D'amanides hi ha tantes com persones multiplicades per dies, hores i minuts. Cadascú se les fa i se les inventa al seu gust i amb dependència del que tinguem a la nevera. I això està molt bé, tu, perquè dona pas a la creativitat personal i fa que la cuina sigui més divertida.

Aquesta és una amanida d'aquelles «resultones». Es fa en 5 minuts i ens aportarà un bon equilibri vital: ens hidratarà, netejarà el nostre cor, té poques calories, evitarem el restrenyiment i a més a més, ens farà sentir bé. D'aquells plats que et menges súper a gust per sopar. I recordeu que hem d'acostumar als nens petits a menjar tota mena d'amanides per raons òbvies.

Que vagi de gust.

Ingredients

assortiment d'herbes per amanir (canonges, ruca, enciam de roure, etc...)

un grapat de pinyons

un grapat de pipes pelades

2 o 3 llesques de salmó fumat

1 tomàquet raf

unes olives farcides

uns talls de surimi de cranc

un raig de vinagre de Mòdena

un raig d'oli d'oliva verge extra

un polsim d'anet

un polsim de pebre vermell

sal

Preparació
1.

Rentem l'assortiment de verdura verda.

2.

Utilitzarem un tomàquet "raf".

3.

Utilitzarem una mica de vinagre de Mòdena.

4.

Amanim amb uns xorrets de vinagre...

5.

... una mica d'oli verge extra.

6.

El salmó...

7.

... uns talls de surimi de cranc...

8.

... el tomàquet tallat...

9.

I agafarem un grapat de pinyons.

10.

Amb unes gotes d'oli els enrossirem una mica.

11.

Fins que quedin així.

12.

Amanim amb els pinyons unes olives farcides...

13.

... i un grapat de pipes pelades també, que sempre aporten un gust força peculiar.

14.

Finalment, afegirem l'anet...

15.

... un polsim per sobre del salmó fumat (sobre la resta no cal).

16.

I ja la tenim.

17.

Un raig d'oli d'oliva, un polsim de pebre vermell en pols (dolç o picant, com vulgueu).

18.

Bon Profit!