Us passo la recepta de l'ametlla crocant (o crocanti) que s'utilitza molt per a decorar pastissos. No estem parlant d'ametlles garrapinyades, eh? Senzillament, crocant. Són granets d'ametlla caramel·litzats i cruixents.

El crocant el podeu comprar fet, si, però no sé que li posen a l'industrial que té un gust molt estrany. No costa gens fer-lo a casa... i notareu la diferència amb els que venen fets. Una d'aquelles coses que val molt la pena fer-te-les tu mateix. Som-hi !

Ingredients

200gr. ametlla en gra

150gr. sucre

una cullerada de vainilla, sucre avainillat o essència de vainilla

 

Variants:

Hi ha gent que afegeix una mica d'aigua i/o glucosa

També es poden afegir unes gotes d'essència de llimona

Preparació
1.
ametlla crocant pas1

Poseu el sucre en un cassó.

2.
ametlla crocant pas2

A mi m'agrada utilitzar el sucre avainillat en aquest cas, però no en tenia. Podeu afegir-hi qualsevol essència de vainilla, com aquesta de la casa Vahiné.

3.
ametlla crocant pas3

Un tap serà més que suficient.

4.
ametlla crocant pas4

Ara hi afegim l'ametlla marcona en gra.

5.
ametlla crocant pas5

Ho posem tot al foc. Jo utilitzo el foc més petit de tots i a la meitat de força. Convé tenir una certa calor, però que no sigui massa forta.

6.
ametlla crocant pas6

No pareu mai de remenar, de baix cap dalt. El sucre s'ha d'anar fonent poc a poc. Si el foc és massa fort, se us pot cremar l'ametlla i ni el color ni el gust no seran uniformes.

7.
ametlla crocant pas7

Veureu com mica en mica l'ametlla també es va torrant. No pareu de remenar. Si ho feu facilitareu la formació de grumolls que després costen de desfer.

8.
ametlla crocant pas8

Quan tingui tot aquest color daurat tant maco... ja haurem acabat.

9.
ametlla crocant pas9

Per evitar que s'enganxi, l'heu d'estendre sobre un taulell o marbre.

10.
ametlla crocant pas10

Procureu que no faci muntanya. Que l'ametlla sigui d'una única capa.

11.
ametlla crocant pas11

Jo ho faig amb la mà... i així queda molt ben separada.

12.
ametlla crocant pas12

Quan el crocant sigui fred, ja el podeu conservar dins un taper en un lloc fresc i sec.

13.
ametlla crocant pas13

I ja podeu fer les vostres elaboracions.

14.
ametlla crocant pas14

Com decorar un pastís de nata...

15.
ametlla crocant pas15

... fer un Pastís de la Diada....

16.
ametlla crocant pas16

 ... o per fer un pastís de gema pastissera amb fruits vermells com aquest...

17.
ametlla crocant pas17

Bon Profit!