Excel·lent arrosset amb pocs ingredients, que es cuina en molt poca estona. Només us caldràn unes bones cloïsses i un brou de qualitat.

I es que, de vegades, la cuina pot ser sorprenent. Aquest senzill arròs us agradarà molt més del que podeu pensar a primera vista, feu-me cas. 

Un plat a l'abast dels més maldestres.

Us animeu a tastar-lo?

Ingredients

400g de cloïssa grossa (cultiu o gallega)

320g d'arròs per persona (80g per persona aprox.)

1 litre de brou de peix

1 culleradeta de pebre vermell dolç

1 ceba tendra tallada a la juliana

1/2 copa de vi blanc

julivert fresc

2 grans d'all laminats

oli d'oliva

sal

Variants:

- Hi podeu afegir bitxo picant

- Hi podeu afegir uns brins de safrà

- Podeu fer el mateix arròs amb altres tipos de clöissa o amb musclos

 

Preparació
1.

Prepareu els ingredients.

2.

Netegeu les cloïsses i poseu-les en un bol submergides amb aigua i abundant sal. D'aquesta manera les purgareu de sorra. Les heu de tenir un mínim de 30 minuts, preferiblement dues hores, i li canvieu l'aigua un parell de cops.

3.

En un cassola baixa, poseu un raig d'oli d'oliva i daureu els alls laminats, juntament amb la caiena o el bitxo (si es que voleu l'arròs amb un toc picant).

4.

Mentrestant, talleu la ceba a la juliana.

5.

Quan l'all sigui daurat, afegiu-hi la ceba amb un polsim de sal.

6.

En paral·lel prepareu el brou. El necessitareu ben calent.

7.

Per donar una mica de color, podeu afegir una mica de pebre vermell picant. També podeu fer servir uns brins de safrà.

8.

I una mica de julivert fresc be trinxat. Li doneu un parell de voltes a tot plegat.

9.

Ara, afegiu-hi l'arròs i el deixeu sofregir un parell de minuts tot remenant.

10.

A continuació, li tireu el vi blanc i deixeu evaporar l'alcohol.

11.

En tres o quatre minuts, ja hi podeu tirar el brou de peix. En general, és una part d'arròs per tres parts de brou. El triple de líquid, vaja.

12.

Saleu-ho una mica i ho deixeu coure a foc baix durant uns 15 minuts.

13.

Quan l'arròs sigui cuit però encara estigui "al dente", serà el moment de tirar les cloïsses.

14.

Netegeu bé les cloïsses i les incorporeu.

15.

Tapeu l'arròs i deixeu-ho coure uns 5 minuts més. Que s'obrin les cloïsses i es barregin els aromes. Després, apagueu el foc.

16.

Finalment, podeu posar una mica més de julivert fresc trinxat i rectifiqueu de sal. Deixeu reposar l'arròs 5-10 minuts abans de servir-lo.

17.

Bon profit!