Sí, sí. Aquest plat també mereix un lloc en aquest blog. No guanyarà cap premi a la recepta de l'any, però la seva senzillesa no només rau en l'elaboració, sinó en saber quan fer-la. És dels únics plats que sempre són allà, quan per qüestions de salut els necessitem. I això és molt més important del que ens pensem. Pensa-hi una mica. Sense fer massa soroll, l'arròs bullit s'ha mantingut generació rere generació. I per alguna cosa serà. És un plat que ha dignificat molts ventres i de passada, moltes persones.
Sempre l'associem a estar malalt, i és cert, però després d'haver patit una gastroenteritis recentment, l'he tornat a tastar i, sincerament, el pobre té una fama immerescuda. I és que és bo l'arròs bullit! Clar, jo entenc que menjar arròs blanc bullit, sense res més, pot ser poc. Per això et proposo una lleugera variació que incorpora all, julivert i una mica de safrà. El resultat és un arròs bullit una mica més gustós que es pot menjar estant i sense estar malalt.
- 150 g d'arròs
- 750 ml d'aigua
- 2 alls pelats
- Unes branques de julivert
- Uns brins de safrà
- Oli d'oliva verge
- Sal
Variants
- Pots bullir, al mateix temps que l'arròs, un tros de pollastre o de lluç.
- S'hi pot afegir un tomàquet sencer i una fulla de llorer.
- El pots fer amb brou de pollastre o peix.
Prepara els ingredients.
Pesa l'arròs i l'aigua, és important.
Sala l'aigua.
I afegeix el safrà també. Més que sabor li aportarà un coloret més atractiu que el blanc de l'arròs.
Quan l'aigua bulli afegeix-hi l'arròs i deixa-ho fer uns 18 minuts aproximadament.
Com t'he comentat, pots incorporar a la cocció un tros de pollastre o de lluç per enriquir el plat. Tot dependrà de si et trobes bé de la panxa o no.
I ja el pots servir, amb un raig d'oli d'oliva per sobre.
És important que quedi ben regat amb aigua de cocció, ja que aquest líquid és realment el que talla els problemes estomacals.
Cullera, poc a poc i bona lletra. Bon Profit!