Avui una recepta d'aquelles que sé que us agrada a tots. Una recepta feta amb arròs, que no falla mai, amb un toc asiàtic, que no falla mai, i com a colofó amb un ou per sucar-hi, que tampoc falla mai. Si no heu dinat aquí trobareu d'aquelles fotos que fan venir gana. Tschhh... ho vaig cuinar l'altre dia i ara em passa a mi... hehe. Com passa amb totes les receptes que incorporen una gran quantitat d'espècies (curri en aquest cas) jo us recomano que busqueu el punt que més agradi.
He aprofitat que encara és temporada de pèsol fresc per incorporar-lo també, i l'he bullit prèviament amb uns anissos estrellats que li aportaran un fresc i agradable aroma. Finalment, us mostraré com coure un ou escalfat o 'poché', que diuen els francesos, una tècnica força divertida si la voleu compartir amb els vostres fills. Que vagi de gust.
Per l'arròs:
200gr. d'arròs basmati
1 trosset de mantega
3 cullerades grans de curri
1 cullerada de comí
1 cullerada gran de pebre negre en pols
100gr. pèsols frescos
100gr. xampinyons frescos a làmines
1 ou
2 anissos estrellats
oli d'oliva
sal
Pels ous escalfats:
4 ous (un per persona)
1 xorret de vinagre de vi
pebre negre
sal
Utilitzaré aquest arròs basmati llarg.
La proporció d'aigua / arròs, i segons el fabricant, us recomano fer amb gots: 1 d'arròs x 5 d'aigua. Però la cocció d'aquest arròs també es pot fer amb el mínim d'aigua.
... i veureu com surt un líquid blanc. Doncs l'heu de rentar fins que no estigui blanc.
De fet, us recomano tenir l'arròs en remull durant uns 30 minuts.
Mentre, anem a preparar els ous escalfats. Poseu una mica de paper film en un recipient petit, com un bol o un got baix.
Aboqueu-hi un ou dins.
Li tireu un polsim de sal...
... que us quedi una bola.
Per evitar que s'obri durant la cocció el podeu lligar amb un fil de cuinar.
Heu d'apretar fins que quedi rodó, però no us passeu o es trencarà.
Anirem fent el mateix... un ou per cada persona.
Preparem l'aigua de bullir l'arròs... amb un trosset de mantega per donar gust i sal. Fins que bulli.
Mentre, tallem els xampinyons en làmines i els saltegem en una paella amb un raig d'oli i sal.
Els reservem.
En la mateixa paella... batim un ou i fem una truita francesa.
La volem per picar-la i barrejar-la amb l'arròs.
Ho deixem refredar una mica...
... i llavors ho piquem tot ben petit... amb els xampinyons.
En posaré 2 ja que al barrejar els pèsols amb el curri... el mateix curri absorbirà molts aromes. Si un dia els voleu fer simplement aromatitzats... amb un anís en teniu de sobra.
Quan bulli... posem els pèsols i als 12 minuts els refredem i els reservem.
D'altre banda, com que l'aigua ja bull... incorporem l'arròs basmati i ho deixem bullir uns 10-12 minuts.
Un cop cuit... hem de parar la cocció ràpidament...
... amb aigua freda.
L'arròs ha de quedar suelto. El reservem.
Ara anem a preparar els ous. Tirem un xorret de vinagre de vi.
El de tota la vida, vaja.
Quan bulli l'aigua... incorporem els ous.
L'heu de tenir 4 minuts de rellotge. No més... o el rovell no quedarà líquid. Els anem reservant.
Al mateix temps, anirem preparant el saltat de l'arròs amb les espècies. Hi tirem una cullerada de comí.
... 3 cullerades de curri....
... fixeu-vos que ho tinc a la paella sense oli. El que vull és torrar una mica les espècies per extreure'n tot l'aroma.
Una cullerada de pebre negre... i ho remenem tot junt.
De seguida, incorporem la truita amb els xampinyons...
... ara si tirem un bon raig d'oli....
... incorporem els pèsols cuits....
... i l'arròs... cuit... també...
Un polsim de sal...
... i ho remenem bé....
Ho deixem saltant uns minuts... que sigui tot prou calent.
Ja està, anem a emplatar.
Utilitzaré un motlle quadrat. Hi posem l'arròs dins.
Obrim el film d'un ou escalfat... i l'aboquem a sobre de l'arròs... sense trencar el rovell. Molt de tacte.
Retirem el film definitivament.
Un raig d'oli... un polsim de curri pel plat... i ja podeu servir.
Veiem com ha quedat l'ou o que?
Ohhh... quin gust que fa veure i fer aquestes coses... oi?
I estava molt bo, clar.
Bon profit!