Si coneixeu el gust de les carreretes, us podeu imaginar quin gust tindrà l'arròs, oi? És un plat molt bo i que es cuina en molt poc temps. No dubteu en fer-lo el dia menys pensat..., ja que els ingredients, com que no són de temporada, sempre els podeu tenir a mà.
400gr. arròs
30gr. carreretes tendres
4 talls costella confitada (o costella crua)
4 talls llonganissa confitada (o botifarra crua)
1 ceba
1 cullerada de concentrat de tomàquet
2 alls
1 litre d'aigua
una mica de llard
oli d'oliva
sal
Variants:
Es poden substituir les carreretes seques per 300gr. de carreretes tendres
S'hi poden afegir mongetes bullides en l'últim moment
Es pot fer amb oli i cansalada fresca
La llonganissa d'aquesta recepta és el que en altres zones es coneix com a botifarra crua
Podeu substituir l'aigua per brou de pollastre
Preparem tots els ingredients.
En aquesta ocasió, he utilitzat un botifarra crua i dues costelles crues. Picarem la ceba i l'all.
Com que tenia uns xampinyons... també els afegirem.
De moment, posem a hidratar les carreretes.
Les remenem una mica i que reposin 30 minuts.
Utilitzarem una mica de llard... que aportarà un gust molt especial al plat.
El greix de fregir serà meitat llard meitat oli d'oliva.
Salem i empebrem la carn.
Posem a daurar la costella... que triga més.
Quan la carn ja tingui un color més maco... hi posarem la botifarra tallada a trossos.
... i al minut... la ceba picada.
Afegim també els xampinyons... i deixem que agafi color tot plegat.
Utilitzaré una mica de concentrat de tomàquet, però hi podeu posar tomàquet normal.
Un parell de cullerades... aportaran aroma i color.
Ho remenem bé i deixem que l'aigua dels xampinyons redueixi una mica.
Ara afegirem l'arròs. Sempre una tassa per persona... més un altre de regal.
L'aboquem... i l'enrosim una mica.
Anirem remenant del cul... per evitar que es cremi l'arròs... però així es torrarà una mica el gra d'arròs. Ho heu de remenar uns 3 o 4 minuts.
Ara ja podem incorporar l'aigua calenta... que cobreixi gairebé la carn.
També aprofitarem l'aigua dels bolets... ben colada.
Ho salem al gust.
Deixem que es faci l'arròs... poc a poc...
... fot una flaire!
Quan quedin pocs minuts per acabar la cocció, afegirem els bolets i els repartirem bé.
Deixem que s'acabi de fer l'arròs... i rectifiquem de sal si cal.
ja podem parar el foc. Deixeu-lo reposar 5-10 minuts.
Finalment, com sempre, li donarem 5 minuts de grill al forn....
... per donar-li aquella capa de color tant atractiva.
Emplatem.
Un arroset molt bo i fàcil de fer.
El voleu tastar?
Bon Profit!