanida-remolatxa-patata-pas14.jpeg)
Un cop fredes, talleu les patates a daus de mida similar a la remolatxa.
![amanida remolatxa patata pas15 amanida remolatxa patata pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/55/21/amanida-remolatxa-patata-pas15.jpeg)
Barregeu els daus de patata amb els de remolatxa, sempre ben fred.
![amanida remolatxa patata pas16 amanida remolatxa patata pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/55/48/amanida-remolatxa-patata-pas16.jpeg)
Saleu-ho una mica.
![amanida remolatxa patata pas17 amanida remolatxa patata pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/55/75/amanida-remolatxa-patata-pas17.jpeg)
Afegiu-hi la ceba trinxada.
![amanida remolatxa patata pas18 amanida remolatxa patata pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/56/02/amanida-remolatxa-patata-pas18.jpeg)
Afegiu les nous.
![amanida remolatxa patata pas19 amanida remolatxa patata pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/56/29/amanida-remolatxa-patata-pas19.jpeg)
Ara amb compte, barregeu-ho una mica.
![amanida remolatxa patata pas20 amanida remolatxa patata pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/56/92/amanida-remolatxa-patata-pas20.jpeg)
Afegiu-hi la maionesa.
![amanida remolatxa patata pas21 amanida remolatxa patata pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/57/22/amanida-remolatxa-patata-pas21.jpeg)
I una mica de julivert trinxat.
![amanida remolatxa patata pas22 amanida remolatxa patata pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/57/79/amanida-remolatxa-patata-pas22.jpeg)
I ho barregeu tot plegat procurant no malmetre en excés la patata. Reserveu l'amanida a la nevera fins que sigui freda.
![amanida remolatxa patata pas23 amanida remolatxa patata pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/58/39/amanida-remolatxa-patata-pas23.jpeg)
I ja la podeu servir.
![amanida remolatxa patata pas24 amanida remolatxa patata pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/58/66/amanida-remolatxa-patata-pas24.jpeg)
Unes nous per decorar i una mica d'oli d'oliva verge extra per sobre.
![amanida remolatxa patata pas25 amanida remolatxa patata pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/22/58/93/amanida-remolatxa-patata-pas25.jpeg)
Bon profit!