Un arrosset molt sa i econòmic, que no us podeu perdre. De vegades, les coses senzilles triomfen. Al cap i a la fi, com tot en aquesta vida, allò que fem amb passió i on posem totes les ganes del món, ens acaba sorprenent a nosaltres mateixos i ens aporta moltíssima satisfacció. No deixeu mai de ser creatius, amb una mica de criteri i respectant les bases de la cuina, acabareu fent plats que tothom recordarà.
Aneu al mercat, mireu i remeneu, aprofiteu productes de temporada i, sobretot, cuineu el que més us vingui de gust aquell dia. Som-hi!
300 g de xampinyons
1 manat d'espàrrecs verds
1/2 pit de gall dindi a daus
1 ceba trinxada
1 gra d'all
2 tomàquets ratllats
pebre vermell
uns brins de safrà
1 litre de brou d'au
salsa "Viandox"
oli d'oliva
pebre negre
sal
Variants:
Podeu afegir-hi altres bolets i fer el mateix arròs amb pollastre
![arros gall dindi esparrecs pas1 arros gall dindi esparrecs pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/49/34/arros-gall-dindi-esparrecs-pas1.jpeg)
Prepareu tota la verdura.
![arros gall dindi esparrecs pas3 arros gall dindi esparrecs pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/49/88/arros-gall-dindi-esparrecs-pas3.jpeg)
Talleu el pit de gall dindi a daus.
![arros gall dindi esparrecs pas4 arros gall dindi esparrecs pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/50/15/arros-gall-dindi-esparrecs-pas4.jpeg)
Ratlleu els tomàquets. Si són macos i de temporada amb un parell en teniu suficient. Altrament, jo he utilitzat 4 o 5 tomàquets de penjar.
![arros gall dindi esparrecs pas5 arros gall dindi esparrecs pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/50/42/arros-gall-dindi-esparrecs-pas5.jpeg)
Tireu una cullerada de pebre vermell dolç al tomàquet i ho reserveu.
![arros gall dindi esparrecs pas6 arros gall dindi esparrecs pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/50/69/arros-gall-dindi-esparrecs-pas6.jpeg)
Poseu a daurar un parell de grans d'all laminats amb un bon raig d'oli. Llavors, salteu la carn, ja salada i empebrada.
![arros gall dindi esparrecs pas7 arros gall dindi esparrecs pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/50/96/arros-gall-dindi-esparrecs-pas7.jpeg)
Us ha de quedar ben daurada per totes dues bandes.
![arros gall dindi esparrecs pas8 arros gall dindi esparrecs pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/51/23/arros-gall-dindi-esparrecs-pas8.jpeg)
Reserveu-ho.
![arros gall dindi esparrecs pas9 arros gall dindi esparrecs pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/51/50/arros-gall-dindi-esparrecs-pas9.jpeg)
En el mateix oli, salteu els xampinyons partits per la meitat, amb una mica de sal.
![arros gall dindi esparrecs pas10 arros gall dindi esparrecs pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/51/77/arros-gall-dindi-esparrecs-pas10.jpeg)
Un cop fets, els reserveu amb la carn.
![arros gall dindi esparrecs pas11 arros gall dindi esparrecs pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/52/04/arros-gall-dindi-esparrecs-pas11.jpeg)
I finalment, salteu també els espàrrecs verds.
![arros gall dindi esparrecs pas12 arros gall dindi esparrecs pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/52/31/arros-gall-dindi-esparrecs-pas12.jpeg)
Els reserveu a banda.
![arros gall dindi esparrecs pas13 arros gall dindi esparrecs pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/52/58/arros-gall-dindi-esparrecs-pas13.jpeg)
En el mateix oli, i si cal poseu-ne més, sofregiu la ceba trinxada.
![arros gall dindi esparrecs pas14 arros gall dindi esparrecs pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/52/85/arros-gall-dindi-esparrecs-pas14.jpeg)
Quan canviï de color tireu un bon raig de salsa "Viandox", un potenciador de sabor. Aquest pas és opcional.
![arros gall dindi esparrecs pas15 arros gall dindi esparrecs pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/53/66/arros-gall-dindi-esparrecs-pas15.jpeg)
Quan la ceba sigui ben fosca i cuita, afegiu-hi el tomàquet amb el pebre vermell.
![arros gall dindi esparrecs pas16 arros gall dindi esparrecs pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/53/39/arros-gall-dindi-esparrecs-pas16.jpeg)
Deixeu-ho sofregir fins que es consumeixi tot el líquid.
![arros gall dindi esparrecs pas17 arros gall dindi esparrecs pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/53/93/arros-gall-dindi-esparrecs-pas17.jpeg)
Ara, feu un petit espai al mig, i daureu uns brins de safrà durant uns segons.
![arros gall dindi esparrecs pas18 arros gall dindi esparrecs pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/54/20/arros-gall-dindi-esparrecs-pas18.jpeg)
Barregeu-ho tot plegat, i ja tindreu feta la "marca" o sofregit.
![arros gall dindi esparrecs pas19 arros gall dindi esparrecs pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/54/47/arros-gall-dindi-esparrecs-pas19.jpeg)
Afegiu-hi la carn amb els bolets ara.
![arros gall dindi esparrecs pas20 arros gall dindi esparrecs pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/54/74/arros-gall-dindi-esparrecs-pas20.jpeg)
I ho barregeu bé tot plegat.
![arros gall dindi esparrecs pas21 arros gall dindi esparrecs pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/55/01/arros-gall-dindi-esparrecs-pas21.jpeg)
És el moment d'apagar el foc, tapar-ho i sortir a comprar el pa i fer el vermut en una terrassa. Així, tot i dinar a casa, donem un cop de mà al sector.
![arros gall dindi esparrecs pas22 arros gall dindi esparrecs pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/55/28/arros-gall-dindi-esparrecs-pas22.jpeg)
A continuació, i ja encés el foc de nou, tireu l'arròs, uns 80-100g per persona. Jo ja tinc la mida amb un got de tallat. N'he posat quatre.
![arros gall dindi esparrecs pas23 arros gall dindi esparrecs pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/55/55/arros-gall-dindi-esparrecs-pas23.jpeg)
Daureu lleugerament el gra d'arròs tot remenant durant dos o tres minuts.
![arros gall dindi esparrecs pas24 arros gall dindi esparrecs pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/55/82/arros-gall-dindi-esparrecs-pas24.jpeg)
A continuació, ja hi podeu abocar el brou ben calent fins cobrir-ho. La proporció ha de ser 2,5 parts de brou per 1 d'arròs. Però la podeu variar en funció de si us agrada més sucós o més eixut.
![arros gall dindi esparrecs pas25 arros gall dindi esparrecs pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/56/09/arros-gall-dindi-esparrecs-pas25.jpeg)
Saleu-ho una mica i deixeu-ho fer a foc mig o baix durant uns 13-14 minuts. No remeneu mai una paella. Com a màxim, podeu sacsejar-la una mica per comprovar que no s'enganxi, però preferiblement és millor no tocar-la.
![arros gall dindi esparrecs pas26 arros gall dindi esparrecs pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/56/36/arros-gall-dindi-esparrecs-pas26.jpeg)
Quan noteu que li queden uns 5 minuts, decoreu la paella amb els espàrrecs per sobre.
![arros gall dindi esparrecs pas27 arros gall dindi esparrecs pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/56/63/arros-gall-dindi-esparrecs-pas27.jpeg)
Perfecte! Rectifiqueu de sal si cal i apagueu el foc. Tapeu la paella amb un drap net o paper d'alumini i deixeu-la reposar mínim 10 minuts. La cocció passiva acabarà de coure el gra d'arròs i d'amalgamar tots els sabors.
![arros gall dindi esparrecs pas28 arros gall dindi esparrecs pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/56/90/arros-gall-dindi-esparrecs-pas28.jpeg)
I per fi, ja ho podeu servir a taula.
![arros gall dindi esparrecs pas29 arros gall dindi esparrecs pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/57/17/arros-gall-dindi-esparrecs-pas29.jpeg)
Un arròs extraordinari!
![arros gall dindi esparrecs pas30 arros gall dindi esparrecs pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/57/44/arros-gall-dindi-esparrecs-pas30.jpeg)
Bon profit!