Avui us presentem una combinació de grans productes: tonyina de sorra, alvocat, shiitake, cloïsses i tomàquet xerri. Així de fàcil i així de bo, i de sa. I un bon raig d'oli d'oliva per sobre, del bo (jo utilitzo oli Priordei). Un entrant que farà les del·lícies dels vostres convidats. La tonyina, però, us recomano fer-la molt poc, volta i volta, el que voldrà dir que us agrada el peix cru. Altrament, la podeu servir completament cuita sense problemes.

Som-hi!

Ingredients

1 alvocat

1 llimona

8-10 cloïsses

4 talls de tonyina de sorra

un grapat de tomàquets xerri

3-4 bolets shiitake frescos

salsa de soja

una fulla de llorer

sal en escates

oli d'oliva verge extra 

sal

Variants:

Podeu fer servir altres tipus de bolets

Es pot fer la mateixa amanida amb altres tipus de peix (salmó, orada, etc..)

Preparació
1.

Prepareu els ingredients.

2.

He tallat la tonyina en porcions petites, per servir dues per persona.

3.

Poseu la tonyina en un plat i tireu-hi un raig de soja. Deixeu-la marinar mentre prepareu la resta del plat.

4.

Doneu la volta a la tonyina per assegurar que la soja arriba a tot arreu.

5.

Ara netegeu els bolets.

6.

Talleu-les a làmines.

7.

Ara, haurem de saltar els bolets. 

8.

Si t'agrada la cuina t'agradarà culinarium!

9.

En aquesta paella amb un raig d'oli salteu els bolets i tireu-hi una mica de sal.

10.

Aprofiteu per tallar els tomàquets xerri per la meitat.

11.

Quan els bolets siguin cuits, tireu-hi els tomàquets i apagueu el foc. Només volem escalfar-los per donar temperatura, no cal fer els tomàquets. Reserveu-ho.

12.

Ara heu de preparar l'alvocat, i per evitar que s'oxidi utilitzeu el suc de mitja llimona.

13.

Talleu l'alvocat en tires i pinteu-les amb llimona, directament emplatant.

14.

Poseu les cloïsses a fer al vapor, amb la mitja llimona que us queda, un raig d'aigua o vi blanc i una fulla de llorer. Tapeu l'olla.

15.

De seguida que s'obrin pareu el foc.

16.

En paral·lel, sobre una paella o planxa ben calenta, feu la tonyina, volta i volta.

17.

I per fi, acabeu d'emplatar ràpidament el plat per evitar que es refredi massa. Col·loqueu els bolets i els tomàquets.

18.

I finalment, coroneu l'amanida amb la tonyina i decoreu amb cloïsses. Només us quedarà ruixar el plat amb un bon oli d'oliva verge extra.

19.

I per acabar, poseu unes escates de sal sobre la tonyina, i a gaudir!

20.

Bon profit!