La d'avui, és una recepta molt tonta, ja ho veieu. No cal més que cuinar els peus dels camagrocs a l'allet, com fem amb les angules, amb all i bitxo. És una bona i recomanable tapa, la veritat. Espero que us agradi.
500gr. camagrocs frescos
3 grans d'all
1 bitxo
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu acompanyar la tapa amb una llesca amb oli i pebre
Preparem tots els ingredients.
Amb paciència, anirem tallant el barret dels camagrocs, que reservarem, i la part baixa del peu, més bruta de sorra. Tsch, però per què vull fer-los així, eh?... podeu cuinar el mateix plat sense treure el barret del bolet.
Us ha de quedar un peu net de camagroc, com aquest.
Ja en tenim uns quants.
Els barrets els reservaré per fer un altre plat.
Els peus del camagrocs els rentarem sota l'aixeta.
Ara trinxem un bitxo picant.
Feu-ne làmines com aquesta.
Talleu també l'all.
En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva daurem l'all.
Quan l'all comenci a agafar color hi abocarem el bitxo. En aquest punt podeu reservar-ho tot per a garantir una textura més cruixent o incorporar els bolets que, amb l'aigua que contenen, donaran als alls una textura més tova. També podeu fer meitat i meitat, com he fet jo.
Hi aboquem ara els bolets dins la paella. Compte que us podeu cremar, que esquitxa.
Deixeu que redueixi tota l'aigua que contenen els bolets.
Fins que comencin a espurnejar una mica.
En aquest moment ho salarem una mica.
I ja ho podem emplatar, ben calent.
He volgut servir-ho en una petita safata, en plat tapa, acompanyat d'una llesca de pa amb oli i pebre.
Acompanyeu la tapa amb una copa de bon vi negre.
Bon profit!