A mi em passa que, de vegades, he d'anar a una festa o una celebració i em toca portar alguna coseta per menjar. Normalment, han de ser productes més o menys individuals... i que siguin relativament senzills de transportar. Amb aquesta recepta us mostro com podem fer uns aperitius de pasta de full amb una mica de salsa bolonyesa casolana (us recomano veure la recepta prèviament)... i decorats amb unes llavors de rosella (amapola), que tan de moda s'han posat. Aquestes llavors no tenen massa gust, són decoratives bàsicament... però compte, que no se'n pot abusar, ja que poden provocar un efecte laxant. Només ens caldrà una bona cerveseta per acompanyar uns pastissets de carn que es mengen de gust a mig matí o a mitja tarda.

Ingredients

1 paquet de massa de full (5 làmines per a estirar)

200 g de salsa bolognesa

1 ou batut

llavors de rosella 

Preparació
1.
aperitius carn pas1

Tindrem la nostra salsa bolognesa casolana ja preparada... i a temperatura ambient.

2.
aperitius carn pas2

Tindrem a mà les nostres llavors de rosella, que podeu comprar en qualsevol herbolari.

3.
aperitius carn pas3

 Un corró... imprescindible.

4.
aperitius carn pas4

Tirem una mica de farina al taulell...

5.
aperitius carn pas5

... i estirarem la nostra làmina de full allargant-la.

6.
aperitius carn pas6

Jo faig servir la llargada del corró... així sé que me'n sortiran tres farcellets de cada tira.

7.
aperitius carn pas7

Farem dues tires per cada làmina.

8.
aperitius carn pas9

Ara, en una punta, posarem una mica de salsa bolognesa. Més o menys mitja cullerada.

9.
aperitius carn pas10

La tancarem sobre ella mateixa... fent un triangle. Heu de segellar les dues cantonades fent que s'enganxin les capes de full. Podeu mullar la zona amb una mica d'aigua.

10.
aperitius carn pas11

Segellem l'altre lateral...

11.
aperitius carn pas12

i ara, agafem la punta i fem un altre triangle... muntant-lo tot sobre ell mateix.

12.
aperitius carn pas13

Així, queda clar, oi?... i ara tornem a segellar el lateral.

13.
aperitius carn pas14

Finalment, tornem a plegar sobre si mateix però fent el triangle cap amunt.

14.
aperitius carn pas15

I tornem a segellar.

15.
aperitius carn pas16

Ara, amb un ganivet, ho tallem i ja tenim el primer farcellet. Repetirem el mateix procés amb la resta de la pasta de full. Amb cinc làmines de full us sortiran unes 25 porcions, aproximadament.

16.
aperitius carn pas17

Batem un ou.

17.
aperitius carn pas18

Col·locarem els pastissets sobre un full de paper cuisson... en una safata per al forn i els pintarem.

18.
aperitius carn pas19

Col·loqueu-los ben repartits. Això és important per a garantir una cocció uniforme dins el forn.

19.
aperitius carn pas20

Ara, les llavors de rosella...

20.
aperitius carn pas21

unes quantes en cada un...

21.
aperitius carn pas22

Perfecte.

22.
aperitius carn pas23

Només ens quedarà enfornar-ho a 190 graus... durant uns 12-15 minuts.

23.
aperitius carn pas24

I ja els tenim cuits.

24.
aperitius carn pas25

Queden macos, oi?

25.
aperitius carn pas26

Ja podeu gaudir d'uns aperitius molt saborosos.

26.
aperitius carn pas27

Si els presenteu calentons (no massa)... encara estan més bons, però freds també entren bé.

27.
aperitius carn pas28

Ummmm... sempre heu de tastar el que feu abans de servir-lo... no fos cas que fallés alguna cosa.

28.
aperitius carn pas29

També podeu fer una mena d'empanada farcida amb la resta de salsa (si és que us en ha sobrat).

29.
aperitius carn pas30

I a gaudir, que són dos dies.

30.

Bon profit!