Bo i econòmic arròs (que no paella) que pots fer per a qualsevol trobada amb amics o família. Ingredients força bàsics per a un resultat més que digne. En aquest cas, he fet servir brou de l'Escudella, però pots fer servir brou normal de pollastre, brou de verdura o aigua directament. El més important, com sempre, és fer un bon sofregit, sense presses.
Com veuràs, també hi he afegit unes salsitxes a trossets, que els encanten als més petits de la casa. Si per mi fos, hi hagués posat mongeta verda i fava grossa, o ni que siguin uns pèsols de temporada, però quan tens convidats no et pots arriscar massa. En aquest blog ja hem vist com fer molts arrossos. Per tant, no deixis de passar per la categoria "Arrossos" on trobaràs tota mena de plats suculents.
Espero que t'agradi.
- 1/2 conill a trossos
- 1/4 pollastres a trossos
- 4 salsitxes de porc
- 600 g d'arròs
- 2 tomàquets madurs
- 3 cullerades de tomàquet fregit
- 1 ceba trinxada
- 2 grans d'all
- 1 cullerada de pebre vermell
- Una mica de safrà
- 1300 ml de brou
- 1 copa de vi blanc
- Oli d'oliva
- Pebre
- Llard
- Sal
Variants
- El brou pot ser de pollastre, verdura o aigua directament.
- Hi pots posar un farcell d'herbes aromàtiques (romaní, farigola, llorer, etc.).
- Pots variar la carn (quantitats i tipus).
- El safrà i el pebre vermell són opcionals.
Prepara tots els ingredients.
Els trossos de conill han de ser macos, que toqui almenys a un per persona.
El pollastre igual.
Posa a escalfar la paella amb un bon raig d'oli d'oliva i un tros de llard.
Sala i empebra la carn.
Quan l'oli sigui calent, daura tota la carn.
Remena-ho de tant en tant.
Les salsitxes retira-les aviat, ja que es fan de seguida.
Deixa que el conill i pollastre agafin bon color. L'interior no estarà fet del tot, però la carn ja s'acabarà de coure juntament amb l'arròs i el brou.
Ratlla els tomàquets.
Posa-hi una mica de pebre vermell, si vols.
I una mica de safrà.
Reserva tota la carn.
Talla una mica d'all.
Deixa'l daurar en el mateix oli. Si cal, afegeix-ne més.
Un cop daurat, ja hi podràs tirar la ceba trinxada.
Mentre es fa la ceba pots anar tallant les salsitxes a trossos.
Quan la ceba tingui bon color.
Afegeix-hi el tomàquet ratllat.
Ara que es faci bé el sofregit, a poc a poc, sense presses, que quedi xulo.
Tira-hi el vi i deixa que s'evapori l'alcohol. Deixa-ho coure uns minuts fins que gairebé caramel·litzi.
Un cop fet el sofregit, i si t'agrada, pots afegir una mica de tomàquet fregit. Ajudarà a lligar, però no caldria. No abusis d'aquest tomàquet, ja que pot condicionar el gust de l'arròs. Només el recomano per lligar el sofregit, tot i que normalment no cal. No m'agrada utilitzar tomàquet de pot, que consti, però tampoc et vull mentir.
Passats uns minuts, ja tindràs el sofregit a punt. El pots triturar si no vols trobar trossets de ceba.
Ara, aboca-hi la carn.
Seguidament, aboca-hi el brou ben calent.
Deixa coure 10 minuts.
Quan bulli amb ganes.
Aboca-hi l'arròs, ben repartit.
Passat aquest temps, notaràs que queda una mica de suc i que l'arròs està una mica dur. És el moment perfecte per apagar el foc i tapar la paella amb paper d'alumini. D'aquesta manera, la cocció passiva farà la resta i en 15 minuts més tindràs l'arròs llest per servir.
A veure? Fa bona pinta!
Abans de servir-lo barreja'l bé.
És interessant repartir "lo pegaet", la part torrada que s'acostuma a enganxar.
Fantàstic, ja el pots emplatar.
Vinga plats!
No hi havia plats més macos? En fi, no sempre és festa!
Senzill però bo alhora. Bon profit!