Si sou amants dels arrossos i les gambes, com ho soc jo, la preparació d'avui serà d'aquelles que no oblidareu fàcilment. I és que hi ha plats que es fan diumenge, com aquest. Que vagi de gust.

 

Ingredients

20 gambes vermelles  

1 sípia de platja amb la melsa

2 o 3 tomàquets madurs

1 ceba trinxada  

3 grans d'all trinxats

1 tros de pebrot vermell trinxat

1 cullerada de pebre vermell

5 tasses d'arròs bomba

1,5 l de brou de peix 

oli d'oliva

sal 

Variants:

Podeu utilitzar altres varietats d'arròs

Els últims 5 minuts de cocció, s'hi poden afegir cloïsses

S'hi pot afegir un raig de vi blanc al sofregit

Preparació
1.
arros gambes pas1

Preparem tots els ingredients: la verdura i...

2.
arros gambes pas4

És important que la sípia tingui la melsa, aquesta salsa marró que tan bon gust li dóna a l'arròs.

3.
arros gambes pas5

Primer de tot, escalfarem la paella i, amb un bon raig d'oli d'oliva, fregirem les gambes.

4.
arros gambes pas6

No les feu completament. Deixeu-les una mica crues.

5.
arros gambes pas7

Les reservem i esperem que es refredin una mica per poder pelar-les. Però compte, que només en pelarem la meitat. La resta aniran senceres. Per tant, les que no pelem juntament amb les ja pelades les hi posarem a l'arròs més endavant.

6.
arros gambes pas8

Ara, passarem els caps i les pells per un colador o "xino" i amb una mà de morter n'extraurem tot el suquet. Les hi podeu posar amb l'oli de fregir-ho, que no serà gaire quantitat.

7.
arros gambes pas9

L'objectiu és aconseguir aquest suquet intens i concentrat de caps de gamba. Ho reservarem.

8.
arros gambes pas10

Ara, en la mateixa paella amb una mica més d'oli, saltarem la sípia que haurem fet a daus.

9.
arros gambes pas11

Mentrestant, podeu aprofitar per ratllar els tomàquets...

10.
arros gambes pas12

afegiu la melsa de la sípia...

11.
arros gambes pas13

i una cullerada de pebre vermell. Ho reservem. Podeu anar trinxant l'all, la ceba i el pebrot vermell també. 

12.
arros gambes pas14

Quan la sípia tingui un bonic color daurat i comenci a esclatar...

13.
arros gambes pas15

la reservarem.

14.
arros gambes pas16

En la mateixa paella, amb una mica més d'oli si cal, sofregirem la ceba.

15.
arros gambes pas17

Quan tingui bon color, hi afegirem el pebrot vermell.

16.
arros gambes pas18

Quan tingui bon color, hi afegirem l'all trinxat.

17.
arros gambes pas19

I deixarem fer el sofregit fins que s'enfosqueixi.

18.
arros gambes pas20
19.
arros gambes pas21

L'aigua garantirà que continuí el procés de confitat evitant que es cremi el sofregit.

20.
arros gambes pas22

Quan el sofregit estigui ben concentrat, hi posarem el tomàquet ratllat amb la melsa i el pebre vermell.

21.
arros gambes pas23

Ho deixarem reduir entre 5 i 10 minuts a foc baix.

22.
arros gambes pas24

Poc a poc agafarà aquesta textura.

23.
arros gambes pas25

En aquest punt, ja hi podrem incorporar de nou la sípia reservada.

24.
arros gambes pas26

La remenarem una estona, que s'impregni bé del sofregit.

25.
arros gambes pas27

Ja tenim el sofregit de l'arròs preparat.

26.
arros gambes pas28

En aquest punt, podem parar el foc i sortir a fer el vermut.

27.
arros gambes pas29

Tapeu-lo per evitar que s'hi posin les mosques.

28.
arros gambes pas30

Continuem amb l'arròs. Compteu una tassa de cafè plena d'arròs per persona més una addicional.

29.
arros gambes pas31

Deixeu sofregir l'arròs una estona, però vigileu que s'enganxa. No pareu de remenar.

30.
arros gambes pas32

Paral·lelament haurem fet bullir el nostre brou de peix, que afegirem a l'arròs.

31.
arros gambes pas33

Al mateix temps, hi abocarem el concentrat de caps de gamba, que podeu deixatar amb una mica del mateix brou de peix.

32.
arros gambes pas34

Salarem lleugerament.

33.
arros gambes pas35

Poseu-hi les gambes que havíem reservat.

34.
arros gambes pas36

Ummmm, quina olor que fa!

35.
arros gambes pas37

Amb el brou bullent, de seguida començarà a coure's l'arròs.

36.
arros gambes pas38

Mantingueu un foc mig i constant durant uns 14-16 minuts.

37.
arros gambes pas39

Recordeu de no remenar mai l'arròs. Màxim podeu sacsejar la paella una mica. Rectifiqueu de sal si cal.

38.
arros gambes pas40

Quan l'arròs hagi consumit prou líquid i es vegi el gra, però amb una mica de suquet, ja podeu parar el foc. Tapeu la paella amb paper d'alumini i deixeu que la cocció passiva faci la seva feina. Passats 10-15 minuts l'arròs estarà perfecte.

39.
arros gambes pas41

I ja el podrem emplatar.

40.
arros gambes pas42

Bon profit!