Ja hem vist com fer el Pa de cervesa. Us porto un aperitiu o tapa d'aquelles que funcionen molt bé i que sempre agraden a tothom. Podeu aprofitar la massa per a fer uns rotllets amb salsitxes de frankfurt de bona qualitat. 

Un cop cuits, els talleu al biaix... i serviu-los com aperitiu o tapa, acompanyats d'una bona mostassa. Fet amb pa de cervesa adquireix un sabor com més alsacià, un distintiu que marcarà la diferència respecte a d'altres versions més tradicionals fetes amb pasta de full o brisa. Es poden servir freds o calents. Tsch... us garanteixo que repetireu.

 

Ingredients

200gr. massa de pa de cervesa

2 salsitxes de frankfurt de bona qualitat

llavors de sèsam

mostassa "Maille" amb gra

mostassa normal

 

Variants:

Podeu utilitzar qualsevol tipus de salsitxa (bratswurst, picant, cervela, krakoski, malaguenya, etc..)

Preparació
1.
aperitius pa cervesa salsitxa pas1

Primer farem el pa de cervesa. Us recomano la lectura prèvia d'aquesta recepta.

2.
aperitius pa cervesa salsitxa pas2

Un cop feta la massa, la treballarem una mica a mà...

3.
aperitius pa cervesa salsitxa pas3

... farem una bola...

4.
aperitius pa cervesa salsitxa pas4

... i la deixarem tapar sota un drap humit durant un parell d'hores...

5.
aperitius pa cervesa salsitxa pas5

Passat aquest temps, torneu-la a treballar a mà una mica i feu boles d'uns 60gr.

6.
aperitius pa cervesa salsitxa pas6

Estireu-les ben fines.

7.
aperitius pa cervesa salsitxa pas7

Hi podeu posar una mica de mostassa.

8.
aperitius pa cervesa salsitxa pas8

Apliqueu una certa quantitat sobre la massa de pa.

9.
aperitius pa cervesa salsitxa pas9

A continuació, poseu-hi la salsitxa.

10.
aperitius pa cervesa salsitxa pas10

Enrotlleu-la.

11.
aperitius pa cervesa salsitxa pas11

Doneu-li voltes a fi i efecte de repartir la massa i garantir el mateix gruix per tot arreu.

12.
aperitius pa cervesa salsitxa pas12

Poseu-la en una safata del forn sobre un paper cuisson.

13.
aperitius pa cervesa salsitxa pas13

Bateu un ou....

14.
aperitius pa cervesa salsitxa pas14

I pinteu.

15.
aperitius pa cervesa salsitxa pas15

A sobre de l'ou, hi podeu posar llavors de sèsam... un gust que casa molt bé amb la resta d'ingredients.

16.
aperitius pa cervesa salsitxa pas16

Heu de coure el pa a uns 190-200 graus durant uns 20 minuts, fins que tingui bon color. Com podeu veure, jo he fet altres variants amb el pa sobrant.

17.
aperitius pa cervesa salsitxa pas17

Talleu el rotllet a porcions....

18.
aperitius pa cervesa salsitxa pas18

I ja podeu emplatar.

19.
aperitius pa cervesa salsitxa pas19

Un puntet de mostassa... i a taula.

20.
aperitius pa cervesa salsitxa pas20

Bon Profit!