La d'avui, és una recepta molt tonta, ja ho veieu. No cal més que cuinar els peus dels camagrocs a l'allet, com fem amb les angules, amb all i bitxo. És una bona i recomanable tapa, la veritat. Espero que us agradi.

Ingredients

500gr. camagrocs frescos  

3 grans d'all  

1 bitxo

oli d'oliva

sal

Variants:

Podeu acompanyar la tapa amb una llesca amb oli i pebre

Preparació
1.
angules muntanya lallet pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
angules muntanya lallet pas2

Amb paciència, anirem tallant el barret dels camagrocs, que reservarem, i la part baixa del peu, més bruta de sorra. Tsch, però per què vull fer-los així, eh?... podeu cuinar el mateix plat sense treure el barret del bolet.

 

3.
angules muntanya lallet pas3

Us ha de quedar un peu net de camagroc, com aquest.

 

4.
angules muntanya lallet pas4

Ja en tenim uns quants.

5.
angules muntanya lallet pas5

Els barrets els reservaré per fer un altre plat.

6.
angules muntanya lallet pas6

Els peus del camagrocs els rentarem sota l'aixeta.

7.
angules muntanya lallet pas7

Ara trinxem un bitxo picant.

8.
angules muntanya lallet pas8

Feu-ne làmines com aquesta.

9.
angules muntanya lallet pas9

Talleu també l'all.

10.
angules muntanya lallet pas10

En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva daurem l'all.

11.
angules muntanya lallet pas11

Quan l'all comenci a agafar color hi abocarem el bitxo. En aquest punt podeu reservar-ho tot per a garantir una textura més cruixent o incorporar els bolets que, amb l'aigua que contenen, donaran als alls una textura més tova. També podeu fer meitat i meitat, com he fet jo.

12.
angules muntanya lallet pas12

Hi aboquem ara els bolets dins la paella. Compte que us podeu cremar, que esquitxa.

13.
angules muntanya lallet pas13

Deixeu que redueixi tota l'aigua que contenen els bolets.

14.
angules muntanya lallet pas14

Fins que comencin a espurnejar una mica.

15.
angules muntanya lallet pas15

En aquest moment ho salarem una mica.

16.
angules muntanya lallet pas16

I ja ho podem emplatar, ben calent.

17.
angules muntanya lallet pas17

He volgut servir-ho en una petita safata, en plat tapa, acompanyat d'una llesca de pa amb oli i pebre.

18.
angules muntanya lallet pas18

Acompanyeu la tapa amb una copa de bon vi negre.

19.
angules muntanya lallet pas19

Bon profit!