Un altre plat d'aquells per dinar entre setmana. Qui no l'ha menjat mai? Avui veurem com fer un arròs a la cubana tradicional. I tradicional d'aquest país... perquè els cubans no saben ni que és. No es coneix exactament la procedència de l'arròs a la cubana, però sembla que seria originari de les illes Canàries. S'ha de reconèixer que el contrast del plàtan dolç amb la resta de productes salats està ben trobat.

Ingredients

300gr. arròs

2 fulles de llorer

2 ous

1 plàtan

1 ceba en juliana

salsa de tomàquet

3 alls laminats

pebre negre

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
arros cubana pas1

Preparem els ingredients.

2.
arros cubana pas2

Posem aigua a bullir amb sal i dues fulles de llorer.

3.
arros cubana pas4

Un cop cuit, el reservem.

4.
arros cubana pas5

Talleu els alls a làmines.

5.
arros cubana pas6

En una cassola, daureu-los amb un raig d'oli.

6.
arros cubana pas7

Seguidament, incorporeu l'arròs bullit i saltegeu-lo lleugerament. Això ens aportarà un sabor addicional a un arròs blanc que és massa senzillot. Reserveu-ho.

7.
arros cubana pas8

Ara pelem el plàtan.

8.
arros cubana pas9

Talleu-lo per la meitat longitudinalment.

9.
arros cubana pas10

Així.

10.
arros cubana pas11

I ara, en una paella calenta amb unes gotes d'oli, fregiu-lo.

11.
arros cubana pas12

Podeu utilitzar dues culleres per donar-li la volta amb molt de compte, ja que de seguida perd consistència.

12.
arros cubana pas13

Un cop daurat el plàtan per totes dues bandes, el reservem calent.

13.
arros cubana pas14

Tallem la ceba tendre en juliana.

14.
arros cubana pas15

Més o menys. Si la voleu més fina, més fina.

15.
arros cubana pas16

Saltegeu també la ceba en una paella amb unes gotes d'oli.

16.
arros cubana pas17

Quan sigui daurada...

17.
arros cubana pas18

... incorporem la salsa de tomàquet.

18.
arros cubana pas19

Ho remenem una estona... i quan arrenqui el bull ja podem parar-ho.

19.
arros cubana pas20

Ja només ens quedarà fer l'ou ferrat.

20.
arros cubana pas21

A mi m'agrada fer-lo amb el foc ben fort. D'aquesta manera us assegurareu que quedi cruixent però que es pugui sucar. Saleu-lo.

21.
arros cubana pas22

Ja podem muntar el plat. Utilitzar un motlle rodó per presentar l'arròs.

22.
arros cubana pas23

Podeu utilitzar el mateix motlle per a donar-li la mateixa forma a l'ou ferrat.

23.
arros cubana pas24

Només heu d'apretar fort i tallar la clara sobrant.

24.
arros cubana pas25

Genial.

25.
arros cubana pas26

Col·loqueu l'ou damunt l'arròs. Un polsim de pebre negre....

26.
arros cubana pas27

... la salsa de tomàquet per sobre....

27.
arros cubana pas28

... i llestos.

28.
arros cubana pas29

Us ha agradat?

29.
arros cubana pas30

Si us falten més proteïnes... ho podeu acompanyar amb una mica de llom a la planxa.

30.
arros cubana pas31

... i a sucar pa, eh?... ja sé que són moltes calories, però és d'aquells plats que gaudeixes un cop cada 6 mesos.

31.
arros cubana pas32

Bon Profit!