L'amanida xinesa és molt fàcil de fer, i els ingredients son pocs. Però molt de vosaltres us estareu preguntant com redimonis es fa la salsa agredolça "blanca" que li tiren per sobre. Doncs avui us desvevelem el secret!. La recomanació que voldria fer es que la salsa necessita reposar de 2-4 hores mínim. Per tant, aquest temps s'ha de tenir en compte. La resta, és bufar i fer ampolles.
Som-hi!
enciam tipus "iceberg" tallat a tires
tires de pernil dolç
tires de pastanaga
alga agar-agar hidratada
blat de moro en conserva
Per fer la salsa:
100g ml de vinagre d'arròs
60 g ml d'oli de girasol
100 g de sucre llustre (en pols)
sal
Variants:
- Podeu fer servir altres olis vegetals però amb poca intensitat de gust
- Opcionalment hi podeu afegir 20g d'ajinomoto (potenciador de sabor)
- Si no teniu vinagre d'arròs es pot emprar altres vinagres (poma o vi) rebaixats amb una mica d'aigua
Primer heu de preparar la salsa. Podeu trobar sense problemes vinagre d'arròs a la majoria de supermercats, a la secció de productes internacionals.
En un bol per batre, poseu-hi el vinagre i la sal.
Peseu i afegiu el sucre. Pot ser sucre normal (no llustre) però haureu de batre durant més temps per deixar-lo ben fi.
Afegiu-hi també l'oli.
I si voleu, una mica de potenciador de sabor "ajinomoto". És un producte amb una certa controvèrsia, però en petites quantitats fa una interessant funció. Si no voleu no l'afegiu. Jo l'he comprat en una botiga xinesa, però el trobareu per internet també.
Ara, amb la batedora durant 2-3 minuts, ho deixeu ben fi.
Ho tapeu i ho deixeu reposar la nevera durant 3-4 hores. Després l'haureu de batre de nou una mica.
Seguidament, haureu de posar l'alga agar-agar a hidratar.
La submergiu en aigua, notareu al tacte que semblen tires de plàstic.
La deixeu reposar un mínim de 20 minuts. Millor una hora.
Mentrestant, podeu preparar els ingredients de l'amanida i anar pelant i tallat la pastanaga a tires.
Talleu també el pernil dolç a tires de la mateixa mida.
I ho reserveu juntament amb el blat de moro.
Ara anem cap a l'enciam. Podeu fer servir qualsevol tipus d'enciam, però habitualment a la cuina xinesa fan servir el tipus "iceberg", que resulta fàcil de tallar.
Talleu-lo a tires.
Poseu l'enciam al plat.
I decoreu amb la pastanaga, el pernil i el blat de moro.
Passat el temps d'hidratació, ja podeu assecar l'alga i afegir-la a l'amanaida.
Doneu-li una batuda més a la salsa després de reposar.
I ja la teniu a punt per servir directament.
I a gaudir!
Bon profit!