Bo i econòmic arròs (que no paella) que pots fer per a qualsevol trobada amb amics o família. Ingredients força bàsics per a un resultat més que digne. En aquest cas, he fet servir brou de l'Escudella, però pots fer servir brou normal de pollastre, brou de verdura o aigua directament. El més important, com sempre, és fer un bon sofregit, sense presses.
Com veuràs, també hi he afegit unes salsitxes a trossets, que els encanten als més petits de la casa. Si per mi fos, hi hagués posat mongeta verda i fava grossa, o ni que siguin uns pèsols de temporada, però quan tens convidats no et pots arriscar massa. En aquest blog ja hem vist com fer molts arrossos. Per tant, no deixis de passar per la categoria "Arrossos" on trobaràs tota mena de plats suculents.
Espero que t'agradi.
- 1/2 conill a trossos
- 1/4 pollastres a trossos
- 4 salsitxes de porc
- 600 g d'arròs
- 2 tomàquets madurs
- 3 cullerades de tomàquet fregit
- 1 ceba trinxada
- 2 grans d'all
- 1 cullerada de pebre vermell
- Una mica de safrà
- 1300 ml de brou
- 1 copa de vi blanc
- Oli d'oliva
- Pebre
- Llard
- Sal
Variants
- El brou pot ser de pollastre, verdura o aigua directament.
- Hi pots posar un farcell d'herbes aromàtiques (romaní, farigola, llorer, etc.).
- Pots variar la carn (quantitats i tipus).
- El safrà i el pebre vermell són opcionals.
![arros conill pollastre pas1 arros conill pollastre pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/00/77/arros-conill-pollastre-pas1.jpeg)
Prepara tots els ingredients.
![arros conill pollastre pas2 arros conill pollastre pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/01/04/arros-conill-pollastre-pas2.jpeg)
Els trossos de conill han de ser macos, que toqui almenys a un per persona.
![arros conill pollastre pas3 arros conill pollastre pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/01/31/arros-conill-pollastre-pas3.jpeg)
El pollastre igual.
![arros conill pollastre pas4 arros conill pollastre pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/01/58/arros-conill-pollastre-pas4.jpeg)
Posa a escalfar la paella amb un bon raig d'oli d'oliva i un tros de llard.
![arros conill pollastre pas5 arros conill pollastre pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/01/85/arros-conill-pollastre-pas5.jpeg)
Sala i empebra la carn.
![arros conill pollastre pas6 arros conill pollastre pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/02/12/arros-conill-pollastre-pas6.jpeg)
Quan l'oli sigui calent, daura tota la carn.
![arros conill pollastre pas7 arros conill pollastre pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/02/39/arros-conill-pollastre-pas7.jpeg)
Remena-ho de tant en tant.
![arros conill pollastre pas8 arros conill pollastre pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/02/66/arros-conill-pollastre-pas8.jpeg)
Les salsitxes retira-les aviat, ja que es fan de seguida.
![arros conill pollastre pas9 arros conill pollastre pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/02/93/arros-conill-pollastre-pas9.jpeg)
Deixa que el conill i pollastre agafin bon color. L'interior no estarà fet del tot, però la carn ja s'acabarà de coure juntament amb l'arròs i el brou.
![arros conill pollastre pas10 arros conill pollastre pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/03/20/arros-conill-pollastre-pas10.jpeg)
Ratlla els tomàquets.
![arros conill pollastre pas11 arros conill pollastre pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/03/47/arros-conill-pollastre-pas11.jpeg)
Posa-hi una mica de pebre vermell, si vols.
![arros conill pollastre pas12 arros conill pollastre pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/03/74/arros-conill-pollastre-pas12.jpeg)
I una mica de safrà.
![arros conill pollastre pas13 arros conill pollastre pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/04/01/arros-conill-pollastre-pas13.jpeg)
Reserva tota la carn.
![arros conill pollastre pas14 arros conill pollastre pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/04/28/arros-conill-pollastre-pas14.jpeg)
Talla una mica d'all.
![arros conill pollastre pas15 arros conill pollastre pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/04/55/arros-conill-pollastre-pas15.jpeg)
Deixa'l daurar en el mateix oli. Si cal, afegeix-ne més.
![arros conill pollastre pas16 arros conill pollastre pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/04/82/arros-conill-pollastre-pas16.jpeg)
Un cop daurat, ja hi podràs tirar la ceba trinxada.
![arros conill pollastre pas17 arros conill pollastre pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/05/09/arros-conill-pollastre-pas17.jpeg)
![arros conill pollastre pas18 arros conill pollastre pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/05/36/arros-conill-pollastre-pas18.jpeg)
Mentre es fa la ceba pots anar tallant les salsitxes a trossos.
![arros conill pollastre pas19 arros conill pollastre pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/06/05/arros-conill-pollastre-pas19.jpeg)
Quan la ceba tingui bon color.
![arros conill pollastre pas20 arros conill pollastre pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/06/32/arros-conill-pollastre-pas20.jpeg)
Afegeix-hi el tomàquet ratllat.
![arros conill pollastre pas21 arros conill pollastre pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/06/83/arros-conill-pollastre-pas21.jpeg)
Ara que es faci bé el sofregit, a poc a poc, sense presses, que quedi xulo.
![arros conill pollastre pas22 arros conill pollastre pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/07/28/arros-conill-pollastre-pas22.jpeg)
Tira-hi el vi i deixa que s'evapori l'alcohol. Deixa-ho coure uns minuts fins que gairebé caramel·litzi.
![arros conill pollastre pas23 arros conill pollastre pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/07/64/arros-conill-pollastre-pas23.jpeg)
Un cop fet el sofregit, i si t'agrada, pots afegir una mica de tomàquet fregit. Ajudarà a lligar, però no caldria. No abusis d'aquest tomàquet, ja que pot condicionar el gust de l'arròs. Només el recomano per lligar el sofregit, tot i que normalment no cal. No m'agrada utilitzar tomàquet de pot, que consti, però tampoc et vull mentir.
![arros conill pollastre pas24 arros conill pollastre pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/07/91/arros-conill-pollastre-pas24.jpeg)
Passats uns minuts, ja tindràs el sofregit a punt. El pots triturar si no vols trobar trossets de ceba.
![arros conill pollastre pas25 arros conill pollastre pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/08/45/arros-conill-pollastre-pas25.jpeg)
Ara, aboca-hi la carn.
![arros conill pollastre pas27 arros conill pollastre pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/08/99/arros-conill-pollastre-pas27.jpeg)
Seguidament, aboca-hi el brou ben calent.
![arros conill pollastre pas28 arros conill pollastre pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/09/26/arros-conill-pollastre-pas28.jpeg)
Deixa coure 10 minuts.
![arros conill pollastre pas29 arros conill pollastre pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/09/53/arros-conill-pollastre-pas29.jpeg)
Quan bulli amb ganes.
![arros conill pollastre pas30 arros conill pollastre pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/09/80/arros-conill-pollastre-pas30.jpeg)
Aboca-hi l'arròs, ben repartit.
![arros conill pollastre pas32 arros conill pollastre pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/10/34/arros-conill-pollastre-pas32.jpeg)
Passat aquest temps, notaràs que queda una mica de suc i que l'arròs està una mica dur. És el moment perfecte per apagar el foc i tapar la paella amb paper d'alumini. D'aquesta manera, la cocció passiva farà la resta i en 15 minuts més tindràs l'arròs llest per servir.
![arros conill pollastre pas33 arros conill pollastre pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/10/61/arros-conill-pollastre-pas33.jpeg)
A veure? Fa bona pinta!
![arros conill pollastre pas34 arros conill pollastre pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/10/88/arros-conill-pollastre-pas34.jpeg)
Abans de servir-lo barreja'l bé.
![arros conill pollastre pas35 arros conill pollastre pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/11/15/arros-conill-pollastre-pas35.jpeg)
És interessant repartir "lo pegaet", la part torrada que s'acostuma a enganxar.
![arros conill pollastre pas36 arros conill pollastre pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/11/42/arros-conill-pollastre-pas36.jpeg)
Fantàstic, ja el pots emplatar.
![arros conill pollastre pas37 arros conill pollastre pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/11/69/arros-conill-pollastre-pas37.jpeg)
Vinga plats!
![arros conill pollastre pas38 arros conill pollastre pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/11/96/arros-conill-pollastre-pas38.jpeg)
No hi havia plats més macos? En fi, no sempre és festa!
![arros conill pollastre pas39 arros conill pollastre pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/31/12/35/arros-conill-pollastre-pas39.jpeg)
Senzill però bo alhora. Bon profit!