Amb aquestes calors només ens venen de gust plats refrescants, fàcils de fer i de digerir. Avui us proposem una amanida saborosa, que podeu servir amb salsa rosa si us agrada. Aquesta amanida és tèbia per què se serveix amb el pollastre i la pinya encara calents. Però la podeu presentar totalment freda de la nevera també. Som-hi!
1 manat d'espinacs frescos
1 pit de pollastre tallat a daus
1/2 pinya natural tallada a trossos
1 ceba dolça tallada a la juliana
2 raves tallats de rodanxes
salsa rosa
oli d'oliva
Variants:
Podeu servir el plat sense salsa, amanit amb oli i pebre
Podeu fer servir altres fruits com poma, pera o préssec
![amanida tebia pinya pollastre pas1 amanida tebia pinya pollastre pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/38/96/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas1.jpeg)
Prepareu els ingredients.
![amanida tebia pinya pollastre pas2 amanida tebia pinya pollastre pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/39/23/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas2.jpeg)
Saleu i empebreu els daus de pollastre mentre escalfeu una paella amb un raig d'oli.
![amanida tebia pinya pollastre pas3 amanida tebia pinya pollastre pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/39/50/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas3.jpeg)
Feu el pollastre.
![amanida tebia pinya pollastre pas4 amanida tebia pinya pollastre pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/39/77/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas4.jpeg)
Mentre es cou, talleu els raves a llesques fines.
![amanida tebia pinya pollastre pas5 amanida tebia pinya pollastre pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/40/04/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas5.jpeg)
Talleu la ceba dolça a la juliana.
![amanida tebia pinya pollastre pas6 amanida tebia pinya pollastre pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/40/31/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas6.jpeg)
I talleu la pinya a daus. És important que la pinya sigui ben madura, sense estar passada.
![amanida tebia pinya pollastre pas7 amanida tebia pinya pollastre pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/40/58/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas7.jpeg)
Un cop fet el pollastre per totes dues bandes, reserveu-lo.
![amanida tebia pinya pollastre pas8 amanida tebia pinya pollastre pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/40/85/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas8.jpeg)
A la mateixa paella daureu ara la pinya.
![amanida tebia pinya pollastre pas9 amanida tebia pinya pollastre pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/41/12/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas9.jpeg)
Quan la pinya tingui bon color, afegiu-hi el pollastre.
![amanida tebia pinya pollastre pas10 amanida tebia pinya pollastre pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/41/39/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas10.jpeg)
Barregeu tot plegat durant un minut i apagueu el foc.
![amanida tebia pinya pollastre pas11 amanida tebia pinya pollastre pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/41/66/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas11.jpeg)
Disposeu unes fulles d'espinacs en un plat.
![amanida tebia pinya pollastre pas12 amanida tebia pinya pollastre pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/41/93/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas12.jpeg)
A sobre col·loqueu-hi el pollastre amb la pinya, encara calent.
![amanida tebia pinya pollastre pas13 amanida tebia pinya pollastre pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/42/50/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas13.jpeg)
Decoreu el plat amb tires de ceba i rave.
![amanida tebia pinya pollastre pas14 amanida tebia pinya pollastre pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/42/77/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas14.jpeg)
Poseu la salsa rosa per sobre.
![amanida tebia pinya pollastre pas15 amanida tebia pinya pollastre pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/27/43/04/amanida-tebia-pinya-pollastre-pas15.jpeg)
I ja ho podeu servir. Bon profit!