Ja hem vist com fer el Pa de cervesa. Us porto un aperitiu o tapa d'aquelles que funcionen molt bé i que sempre agraden a tothom. Podeu aprofitar la massa per a fer uns rotllets amb salsitxes de frankfurt de bona qualitat.
Un cop cuits, els talleu al biaix... i serviu-los com aperitiu o tapa, acompanyats d'una bona mostassa. Fet amb pa de cervesa adquireix un sabor com més alsacià, un distintiu que marcarà la diferència respecte a d'altres versions més tradicionals fetes amb pasta de full o brisa. Es poden servir freds o calents. Tsch... us garanteixo que repetireu.
200gr. massa de pa de cervesa
2 salsitxes de frankfurt de bona qualitat
llavors de sèsam
mostassa "Maille" amb gra
mostassa normal
Variants:
Podeu utilitzar qualsevol tipus de salsitxa (bratswurst, picant, cervela, krakoski, malaguenya, etc..)
![aperitius pa cervesa salsitxa pas1 aperitius pa cervesa salsitxa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/64/93/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas1.jpeg)
Primer farem el pa de cervesa. Us recomano la lectura prèvia d'aquesta recepta.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas2 aperitius pa cervesa salsitxa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/65/20/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas2.jpeg)
Un cop feta la massa, la treballarem una mica a mà...
![aperitius pa cervesa salsitxa pas3 aperitius pa cervesa salsitxa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/65/47/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas3.jpeg)
... farem una bola...
![aperitius pa cervesa salsitxa pas4 aperitius pa cervesa salsitxa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/65/74/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas4.jpeg)
... i la deixarem tapar sota un drap humit durant un parell d'hores...
![aperitius pa cervesa salsitxa pas5 aperitius pa cervesa salsitxa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/66/01/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas5.jpeg)
Passat aquest temps, torneu-la a treballar a mà una mica i feu boles d'uns 60gr.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas6 aperitius pa cervesa salsitxa pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/66/28/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas6.jpeg)
Estireu-les ben fines.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas7 aperitius pa cervesa salsitxa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/66/55/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas7.jpeg)
Hi podeu posar una mica de mostassa.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas8 aperitius pa cervesa salsitxa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/66/82/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas8.jpeg)
Apliqueu una certa quantitat sobre la massa de pa.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas9 aperitius pa cervesa salsitxa pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/67/30/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas9.jpeg)
A continuació, poseu-hi la salsitxa.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas10 aperitius pa cervesa salsitxa pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/67/57/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas10.jpeg)
Enrotlleu-la.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas11 aperitius pa cervesa salsitxa pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/67/84/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas11.jpeg)
Doneu-li voltes a fi i efecte de repartir la massa i garantir el mateix gruix per tot arreu.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas12 aperitius pa cervesa salsitxa pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/68/11/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas12.jpeg)
Poseu-la en una safata del forn sobre un paper cuisson.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas13 aperitius pa cervesa salsitxa pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/68/38/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas13.jpeg)
Bateu un ou....
![aperitius pa cervesa salsitxa pas14 aperitius pa cervesa salsitxa pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/68/65/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas14.jpeg)
I pinteu.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas15 aperitius pa cervesa salsitxa pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/68/92/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas15.jpeg)
A sobre de l'ou, hi podeu posar llavors de sèsam... un gust que casa molt bé amb la resta d'ingredients.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas16 aperitius pa cervesa salsitxa pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/69/19/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas16.jpeg)
Heu de coure el pa a uns 190-200 graus durant uns 20 minuts, fins que tingui bon color. Com podeu veure, jo he fet altres variants amb el pa sobrant.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas17 aperitius pa cervesa salsitxa pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/69/46/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas17.jpeg)
Talleu el rotllet a porcions....
![aperitius pa cervesa salsitxa pas18 aperitius pa cervesa salsitxa pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/69/73/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas18.jpeg)
I ja podeu emplatar.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas19 aperitius pa cervesa salsitxa pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/70/00/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas19.jpeg)
Un puntet de mostassa... i a taula.
![aperitius pa cervesa salsitxa pas20 aperitius pa cervesa salsitxa pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/70/27/aperitius-pa-cervesa-salsitxa-pas20.jpeg)
Bon Profit!