Us donaré un consell avui: si trobeu pops petits a la peixateria compreu-los sense pensar. No són fàcils de trobar i val la pena comprar-los i congelar-los fins que tinguem clar què fer amb ells. Avui, a més a més, he trobat uns calamarsets petits també i (ja em coneixeu) com que m'agraden molt els arrossos, m'ha faltat temps. Si el pop és ben petit, no cal bullir-lo prèviament, us quedaran prou tendres. Però també els podeu bullir prèviament i d'aquesta manera tindreu un el brou per coure l'arròs també.  A més, en el meu cas, he aprofitat per bullir més pops i cuinar dues receptes alhora. Dit això, a continuació us ensenyo com fer aquest senzill però extraordinari arrosset que podreu acompanyar amb allioli.

Ingredients

500 g de popets nets

500 g de calamarsets nets

4 grans d'all

2 fulles de llorer

400 g d'arròs

1 got de brandi

1 ceba mitjana trinxada

1 cullerada de pebre vermell

un cullerot de tomàquet fregit

1 litre de fumet de peix o el brou de coure el pop

uns brins de safrà

julivert

oli d'oliva verge extra

sal

Variants:

- Hi podeu posar cloïsses i/o gambes pelades

- Es pot fer amb fideus

Preparació
1.

Com podeu veure, són realment petits.

2.

Netegeu bé l'interior dels caps i retireu la boca. 

3.

Poseu un parell de litres d'aigua a escalfar amb unes fulles de llorer i un parell de grans d'all. 

4.

Tireu-hi un raig d'oli.

5.

Poseu a bullir uns 20-25 minuts els popets.

6.

Afegiu-hi també un got de brandi per aromatitzar-los.

7.

Un cop fets, el coleu i els reserveu. El brou no el llenceu.

8.

Ara, en una paella amb un bon raig d'oli, daureu un parell d'alls laminats.

9.

Netegeu els calamarsets.

10.

I poseu-los a daurar.

11.

De mica en mica aniran perdent l'aigua.

12.

Quan els calamarsets comencin a torrar-se, afegiu-hi els popets cuits.

13.

Remeneu els calamarsets i els pops i deixeu que es torri una mica. Llavors, reserveu-los a part.

14.

A la mateixa paella, afegiu una mica més d'oli.

15.

Tireu-hi la ceba trinxada i deixeu-la sofregir amb un polsim de sal, que suï.

16.

Quan comenci a daurar-se podeu tirar-hi un raig de brandi i esperar que evapori tot el líquid de nou.

17.

A continuació ja hi podeu tirar el tomàquet i una mica pebre vermell si us agrada.

18.

També, hi poseu els brins de safrà.

19.

Quan no quedi líquid al sofregit i es comenci a enganxar, tireu-hi de nou els popets i els calamarsets.

20.

Remeneu-ho tot plegat uns instants.

21.

I ja podeu abocar-hi l'arròs. Ho remeneu també un parell de minuts, que s'impregni bé el gra d'arròs amb el sofregit.

22.

Ara heu de rescatar el brou calent de coure els popets. Si no en teniu, podeu posar-hi fumet de peix o aigua.

23.

Cobriu-ho i deixeu-ho coure a foc mitjà uns 15-18 minuts. Saleu-ho.

24.

Passats els 15-18 minuts, l'arròs estarà gairebé fet. Tasteu-lo i rectifiqueu de sal. És molt important tastar. Sembla una ximpleria, però molta gent no ho fa. Apagueu el foc.

25.

Ara, recol·loqueu els popets i calamarsets per a donar-li a l'arròs una millor presència. I poseu el forn en mode grill.

26.

Podeu tirar una mica de julivert trinxat per sobre si us agrada.

27.

Poseu l'arròs 5 minuts al forn en mode grill fins que quedi daurat, amb aquest aspecte tan atractiu.

28.

Deixeu-lo reposar entre 5-10 minuts abans de servir.

29.

I tots a dinar! Bon Profit!