En aquesta pàgina trobareu la recepta pas a pas d'una salmorreta típica de la cuina alacantina. Per tant, el primer que heu de fer és preparar aquest condiment.

La resta és ben fàcil de fer. Us llepareu els dits amb aquest arrosset. 

Som-hi!

Ingredients

2 llenguados a filets, sense espina

1 sípia a daus amb la melsa 

1 litre de brou de peix

400 g d'arròs

3 cullerades de salmorreta

1 gra d'all trinxat

oli d'oliva

sal

Variants:

- podeu afegir-hi unes cloïsses

Preparació
1.
IMG 3291

Primer de tot heu de preparar la salmorreta. Trobareu la recepta en aquesta pàgina.

2.
IMG 3253

El llenguado el podeu demanar a filets a la vostra peixateria de confiança.

3.
IMG 3283

La melsa (o salsa marró) de la sípia la podeu barrejar amb la salmorreta. Potser tota és massa potent de sabor; hi podeu posar la meitat. Va a gustos.

4.
IMG 3285

Poseu un bon raig d'oli d'oliva a escalfar a la paella. Daureu l'all.

5.
IMG 3289

Seguidament, salteu-hi la sípia.

6.
IMG 3298

Quan la sípia comenci a esclatar, afegiu-hi la barreja de salmorreta i melsa.

7.
IMG 3301

Ho deixeu sofregir tot junt una mica (un parell de minuts, tot remenant).

8.
IMG 3303

Llavors, ja hi podeu afegir l'arròs.

9.
IMG 3307

I marqueu l'arròs durant un parell o tres de minuts, remenant també.

10.
IMG 3312

Escampeu bé l'arròs.

11.
IMG 3316

Afegiu-hi el brou de peix bullent.

12.
IMG 3318

Ho saleu.

13.
IMG 3322

Primer a foc fort, i quan bulli, l'abaixeu una mica. Deixeu fer l'arròs uns 15-16 minuts.

14.
IMG 3325

Passat aquest temps, poseu el llenguado per sobrel'arròs i apagueu el foc. Saleu una mica el peix.

15.
IMG 3331

Passeu la paella al forn, en mode grill, durant 5 minuts.

16.
IMG 3344

I, després de 10 minuts de repòs, ja ho podeu servir a taula.

17.
IMG 3359

Bon profit!