No fa massa vaig anar a visitar la casa del meu cunyat i ens va fer un bon arròs amb conill per dinar. En aquell moment em vaig adonar que aquesta recepta no la tenia publicada... i és d'aquelles tan tradicionals... no podia esperar més. Una bona manera de menjar arròs. 

Com passa amb molts altres plats, a cada regió i cada família, aquest arròs el fan lleugerament diferent, trobareu moltes variants i per aquesta raó jo us porto la recepta tradicional. Que vagi de gust.

Ingredients

1 conill trossejat

400 d d'arròs

3 tomàquets madurs

1 ceba

1 gra d'all

1 litre d'aigua

llard

oli d'oliva

sal

Per a la picada:

uns brins de safrà

julivert fresc

1 gra d'all

Variants

Podeu posar herbes aromàtiques (romaní, farigola, timó, sajolida, etc.)

Podeu triturar el sofregit abans d'incorporar el conill i l'arròs

Es pot afegir una cullerada de pebre vermell dolç

Podeu tirar un rajolí de vi al sofregit

Es pot fer amb conill de bosc, que s'haurà de coure molta més estona.

S'hi poden afegir caragols

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Renteu bé el conill i deixeu-lo escórrer.

3.

Ratlleu els tomàquets madurs. Si no són gaire grans poseu-ne quatre.

4.

A mi m'agrada posar una cullerada de pebre vermell, però la podeu obviar.

5.
6.

Posem a escalfar una paella fonda...

7.

hi tirem un bon tros de llard...

8.

i una mica d'oli d'oliva...

9.

Saleu el conill...

10.

i empebreu-lo.

11.

Ara, l'heu de daurar... i compte, que esquitxa i us podeu cremar.

12.

Feu-lo bé per totes dues bandes.

13.

El conill ha d'estar gairebé fet, ja que després només el guisarem 15-20 minuts més amb l'arròs. Reserveu-lo.

14.

En el mateix oli... farem el sofregit. Primer hi posem la ceba.

15.

Mentrestant, podeu aprofitar per anar fent la picada, amb un gra d'all, el safrà...

16.

i el julivert...

17.
18.

Un cop la ceba tingui aquest color tan fosc... feu espai per incorporar l'all.

19.

Deixeu-lo que es torri una mica.

20.

En aquest moment també he afegit una branqueta de farigola, per aromatitzar el sofregit. Més endavant la traurem, just abans de posar l'arròs.

21.

Ho barregem tot, que agafi el mateix coloret.

22.

una mica de sal (i sucre si voleu)...

23.

i ho deixem reduir uns 10 minutets...

24.

Fins que no quedi res de líquid... que es comenci a enganxar tot el tomàquet: ben concentrat.

25.

En aquest punt, incorporem el conill...

26.

i ho remenem bé...

27.

Ara, haurem de posar l'arròs. Normalment, uns 80-100gr per persona... o una tassa.

28.
29.

Remeneu-lo i deixeu-lo torrar uns 2 o 3 tres minuts... sense parar de remenar, que no es cremi.

30.

En aquest punt, ja podem incorporar l'aigua bullent.

31.

Salem.

32.

Ho deixem fins que estigui gairebé cuit l'arròs, uns 18 minuts.

33.

Als 10 minutets... incorporem la picadeta...

34.

ben barrejada...

35.

es pot deixatar amb una mica de suquet...

36.

i que faci xup-xup...

37.

Quan l'arròs estigui al dente... ja podeu aturar el foc.

38.

Tapeu-lo una mica i deixeu-lo reposar 5 minutets més.

39.

Tasteu-lo, hauria d'estar al punt de cocció.

40.

Ja podem emplatar.

41.

Arròs amb conill... fàcil i bo.

42.

Penso que és un plat que agrada a tothom, grans i petits.

43.

A mi m'agrada que quedi una mica sucós... que es pugui menjar amb cullera, però vosaltres mateixos.

44.

Obrim un bon vi negre? Bon profit!