Un arrosset molt sa i econòmic, que no us podeu perdre. De vegades, les coses senzilles triomfen. Al cap i a la fi, com tot en aquesta vida, allò que fem amb passió i on posem totes les ganes del món, ens acaba sorprenent a nosaltres mateixos i ens aporta moltíssima satisfacció. No deixeu mai de ser creatius, amb una mica de criteri i respectant les bases de la cuina, acabareu fent plats que tothom recordarà.
Aneu al mercat, mireu i remeneu, aprofiteu productes de temporada i, sobretot, cuineu el que més us vingui de gust aquell dia. Som-hi!
300 g de xampinyons
1 manat d'espàrrecs verds
1/2 pit de gall dindi a daus
1 ceba trinxada
1 gra d'all
2 tomàquets ratllats
pebre vermell
uns brins de safrà
1 litre de brou d'au
salsa "Viandox"
oli d'oliva
pebre negre
sal
Variants:
Podeu afegir-hi altres bolets i fer el mateix arròs amb pollastre
Prepareu tota la verdura.
Talleu el pit de gall dindi a daus.
Ratlleu els tomàquets. Si són macos i de temporada amb un parell en teniu suficient. Altrament, jo he utilitzat 4 o 5 tomàquets de penjar.
Tireu una cullerada de pebre vermell dolç al tomàquet i ho reserveu.
Poseu a daurar un parell de grans d'all laminats amb un bon raig d'oli. Llavors, salteu la carn, ja salada i empebrada.
Us ha de quedar ben daurada per totes dues bandes.
Reserveu-ho.
En el mateix oli, salteu els xampinyons partits per la meitat, amb una mica de sal.
Un cop fets, els reserveu amb la carn.
I finalment, salteu també els espàrrecs verds.
Els reserveu a banda.
En el mateix oli, i si cal poseu-ne més, sofregiu la ceba trinxada.
Quan canviï de color tireu un bon raig de salsa "Viandox", un potenciador de sabor. Aquest pas és opcional.
Quan la ceba sigui ben fosca i cuita, afegiu-hi el tomàquet amb el pebre vermell.
Deixeu-ho sofregir fins que es consumeixi tot el líquid.
Ara, feu un petit espai al mig, i daureu uns brins de safrà durant uns segons.
Barregeu-ho tot plegat, i ja tindreu feta la "marca" o sofregit.
Afegiu-hi la carn amb els bolets ara.
I ho barregeu bé tot plegat.
És el moment d'apagar el foc, tapar-ho i sortir a comprar el pa i fer el vermut en una terrassa. Així, tot i dinar a casa, donem un cop de mà al sector.
A continuació, i ja encés el foc de nou, tireu l'arròs, uns 80-100g per persona. Jo ja tinc la mida amb un got de tallat. N'he posat quatre.
Daureu lleugerament el gra d'arròs tot remenant durant dos o tres minuts.
A continuació, ja hi podeu abocar el brou ben calent fins cobrir-ho. La proporció ha de ser 2,5 parts de brou per 1 d'arròs. Però la podeu variar en funció de si us agrada més sucós o més eixut.
Saleu-ho una mica i deixeu-ho fer a foc mig o baix durant uns 13-14 minuts. No remeneu mai una paella. Com a màxim, podeu sacsejar-la una mica per comprovar que no s'enganxi, però preferiblement és millor no tocar-la.
Quan noteu que li queden uns 5 minuts, decoreu la paella amb els espàrrecs per sobre.
Perfecte! Rectifiqueu de sal si cal i apagueu el foc. Tapeu la paella amb un drap net o paper d'alumini i deixeu-la reposar mínim 10 minuts. La cocció passiva acabarà de coure el gra d'arròs i d'amalgamar tots els sabors.
I per fi, ja ho podeu servir a taula.
Un arròs extraordinari!
Bon profit!