Si coneixeu el gust de les carreretes, us podeu imaginar quin gust tindrà l'arròs, oi? És un plat molt bo i que es cuina en molt poc temps. No dubteu en fer-lo el dia menys pensat..., ja que els ingredients, com que no són de temporada, sempre els podeu tenir a mà.
400gr. arròs
30gr. carreretes tendres
4 talls costella confitada (o costella crua)
4 talls llonganissa confitada (o botifarra crua)
1 ceba
1 cullerada de concentrat de tomàquet
2 alls
1 litre d'aigua
una mica de llard
oli d'oliva
sal
Variants:
Es poden substituir les carreretes seques per 300gr. de carreretes tendres
S'hi poden afegir mongetes bullides en l'últim moment
Es pot fer amb oli i cansalada fresca
La llonganissa d'aquesta recepta és el que en altres zones es coneix com a botifarra crua
Podeu substituir l'aigua per brou de pollastre

Preparem tots els ingredients.

En aquesta ocasió, he utilitzat un botifarra crua i dues costelles crues. Picarem la ceba i l'all.

Com que tenia uns xampinyons... també els afegirem.

De moment, posem a hidratar les carreretes.

Les remenem una mica i que reposin 30 minuts.

Utilitzarem una mica de llard... que aportarà un gust molt especial al plat.

El greix de fregir serà meitat llard meitat oli d'oliva.

Salem i empebrem la carn.

Posem a daurar la costella... que triga més.

Quan la carn ja tingui un color més maco... hi posarem la botifarra tallada a trossos.

... i al minut... la ceba picada.

Afegim també els xampinyons... i deixem que agafi color tot plegat.

Utilitzaré una mica de concentrat de tomàquet, però hi podeu posar tomàquet normal.

Un parell de cullerades... aportaran aroma i color.

Ho remenem bé i deixem que l'aigua dels xampinyons redueixi una mica.

Ara afegirem l'arròs. Sempre una tassa per persona... més un altre de regal.

L'aboquem... i l'enrosim una mica.

Anirem remenant del cul... per evitar que es cremi l'arròs... però així es torrarà una mica el gra d'arròs. Ho heu de remenar uns 3 o 4 minuts.

Ara ja podem incorporar l'aigua calenta... que cobreixi gairebé la carn.

També aprofitarem l'aigua dels bolets... ben colada.

Ho salem al gust.

Deixem que es faci l'arròs... poc a poc...

... fot una flaire!

Quan quedin pocs minuts per acabar la cocció, afegirem els bolets i els repartirem bé.

Deixem que s'acabi de fer l'arròs... i rectifiquem de sal si cal.

ja podem parar el foc. Deixeu-lo reposar 5-10 minuts.

Finalment, com sempre, li donarem 5 minuts de grill al forn....

... per donar-li aquella capa de color tant atractiva.

Emplatem.

Un arroset molt bo i fàcil de fer.

El voleu tastar?

Bon Profit!