L'amanida xinesa és molt fàcil de fer, i els ingredients son pocs. Però molt de vosaltres us estareu preguntant com redimonis es fa la salsa agredolça "blanca" que li tiren per sobre. Doncs avui us desvevelem el secret!. La recomanació que voldria fer es que la salsa necessita reposar de 2-4 hores mínim. Per tant, aquest temps s'ha de tenir en compte. La resta, és bufar i fer ampolles.

Som-hi!

 

Ingredients

enciam tipus "iceberg" tallat a tires

tires de pernil dolç

tires de pastanaga

alga agar-agar hidratada

blat de moro en conserva

 

Per fer la salsa:

100g ml de vinagre d'arròs 

60 g ml d'oli de girasol

100 g de sucre llustre (en pols)

sal

Variants:

- Podeu fer servir altres olis vegetals però amb poca intensitat de gust

- Opcionalment hi podeu afegir 20g d'ajinomoto (potenciador de sabor)

- Si no teniu vinagre d'arròs es pot emprar altres vinagres (poma o vi) rebaixats amb una mica d'aigua

 

Preparació
1.
IMG 8075

Primer heu de preparar la salsa. Podeu trobar sense problemes vinagre d'arròs a la majoria de supermercats, a la secció de productes internacionals.

2.
IMG 8113

En un bol per batre, poseu-hi el vinagre i la sal.

3.
IMG 8096

Peseu i afegiu el sucre. Pot ser sucre normal (no llustre) però haureu de batre durant més temps per deixar-lo ben fi.

4.
IMG 8109

Afegiu-hi també l'oli.

5.
IMG 8078

I si voleu, una mica de potenciador de sabor "ajinomoto". És un producte amb una certa controvèrsia, però en petites quantitats fa una interessant funció. Si no voleu no l'afegiu. Jo l'he comprat en una botiga xinesa, però el trobareu per internet també.

6.
IMG 8117

Ara, amb la batedora durant 2-3 minuts, ho deixeu ben fi.

7.
IMG 8119

Ho tapeu i ho deixeu reposar la nevera durant 3-4 hores. Després l'haureu de batre de nou una mica.

8.
IMG 8079

Seguidament, haureu de posar l'alga agar-agar a hidratar.

9.
IMG 8088

La submergiu en aigua, notareu al tacte que semblen tires de plàstic.

10.
IMG 8092

La deixeu reposar un mínim de 20 minuts. Millor una hora.

11.
IMG 8126

Mentrestant, podeu preparar els ingredients de l'amanida i anar pelant i tallat la pastanaga a tires.

12.
IMG 8131

Talleu també el pernil dolç a tires de la mateixa mida.

13.
IMG 8135

I ho reserveu juntament amb el blat de moro.

14.
IMG 8140

Ara anem cap a l'enciam. Podeu fer servir qualsevol tipus d'enciam, però habitualment a la cuina xinesa fan servir el tipus "iceberg", que resulta fàcil de tallar.

15.
IMG 8143

Talleu-lo a tires.

16.
IMG 8147

Poseu l'enciam al plat.

17.
IMG 8152

I decoreu amb la pastanaga, el pernil i el blat de moro.

18.
IMG 8157

Passat el temps d'hidratació, ja podeu assecar l'alga i afegir-la a l'amanaida.

19.
IMG 8118

Doneu-li una batuda més a la salsa després de reposar.

20.
IMG 8164

I ja la teniu a punt per servir directament.

21.
IMG 8197

I a gaudir!

Bon profit!