Excel·lent arrosset amb pocs ingredients, que es cuina en molt poca estona. Només us caldràn unes bones cloïsses i un brou de qualitat.

I es que, de vegades, la cuina pot ser sorprenent. Aquest senzill arròs us agradarà molt més del que podeu pensar a primera vista, feu-me cas. 

Un plat a l'abast dels més maldestres.

Us animeu a tastar-lo?

Ingredients

400g de cloïssa grossa (cultiu o gallega)

320g d'arròs per persona (80g per persona aprox.)

1 litre de brou de peix

1 culleradeta de pebre vermell dolç

1 ceba tendra tallada a la juliana

1/2 copa de vi blanc

julivert fresc

2 grans d'all laminats

oli d'oliva

sal

Variants:

- Hi podeu afegir bitxo picant

- Hi podeu afegir uns brins de safrà

- Podeu fer el mateix arròs amb altres tipos de clöissa o amb musclos

 

Preparació
1.
IMG 2131

Prepareu els ingredients.

2.
IMG 2133

Netegeu les cloïsses i poseu-les en un bol submergides amb aigua i abundant sal. D'aquesta manera les purgareu de sorra. Les heu de tenir un mínim de 30 minuts, preferiblement dues hores, i li canvieu l'aigua un parell de cops.

3.
IMG 2141

En un cassola baixa, poseu un raig d'oli d'oliva i daureu els alls laminats, juntament amb la caiena o el bitxo (si es que voleu l'arròs amb un toc picant).

4.
IMG 2135

Mentrestant, talleu la ceba a la juliana.

5.
IMG 2144

Quan l'all sigui daurat, afegiu-hi la ceba amb un polsim de sal.

6.
IMG 2148

En paral·lel prepareu el brou. El necessitareu ben calent.

7.
IMG 2150

Per donar una mica de color, podeu afegir una mica de pebre vermell picant. També podeu fer servir uns brins de safrà.

8.
IMG 2153

I una mica de julivert fresc be trinxat. Li doneu un parell de voltes a tot plegat.

9.
IMG 2160

Ara, afegiu-hi l'arròs i el deixeu sofregir un parell de minuts tot remenant.

10.
IMG 2166

A continuació, li tireu el vi blanc i deixeu evaporar l'alcohol.

11.
IMG 2173

En tres o quatre minuts, ja hi podeu tirar el brou de peix. En general, és una part d'arròs per tres parts de brou. El triple de líquid, vaja.

12.
IMG 2176

Saleu-ho una mica i ho deixeu coure a foc baix durant uns 15 minuts.

13.
IMG 2179

Quan l'arròs sigui cuit però encara estigui "al dente", serà el moment de tirar les cloïsses.

14.
IMG 2185

Netegeu bé les cloïsses i les incorporeu.

15.
IMG 2191

Tapeu l'arròs i deixeu-ho coure uns 5 minuts més. Que s'obrin les cloïsses i es barregin els aromes. Després, apagueu el foc.

16.
IMG 2192

Finalment, podeu posar una mica més de julivert fresc trinxat i rectifiqueu de sal. Deixeu reposar l'arròs 5-10 minuts abans de servir-lo.

17.
IMG 2196

Bon profit!