Un altre plat d'aquells per dinar entre setmana. Qui no l'ha menjat mai? Avui veurem com fer un arròs a la cubana tradicional. I tradicional d'aquest país... perquè els cubans no saben ni que és. No es coneix exactament la procedència de l'arròs a la cubana, però sembla que seria originari de les illes Canàries. S'ha de reconèixer que el contrast del plàtan dolç amb la resta de productes salats està ben trobat.

Ingredients

300gr. arròs

2 fulles de llorer

2 ous

1 plàtan

1 ceba en juliana

salsa de tomàquet

3 alls laminats

pebre negre

oli d'oliva

sal

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Posem aigua a bullir amb sal i dues fulles de llorer.

3.

Un cop cuit, el reservem.

4.

Talleu els alls a làmines.

5.

En una cassola, daureu-los amb un raig d'oli.

6.

Seguidament, incorporeu l'arròs bullit i saltegeu-lo lleugerament. Això ens aportarà un sabor addicional a un arròs blanc que és massa senzillot. Reserveu-ho.

7.

Ara pelem el plàtan.

8.

Talleu-lo per la meitat longitudinalment.

9.

Així.

10.

I ara, en una paella calenta amb unes gotes d'oli, fregiu-lo.

11.

Podeu utilitzar dues culleres per donar-li la volta amb molt de compte, ja que de seguida perd consistència.

12.

Un cop daurat el plàtan per totes dues bandes, el reservem calent.

13.

Tallem la ceba tendre en juliana.

14.

Més o menys. Si la voleu més fina, més fina.

15.

Saltegeu també la ceba en una paella amb unes gotes d'oli.

16.

Quan sigui daurada...

17.

... incorporem la salsa de tomàquet.

18.

Ho remenem una estona... i quan arrenqui el bull ja podem parar-ho.

19.

Ja només ens quedarà fer l'ou ferrat.

20.

A mi m'agrada fer-lo amb el foc ben fort. D'aquesta manera us assegurareu que quedi cruixent però que es pugui sucar. Saleu-lo.

21.

Ja podem muntar el plat. Utilitzar un motlle rodó per presentar l'arròs.

22.

Podeu utilitzar el mateix motlle per a donar-li la mateixa forma a l'ou ferrat.

23.

Només heu d'apretar fort i tallar la clara sobrant.

24.

Genial.

25.

Col·loqueu l'ou damunt l'arròs. Un polsim de pebre negre....

26.

... la salsa de tomàquet per sobre....

27.

... i llestos.

28.

Us ha agradat?

29.

Si us falten més proteïnes... ho podeu acompanyar amb una mica de llom a la planxa.

30.

... i a sucar pa, eh?... ja sé que són moltes calories, però és d'aquells plats que gaudeixes un cop cada 6 mesos.

31.

Bon Profit!