Us porto un altre d'aquells plats de cultures foranies que hem acceptat dins el nostre receptari del dia a dia, com també ha passat, sense anar més lluny, amb el sushi. La cuina tradicional també avança, s'adapta i evoluciona amb els nous temps. Com si no un plat es converteix en tradicional?... precissament gràcies a l'acceptació popular i al pas del temps. El plat d'avui, és un plat que acostuma a agradar a grans i petits. Espero que us agradi.

Ingredients

300gr. arròs llarg cuit (tipus basmati)

900ml aigua  

150gr. pèsols

1 cullerada de salsa sukiyaki

4 cullerades de soja  

1/2 cullerada d'oli de sèsam

2 ous

1 pastanaga

100gr. pernil dolç  

150gr. gamba pelada  

oli d'oliva  

Variants:

Si no teniu oli de sèsam no passa res

Els pèsols poden ser congelats

Podeu comprar l'arròs llarg ja cuit

Podeu afegir-hi brots de soja frescos

Preparació
1.
arros tres dellicies pas1

Jo faré servir arròs llarg normal. Segons el fabricant, la proporció és una mesura d'arròs per tres d'aigua, però jo us recomano posar-ne només 2,5 i aconseguireu una textura més seca de l'arròs.

2.
arros tres dellicies pas2

Posem l'aigua a bullir.

3.
arros tres dellicies pas4

... fins que l'aigua pràcticament no quedi blanca. Volem extreure el midó.

4.
arros tres dellicies pas6

Tapeu bé l'olla... que no s'aixequi la tapa i deixeu-ho coure a foc baix durant 12 minuts.

5.
arros tres dellicies pas7

Passat aquest temps, apagueu el foc i sense obrir la tapa deixeu coure a foc passiu durant 5 minuts més.

6.
arros tres dellicies pas8

Deixeu que es refredi en una recipient ben ample i finalment reserveu-lo en un tàper fins el dia següent. D'aquesta manera l'arròs s'assecarà més.

7.
arros tres dellicies pas9

 A l'endemà l'arròs estarà cuit però eixut... amb els grans separats.

8.
arros tres dellicies pas10

Ara, prepararem la resta d'ingredients del nostre plat.

9.
arros tres dellicies pas12

Com sempre, si utilitzem ingredients frescos, de temporada i de cultiu ecològic... més bo i sa sortirà.

10.
arros tres dellicies pas13

Bullirem els pèsols frescos entre 5-7 minuts amb un polsim de sal.

11.
arros tres dellicies pas14

Els escorrerem i els reservarem.

12.
arros tres dellicies pas15

Ara pelarem la pastanaga...

13.
arros tres dellicies pas16

... la tallarem a tires fines...

14.
arros tres dellicies pas17

... i la trinxarem ben petita. En "brunoise" que diuen.

15.
arros tres dellicies pas18

El pernil dolç el podeu fer a daus petits o a tires fines com he fet jo.

16.
arros tres dellicies pas19

Procureu separar les tires prèviament.

17.
arros tres dellicies pas21

... i ja podem batre els ous per a fer la truita.

18.
arros tres dellicies pas23

El primer que farem serà la truita francesa.

19.
arros tres dellicies pas25

 ... amb la mateixa escumadora anirem arrencant petites porcions de truita...

20.
arros tres dellicies pas26

... però ho heu de fer relativament ràpid... o se us pot cremar la truita.

21.
arros tres dellicies pas27

A continuació, apartarem una mica la truita (sense retirar-la del wok) i hi incorporarem la pastanaga. Sempre amb el foc a màxima potència. Ho anirem voltant amb l'escumadora o amb un cop de canell.

22.
arros tres dellicies pas28

A continuació, hi afegirem les gambes pelades...

23.
arros tres dellicies pas29

... que salarem lleugerament, però no massa... que la soja és força salada.

24.
arros tres dellicies pas30

Ho remenem tot plegat i esperem a la que la gamba canviï de color. Si es torra lleugerament millor, però sense parar de remenar.

25.
arros tres dellicies pas31

Ara, el pernil dolç, que no necessita cocció.

26.
arros tres dellicies pas32

Ho barregem tot plegat...

27.
arros tres dellicies pas33

... i ja hi podem incorporar l'arròs que tenim preparat.

28.
arros tres dellicies pas34

Tot de cop.

29.
arros tres dellicies pas35

Sempre que faig woks a mi m'agrada incorporar una culleradeta de salsa sukiyaki.

30.
arros tres dellicies pas36

Ho remenem...

31.
arros tres dellicies pas37

... i hi afegirem també la salsa de soja.

32.
arros tres dellicies pas38

Hi posarem de quatre a sis taps de salsa de soja. Penseu que sempre podeu servir a taula l'arròs amb la salsa de soja a banda i cada comensal ja s'hi posarà la quantitat addicional que més li agradi. Remenem una mica tot plegat, procurant saltar bé l'arròs.

33.
arros tres dellicies pas39

Hi incorporem els pèsols també.

34.
arros tres dellicies pas40

I finalment hi afegirem una mica d'oli de sèsam. Compte que és molt aromàtic i pot condicionar el plat. El seu peculiar aroma a nou torrada és més interessant quan el notem de forma més sútil.

35.
arros tres dellicies pas41

Sobretot no us passeu. Amb mig tap per a quatre persones en teniu suficient... massa i tot.

36.
arros tres dellicies pas42

Ho saltem una mica més... sense deixar de remenar.

37.
arros tres dellicies pas43

Tasteu-ho, per saber com està de sal o de soja.

38.
arros tres dellicies pas44

I ja podem servir-lo... sempre ben calent.

39.
arros tres dellicies pas45

Tot a taula!

40.
arros tres dellicies pas46

En aquesta ocasió, ho servirem en típics bols xinesos.

41.
arros tres dellicies pas47

I a gaudir d'un plat ràpid, sa i que alimenta molt.

42.
arros tres dellicies pas48

Podeu acompanyar el plat de la beguda que més us convingui... però el vi... sempre va bé.

43.
arros tres dellicies pas49

Bon profit!