Un arrosset molt sa i econòmic, que no us podeu perdre. De vegades, les coses senzilles triomfen. Al cap i a la fi, com tot en aquesta vida, allò que fem amb passió i on posem totes les ganes del món, ens acaba sorprenent a nosaltres mateixos i ens aporta moltíssima satisfacció. No deixeu mai de ser creatius, amb una mica de criteri i respectant les bases de la cuina, acabareu fent plats que tothom recordarà.

Aneu al mercat, mireu i remeneu, aprofiteu productes de temporada i, sobretot, cuineu el que més us vingui de gust aquell dia. Som-hi!

Ingredients

300 g de xampinyons 

1 manat d'espàrrecs verds

1/2 pit de gall dindi a daus

1 ceba  trinxada

1 gra d'all

2 tomàquets ratllats

pebre vermell

uns brins de safrà

1 litre de brou d'au

salsa "Viandox"

oli d'oliva

pebre negre

sal

Variants:

Podeu afegir-hi altres bolets i fer el mateix arròs amb pollastre

Preparació
1.
arros gall dindi esparrecs pas1

Prepareu tota la verdura.

2.
arros gall dindi esparrecs pas3

Talleu el pit de gall dindi a daus.

3.
arros gall dindi esparrecs pas4

Ratlleu els tomàquets. Si són macos i de temporada amb un parell en teniu suficient. Altrament, jo he utilitzat 4 o 5 tomàquets de penjar.

4.
arros gall dindi esparrecs pas5

Tireu una cullerada de pebre vermell dolç al tomàquet i ho reserveu.

5.
arros gall dindi esparrecs pas6

Poseu a daurar un parell de grans d'all laminats amb un bon raig d'oli. Llavors, salteu la carn, ja salada i empebrada.

6.
arros gall dindi esparrecs pas7

Us ha de quedar ben daurada per totes dues bandes.

7.
arros gall dindi esparrecs pas8

Reserveu-ho.

8.
arros gall dindi esparrecs pas9

En el mateix oli, salteu els xampinyons partits per la meitat, amb una mica de sal.

9.
arros gall dindi esparrecs pas10

Un cop fets, els reserveu amb la carn.

10.
arros gall dindi esparrecs pas11

I finalment, salteu també els espàrrecs verds.

11.
arros gall dindi esparrecs pas12

Els reserveu a banda.

12.
arros gall dindi esparrecs pas13

En el mateix oli, i si cal poseu-ne més, sofregiu la ceba trinxada.

13.
arros gall dindi esparrecs pas14

Quan canviï de color tireu un bon raig de salsa "Viandox", un potenciador de sabor. Aquest pas és opcional.

14.
arros gall dindi esparrecs pas15

Quan la ceba sigui ben fosca i cuita, afegiu-hi el tomàquet amb el pebre vermell.

15.
arros gall dindi esparrecs pas16

Deixeu-ho sofregir fins que es consumeixi tot el líquid.

16.
arros gall dindi esparrecs pas17

Ara, feu un petit espai al mig, i daureu uns brins de safrà durant uns segons.

17.
arros gall dindi esparrecs pas18

Barregeu-ho tot plegat, i ja tindreu feta la "marca" o sofregit.

18.
arros gall dindi esparrecs pas19

Afegiu-hi la carn amb els bolets ara.

19.
arros gall dindi esparrecs pas20

I ho barregeu bé tot plegat.

20.
arros gall dindi esparrecs pas21

És el moment d'apagar el foc, tapar-ho i sortir a comprar el pa i fer el vermut en una terrassa. Així, tot i dinar a casa, donem un cop de mà al sector.

21.
arros gall dindi esparrecs pas22

A continuació, i ja encés el foc de nou, tireu l'arròs, uns 80-100g per persona. Jo ja tinc la mida amb un got de tallat. N'he posat quatre.

22.
arros gall dindi esparrecs pas23

Daureu lleugerament el gra d'arròs tot remenant durant dos o tres minuts.

23.
arros gall dindi esparrecs pas24

A continuació, ja hi podeu abocar el brou ben calent fins cobrir-ho. La proporció ha de ser 2,5 parts de brou per 1 d'arròs. Però la podeu variar en funció de si us agrada més sucós o més eixut.

24.
arros gall dindi esparrecs pas25

Saleu-ho una mica i deixeu-ho fer a foc mig o baix durant uns 13-14 minuts. No remeneu mai una paella. Com a màxim, podeu sacsejar-la una mica per comprovar que no s'enganxi, però preferiblement és millor no tocar-la.

25.
arros gall dindi esparrecs pas26

Quan noteu que li queden uns 5 minuts, decoreu la paella amb els espàrrecs per sobre.

26.
arros gall dindi esparrecs pas27

Perfecte! Rectifiqueu de sal si cal i apagueu el foc. Tapeu la paella amb un drap net o paper d'alumini i deixeu-la reposar mínim 10 minuts. La cocció passiva acabarà de coure el gra d'arròs i d'amalgamar tots els sabors.

27.
arros gall dindi esparrecs pas28

I per fi, ja ho podeu servir a taula.

28.
arros gall dindi esparrecs pas29

Un arròs extraordinari!

29.
arros gall dindi esparrecs pas30

Bon profit!