Bo i econòmic arròs (que no paella) que pots fer per a qualsevol trobada amb amics o família. Ingredients força bàsics per a un resultat més que digne. En aquest cas, he fet servir brou de l'Escudella, però pots fer servir brou normal de pollastre, brou de verdura o aigua directament. El més important, com sempre, és fer un bon sofregit, sense presses.

Com veuràs, també hi he afegit unes salsitxes a trossets, que els encanten als més petits de la casa. Si per mi fos, hi hagués posat mongeta verda i fava grossa, o ni que siguin uns pèsols de temporada, però quan tens convidats no et pots arriscar massa. En aquest blog ja hem vist com fer molts arrossos. Per tant, no deixis de passar per la categoria "Arrossos" on trobaràs tota mena de plats suculents. 

Espero que t'agradi.
 

Ingredients
  • 1/2 conill a trossos
  • 1/4 pollastres a trossos
  • 4 salsitxes de porc
  • 600 g d'arròs
  • 2 tomàquets madurs
  • 3 cullerades de tomàquet fregit
  • 1 ceba trinxada
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • Una mica de safrà
  • 1300 ml de brou
  • 1 copa de vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Pebre
  • Llard
  • Sal

Variants

  • El brou pot ser de pollastre, verdura o aigua directament.
  • Hi pots posar un farcell d'herbes aromàtiques (romaní, farigola, llorer, etc.).
  • Pots  variar la carn (quantitats i tipus).
  • El safrà i el pebre vermell són opcionals.
Preparació
1.
arros conill pollastre pas1

Prepara tots els ingredients.

2.
arros conill pollastre pas2

Els trossos de conill han de ser macos, que toqui almenys a un per persona.

3.
arros conill pollastre pas3

El pollastre igual.

4.
arros conill pollastre pas4

Posa a escalfar la paella amb un bon raig d'oli d'oliva i un tros de llard.

5.
arros conill pollastre pas5

Sala i empebra la carn.

6.
arros conill pollastre pas6

Quan l'oli sigui calent, daura tota la carn.

7.
arros conill pollastre pas7

Remena-ho de tant en tant.

8.
arros conill pollastre pas8

Les salsitxes retira-les aviat, ja que es fan de seguida.

9.
arros conill pollastre pas9

Deixa que el conill i pollastre agafin bon color. L'interior no estarà fet del tot, però la carn ja s'acabarà de coure juntament amb l'arròs i el brou.

10.
arros conill pollastre pas10

Ratlla els tomàquets.

11.
arros conill pollastre pas11

Posa-hi una mica de pebre vermell, si vols.

12.
arros conill pollastre pas12

I una mica de safrà.

13.
arros conill pollastre pas13

Reserva tota la carn.

14.
arros conill pollastre pas14

Talla una mica d'all.

15.
arros conill pollastre pas15

Deixa'l daurar en el mateix oli. Si cal, afegeix-ne més.

16.
arros conill pollastre pas16

Un cop daurat, ja hi podràs tirar la ceba trinxada.

17.
arros conill pollastre pas17
18.
arros conill pollastre pas18

Mentre es fa la ceba pots anar tallant les salsitxes a trossos.

19.
arros conill pollastre pas19

Quan la ceba tingui bon color.

20.
arros conill pollastre pas20

Afegeix-hi el tomàquet ratllat.

21.
arros conill pollastre pas21

Ara que es faci bé el sofregit, a poc a poc, sense presses, que quedi xulo.

22.
arros conill pollastre pas22

Tira-hi el vi i deixa que s'evapori l'alcohol. Deixa-ho coure uns minuts fins que gairebé caramel·litzi.

23.
arros conill pollastre pas23

Un cop fet el sofregit, i si t'agrada, pots afegir una mica de tomàquet fregit. Ajudarà a lligar, però no caldria. No abusis d'aquest tomàquet, ja que pot condicionar el gust de l'arròs. Només el recomano per lligar el sofregit, tot i que normalment no cal. No m'agrada utilitzar tomàquet de pot, que consti, però tampoc et vull mentir.

24.
arros conill pollastre pas24

Passats uns minuts, ja tindràs el sofregit a punt. El pots triturar si no vols trobar trossets de ceba.

25.
arros conill pollastre pas25

Ara, aboca-hi la carn.

26.
arros conill pollastre pas27

Seguidament, aboca-hi el brou ben calent.

27.
arros conill pollastre pas28

Deixa coure 10 minuts.

28.
arros conill pollastre pas29

Quan bulli amb ganes.

29.
arros conill pollastre pas30

Aboca-hi l'arròs, ben repartit.

30.
arros conill pollastre pas32

Passat aquest temps, notaràs que queda una mica de suc i que l'arròs està una mica dur. És el moment perfecte per apagar el foc i tapar la paella amb paper d'alumini. D'aquesta manera, la cocció passiva farà la resta i en 15 minuts més tindràs l'arròs llest per servir.

31.
arros conill pollastre pas33

A veure? Fa bona pinta!

32.
arros conill pollastre pas34

Abans de servir-lo barreja'l bé.

33.
arros conill pollastre pas35

És interessant repartir "lo pegaet", la part torrada que s'acostuma a enganxar.

34.
arros conill pollastre pas36

Fantàstic, ja el pots emplatar.

35.
arros conill pollastre pas37

Vinga plats!

36.
arros conill pollastre pas38

No hi havia plats més macos? En fi, no sempre és festa!

37.
38.
arros conill pollastre pas39

Senzill però bo alhora. Bon profit!