Si coneixeu el gust de les carreretes, us podeu imaginar quin gust tindrà l'arròs, oi? És un plat molt bo i que es cuina en molt poc temps.  No dubteu en fer-lo el dia menys pensat..., ja que els ingredients, com que no són de temporada, sempre els podeu tenir a mà.

Ingredients

400gr. arròs

30gr. carreretes tendres

4 talls costella confitada (o costella crua)

4 talls llonganissa confitada (o botifarra crua)

1 ceba 

1 cullerada de concentrat de tomàquet

2 alls

1 litre d'aigua

una mica de llard

oli d'oliva

sal

Variants:

Es poden substituir les carreretes seques per 300gr. de carreretes tendres

S'hi poden afegir mongetes bullides en l'últim moment

Es pot fer amb oli i cansalada fresca

La llonganissa d'aquesta recepta és el que en altres zones es coneix com a botifarra crua 

Podeu substituir l'aigua per brou de pollastre

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

En aquesta ocasió, he utilitzat un botifarra crua i dues costelles crues. Picarem la ceba i l'all.

3.

Com que tenia uns xampinyons... també els afegirem.

4.

De moment, posem a hidratar les carreretes.

5.

Les remenem una mica i que reposin 30 minuts.

6.

Utilitzarem una mica de llard... que aportarà un gust molt especial al plat.

7.

El greix de fregir serà meitat llard meitat oli d'oliva.

8.

Salem i empebrem la carn.

9.

Posem a daurar la costella... que triga més.

10.

Quan la carn ja tingui un color més maco... hi posarem la botifarra tallada a trossos.

11.

... i al minut... la ceba picada.

12.

Afegim també els xampinyons... i deixem que agafi color tot plegat.

13.

Utilitzaré una mica de concentrat de tomàquet, però hi podeu posar tomàquet normal.

14.

Un parell de cullerades... aportaran aroma i color.

15.

Ho remenem bé i deixem que l'aigua dels xampinyons redueixi una mica.

16.

Ara afegirem l'arròs. Sempre una tassa per persona... més un altre de regal.

17.

L'aboquem... i l'enrosim una mica.

18.

Anirem remenant del cul... per evitar que es cremi l'arròs... però així es torrarà una mica el gra d'arròs. Ho heu de remenar uns 3 o 4 minuts.

19.

Ara ja podem incorporar l'aigua calenta... que cobreixi gairebé la carn.

20.

També aprofitarem l'aigua dels bolets... ben colada.

21.

Ho salem al gust.

22.

Deixem que es faci l'arròs... poc  a poc...

23.

... fot una flaire!

24.

Quan quedin pocs minuts per acabar la cocció, afegirem els bolets i els repartirem bé.

25.

Deixem que s'acabi de fer l'arròs... i rectifiquem de sal si cal.

26.

ja podem parar el foc. Deixeu-lo reposar 5-10 minuts.

27.

Finalment, com sempre, li donarem 5 minuts de grill al forn....

28.

... per donar-li aquella capa de color tant atractiva.

29.

Emplatem.

30.

Un arroset molt bo i fàcil de fer.

31.

El voleu tastar?

32.

Bon Profit!