Us porto un altre d'aquells plats de cultures foranies que hem acceptat dins el nostre receptari del dia a dia, com també ha passat, sense anar més lluny, amb el sushi. La cuina tradicional també avança, s'adapta i evoluciona amb els nous temps. Com si no un plat es converteix en tradicional?... precissament gràcies a l'acceptació popular i al pas del temps. El plat d'avui, és un plat que acostuma a agradar a grans i petits. Espero que us agradi.
300gr. arròs llarg cuit (tipus basmati)
900ml aigua
150gr. pèsols
1 cullerada de salsa sukiyaki
4 cullerades de soja
1/2 cullerada d'oli de sèsam
2 ous
1 pastanaga
100gr. pernil dolç
150gr. gamba pelada
oli d'oliva
Variants:
Si no teniu oli de sèsam no passa res
Els pèsols poden ser congelats
Podeu comprar l'arròs llarg ja cuit
Podeu afegir-hi brots de soja frescos
![arros tres dellicies pas1 arros tres dellicies pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/29/60/arros-tres-dellicies-pas1.jpeg)
Jo faré servir arròs llarg normal. Segons el fabricant, la proporció és una mesura d'arròs per tres d'aigua, però jo us recomano posar-ne només 2,5 i aconseguireu una textura més seca de l'arròs.
![arros tres dellicies pas2 arros tres dellicies pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/30/02/arros-tres-dellicies-pas2.jpeg)
Posem l'aigua a bullir.
![arros tres dellicies pas4 arros tres dellicies pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/30/86/arros-tres-dellicies-pas4.jpeg)
... fins que l'aigua pràcticament no quedi blanca. Volem extreure el midó.
![arros tres dellicies pas6 arros tres dellicies pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/31/70/arros-tres-dellicies-pas6.jpeg)
Tapeu bé l'olla... que no s'aixequi la tapa i deixeu-ho coure a foc baix durant 12 minuts.
![arros tres dellicies pas7 arros tres dellicies pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/32/12/arros-tres-dellicies-pas7.jpeg)
Passat aquest temps, apagueu el foc i sense obrir la tapa deixeu coure a foc passiu durant 5 minuts més.
![arros tres dellicies pas8 arros tres dellicies pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/32/54/arros-tres-dellicies-pas8.jpeg)
Deixeu que es refredi en una recipient ben ample i finalment reserveu-lo en un tàper fins el dia següent. D'aquesta manera l'arròs s'assecarà més.
![arros tres dellicies pas9 arros tres dellicies pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/32/96/arros-tres-dellicies-pas9.jpeg)
A l'endemà l'arròs estarà cuit però eixut... amb els grans separats.
![arros tres dellicies pas10 arros tres dellicies pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/33/38/arros-tres-dellicies-pas10.jpeg)
Ara, prepararem la resta d'ingredients del nostre plat.
![arros tres dellicies pas12 arros tres dellicies pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/34/22/arros-tres-dellicies-pas12.jpeg)
Com sempre, si utilitzem ingredients frescos, de temporada i de cultiu ecològic... més bo i sa sortirà.
![arros tres dellicies pas13 arros tres dellicies pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/34/64/arros-tres-dellicies-pas13.jpeg)
Bullirem els pèsols frescos entre 5-7 minuts amb un polsim de sal.
![arros tres dellicies pas14 arros tres dellicies pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/35/06/arros-tres-dellicies-pas14.jpeg)
Els escorrerem i els reservarem.
![arros tres dellicies pas15 arros tres dellicies pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/35/48/arros-tres-dellicies-pas15.jpeg)
Ara pelarem la pastanaga...
![arros tres dellicies pas16 arros tres dellicies pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/35/90/arros-tres-dellicies-pas16.jpeg)
... la tallarem a tires fines...
![arros tres dellicies pas17 arros tres dellicies pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/36/32/arros-tres-dellicies-pas17.jpeg)
... i la trinxarem ben petita. En "brunoise" que diuen.
![arros tres dellicies pas18 arros tres dellicies pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/36/74/arros-tres-dellicies-pas18.jpeg)
El pernil dolç el podeu fer a daus petits o a tires fines com he fet jo.
![arros tres dellicies pas19 arros tres dellicies pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/37/16/arros-tres-dellicies-pas19.jpeg)
Procureu separar les tires prèviament.
![arros tres dellicies pas21 arros tres dellicies pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/38/00/arros-tres-dellicies-pas21.jpeg)
... i ja podem batre els ous per a fer la truita.
![arros tres dellicies pas23 arros tres dellicies pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/38/84/arros-tres-dellicies-pas23.jpeg)
El primer que farem serà la truita francesa.
![arros tres dellicies pas25 arros tres dellicies pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/39/68/arros-tres-dellicies-pas25.jpeg)
... amb la mateixa escumadora anirem arrencant petites porcions de truita...
![arros tres dellicies pas26 arros tres dellicies pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/40/10/arros-tres-dellicies-pas26.jpeg)
... però ho heu de fer relativament ràpid... o se us pot cremar la truita.
![arros tres dellicies pas27 arros tres dellicies pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/40/52/arros-tres-dellicies-pas27.jpeg)
A continuació, apartarem una mica la truita (sense retirar-la del wok) i hi incorporarem la pastanaga. Sempre amb el foc a màxima potència. Ho anirem voltant amb l'escumadora o amb un cop de canell.
![arros tres dellicies pas28 arros tres dellicies pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/40/94/arros-tres-dellicies-pas28.jpeg)
A continuació, hi afegirem les gambes pelades...
![arros tres dellicies pas29 arros tres dellicies pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/41/36/arros-tres-dellicies-pas29.jpeg)
... que salarem lleugerament, però no massa... que la soja és força salada.
![arros tres dellicies pas30 arros tres dellicies pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/41/78/arros-tres-dellicies-pas30.jpeg)
Ho remenem tot plegat i esperem a la que la gamba canviï de color. Si es torra lleugerament millor, però sense parar de remenar.
![arros tres dellicies pas31 arros tres dellicies pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/42/20/arros-tres-dellicies-pas31.jpeg)
Ara, el pernil dolç, que no necessita cocció.
![arros tres dellicies pas32 arros tres dellicies pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/42/62/arros-tres-dellicies-pas32.jpeg)
Ho barregem tot plegat...
![arros tres dellicies pas33 arros tres dellicies pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/43/04/arros-tres-dellicies-pas33.jpeg)
... i ja hi podem incorporar l'arròs que tenim preparat.
![arros tres dellicies pas34 arros tres dellicies pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/43/46/arros-tres-dellicies-pas34.jpeg)
Tot de cop.
![arros tres dellicies pas35 arros tres dellicies pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/43/88/arros-tres-dellicies-pas35.jpeg)
Sempre que faig woks a mi m'agrada incorporar una culleradeta de salsa sukiyaki.
![arros tres dellicies pas36 arros tres dellicies pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/44/30/arros-tres-dellicies-pas36.jpeg)
Ho remenem...
![arros tres dellicies pas37 arros tres dellicies pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/44/99/arros-tres-dellicies-pas37.jpeg)
... i hi afegirem també la salsa de soja.
![arros tres dellicies pas38 arros tres dellicies pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/45/50/arros-tres-dellicies-pas38.jpeg)
Hi posarem de quatre a sis taps de salsa de soja. Penseu que sempre podeu servir a taula l'arròs amb la salsa de soja a banda i cada comensal ja s'hi posarà la quantitat addicional que més li agradi. Remenem una mica tot plegat, procurant saltar bé l'arròs.
![arros tres dellicies pas39 arros tres dellicies pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/45/95/arros-tres-dellicies-pas39.jpeg)
Hi incorporem els pèsols també.
![arros tres dellicies pas40 arros tres dellicies pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/46/37/arros-tres-dellicies-pas40.jpeg)
I finalment hi afegirem una mica d'oli de sèsam. Compte que és molt aromàtic i pot condicionar el plat. El seu peculiar aroma a nou torrada és més interessant quan el notem de forma més sútil.
![arros tres dellicies pas41 arros tres dellicies pas41](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/46/79/arros-tres-dellicies-pas41.jpeg)
Sobretot no us passeu. Amb mig tap per a quatre persones en teniu suficient... massa i tot.
![arros tres dellicies pas42 arros tres dellicies pas42](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/47/21/arros-tres-dellicies-pas42.jpeg)
Ho saltem una mica més... sense deixar de remenar.
![arros tres dellicies pas43 arros tres dellicies pas43](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/47/63/arros-tres-dellicies-pas43.jpeg)
Tasteu-ho, per saber com està de sal o de soja.
![arros tres dellicies pas44 arros tres dellicies pas44](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/48/05/arros-tres-dellicies-pas44.jpeg)
I ja podem servir-lo... sempre ben calent.
![arros tres dellicies pas45 arros tres dellicies pas45](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/48/47/arros-tres-dellicies-pas45.jpeg)
Tot a taula!
![arros tres dellicies pas46 arros tres dellicies pas46](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/48/89/arros-tres-dellicies-pas46.jpeg)
En aquesta ocasió, ho servirem en típics bols xinesos.
![arros tres dellicies pas47 arros tres dellicies pas47](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/49/31/arros-tres-dellicies-pas47.jpeg)
I a gaudir d'un plat ràpid, sa i que alimenta molt.
![arros tres dellicies pas48 arros tres dellicies pas48](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/49/73/arros-tres-dellicies-pas48.jpeg)
Podeu acompanyar el plat de la beguda que més us convingui... però el vi... sempre va bé.
![arros tres dellicies pas49 arros tres dellicies pas49](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/42/50/15/arros-tres-dellicies-pas49.jpeg)
Bon profit!