Excel·lent i saborós arròs que us recomano tastar. És força econòmic, ja sabeu que les galeres, tot i que hi ha qui les aprecia molt (com jo), no és un producte amb massa bona estima en general... i molts pensen que les galeres només serveixen per a fer brous i sopes. No entenc per què.

Un bon sofregit, un bon brou de peix, uns trossets de sípia i unes quantes galeres... i fareu un plat de diumenge d'aquells que agrada repetir. Recomano servir de 2 a 4 galeres per persona. Proveu-lo i en parlem.

Ingredients

12 galeres  

1 tomàquet madur

1/2 pebrot vermell trinxat

1 ceba vermella trinxada

1/2 copa de vi blanc  

350gr. arròs

1 sípia amb la melsa  

brou de peix 

julivert fresc

oli d'oliva

2 alls 

sal  

Variants:

Podeu fer-ho amb aigua

Hi podeu posar una picadeta d'ametlla

Podeu fer servir arròs bomba

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Piquem la ceba...

3.

... i el pebrot...

4.

... i ratllem el tomàquet.

5.

Podeu incorporar al tomàquet la salsa marró de la sípia (o melsa).

6.

Piqueu un all i lamineu l'altre.

7.

En una paella fonda, tireu un xorro d'oli d'oliva.

8.

Aromatitzeu-lo amb l'all laminat.

9.

Quan sigui daurat retireu-lo, que no es cremi.

10.

En aquest moment, saleu les galeres i fregiu-les una mica.

11.

Compte que esquitxa!... simplement es tracta de donar un cop de calor fort i ràpid, que quedin cruetes per dins però amb color per fora.

12.

En el mateix oli sofregiu l'all i el pebrot vermell.

13.

Aprofiteu per incorporar una culleradeta de pebre vermell al tomàquet, si voleu. Podeu anar tallant la sípia a daus també.

14.

Passats uns 10 minuts, feu espai i daureu l'all picat.

15.

Al dos o tres minuts barregeu-lo bé i deixeu caramelitzar una mica més la ceba, uns 10 minuts.

16.

Afegim el preparat de tomàquet.

17.

Ara el vi blanc, jo utilitzo aquest per cuinar.

18.

Un raig, com mitja copa.

19.

Ho salem i ho deixem reduir...

20.

... fins que gairebé perdi tot el líquid.

21.

En aquest moment ja podrem posar la sípia que hem tallat prèviament.

22.

Molt bé.

23.

Ho remenem...

24.

... i ho deixem coure uns 4 o 5 minuts.

25.

Aprofiteu per escalfar el brou de peix. Jo en tenia de congelat.

26.

Ja podem tirar l'arròs: una tassa per persona aproximadament... més una de regal.

27.

Cap dins.

28.

Ara ho barregem.

29.

Poc a poc, sense parar de remenar, anirem torrant una mica l'arròs.

30.

Notareu que cada cop s'enganxa més a la paella... i l'arròs agafa un color més fosquet.

31.

Incorporem el brou de peix bullent, el doble de quantitat que l'arròs.

 

32.

Incorporem també les galeres.

33.

Les repartim una mica...

34.

... i ho deixem bullir a foc mitjà-baix durant uns 17-20 minuts. Rectifiqueu de sal.

35.

De tant en tant, feu una sotregada per comprovar que no s'enganxi del cul.

36.

Quan ja gairebé no quedi blanc al gra d'arròs, tasteu-lo. Si està bé de sal, ja el podeu parar.

37.

Estarà una mica dur. Tapeu-lo amb paper d'alumini i deixeu-lo reposar 5 minuts amb el foc apagat.

38.

Ja el podeu servir, que l'arròs estarà al punt perfecte.

39.

Emplatem.

40.

Quina flaire que fa!... acompanyeu-lo d'un bon vinet blanc.

41.

Bon profit!