La remolatxa és una hortalissa que té un alt contingut de vitamina C i àcid fòlic, i és rica en fibra. És una hortalissa que tant crua com cuita ens aporta una quantitat de nutrients molt valuosos que val la pena tenir en compte. A més, conté una gran varietat de vitamines del grup B per oferir-nos. En segon lloc, pel que fa als minerals, conté iode, ferro, potassi i silici. La remolatxa també conté propietats antioxidants molt potents que ajuden a prevenir l'envelliment, les malalties degeneratives i el risc cardiovascular.

Amb la remolatxa podem fer-ne tota mena de plats. Dit tot això, i us semblarà una obvietat, deixeu-me dir que si us agrada la remolatxa (que no sempre passa) també us agradarà aquesta amanida. Aquí us proposo una amanida fresca, molt interessant, sana i refrescant.

Ingredients

3 o 4 patates

1 ceba trinxada

un grapat de nous

dues remolatxes bullides

maionesa casolana

julivert

oli d'oliva

sal

Variants:

Podeu comprar la remolatxa crua i bullir-la prèviament

Preparació
1.

Prepareu els ingredients.

2.

Al supermercat trobareu la remolatxa cuita i envasada durant tot l'any.

3.

Comenceu per pelar les patates.

4.

Poseu-les a bullir en abundant aigua amb una mica de sal.

5.

Mentre es cou la patata, aneu pelant la ceba. Podeu fer servir ceba vermella o ceba dolça.

6.

Trinxeu-la a trossos petits.

7.

Ara talleu la remolatxa.

8.

Primer feu unes tires gruixudes.

9.

I després talleu-les a daus.

10.

Podeu fer els daus més petits si ho preferiu. Reserveu la remolatxa.

11.

Ara feu una maionesa casolana.

12.

I la reserveu a la nevera.

13.

Un cop cuites les patates, escorreu-les.

14.

Un cop fredes, talleu les patates a daus de mida similar a la remolatxa.

15.

Barregeu els daus de patata amb els de remolatxa, sempre ben fred.

16.

Saleu-ho una mica.

17.

Afegiu-hi la ceba trinxada.

18.

Afegiu les nous.

19.

Ara amb compte, barregeu-ho una mica.

20.

Afegiu-hi la maionesa.

21.

I una mica de julivert trinxat.

22.

I ho barregeu tot plegat procurant no malmetre en excés la patata. Reserveu l'amanida a la nevera fins que sigui freda.

23.

I ja la podeu servir.

24.

Unes nous per decorar i una mica d'oli d'oliva verge extra per sobre.

25.

Bon profit!