Aquest és un plat molt tradicional al que he incorporat un parell de canvis: la incorporació de xampinyons i calamar. Hi ha molts tipus d'arròs amb bacallà i és clar, tothom té les seves preferències i «truquillos». Aquest no té massa misteri i ofereix un bon resultat. Com sempre, us caldrà una bona dosi d'amor i paciència, i no fallareu.

Ingredients

400 g d'arròs

400 g de bacallà dessalat  

3 tomàquets

1 ceba

oli d'oliva

aigua o brou

100 g de pèsols

1 pebrot vermell

5 xampinyons frescos

1 calamar

3 grans  d'all

julivert  

uns brins de safrà

Variants:

Se li pot afegir carxofa i pebrot verd

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.
3.

Abans de res, poseu a bullir els  pèsols.

4.

Aprofitarem aquesta aigua per a escaldar el bacallà.

5.

L'heu de deixar un minut de rellotge... i el traieu.

6.

El reserveu. Un cop estigui el bacallà fred, ja el podeu esqueixar una mica i reservar.

7.

Jo utilitzaré un vi blanc especial per a cuinar de Pinord, "Gran Chef".

8.
9.

Ratllem els tomàquets i els reservem.

10.

Agafeu una cassola maca... i escalfeu un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

11.

Sofregirem la ceba, l'all i el pebrot vermell.

12.

A continuació, afegirem els xampinyons...

13.

... i els pèsols ja cuits i escorreguts.

14.

Ho remenem bé i deixem que el xampinyó deixi anar tota l'aigua.

15.

En una paella apart, farem un calamar a la planxa i guardarem les potes senceres per a decorar.

16.

Un cop fet el calamar, l'incorporem al sofregit...

17.

... una mica de julivert...

18.

... un raig de vi blanc...

19.

... ho tapem i deixem reduir el vi a foc mitjà... uns 5 minutets...

20.

Ara ja hi podrem tirar el tomàquet. Deixarem coure 5 minutets més.

21.

I hi tirem l'arròs.

22.

Barregeu-lo bé amb la resta d'ingredients... i deixeu-lo enrossir una mica. Vigileu que no s'enganxi al cul de la paella, heu d'anar rascant.

23.

... i l'aigua o brou de peix.

 

 

24.

Ho remenem una mica...

25.

... rectifiquem de sal...

26.

... hi tirem els brins de safrà...

27.

... no gaires...

28.

... i finalment deixarem coure l'arròs a foc mitjà-baix...

29.

... que faci "xup-xup"... i controleu la sal.

30.

Quan estigui l'arròs gairebé cuit, ja podeu parar el foc. El deixarem reposar 5 minutets.

31.

Ja podem muntar el plat. Avui he escollit un motlle quadrat, que m'ha fet gràcia.

32.

A sobre, hi col·locarem un tros maco de calamar.

33.

Fa bona pinta, o no?

34.

Què us sembla, nanos?

35.

... quin animal més peculiar el calamar... i què bo.

36.

Espero que us hagi agradat la recepta.

37.

Bon Profit!