En aquesta pàgina trobareu la recepta pas a pas d'una salmorreta típica de la cuina alacantina. Per tant, el primer que heu de fer és preparar aquest condiment.
La resta és ben fàcil de fer. Us llepareu els dits amb aquest arrosset.
Som-hi!
2 llenguados a filets, sense espina
1 sípia a daus amb la melsa
1 litre de brou de peix
400 g d'arròs
3 cullerades de salmorreta
1 gra d'all trinxat
oli d'oliva
sal
Variants:
- podeu afegir-hi unes cloïsses
Primer de tot heu de preparar la salmorreta. Trobareu la recepta en aquesta pàgina.
El llenguado el podeu demanar a filets a la vostra peixateria de confiança.
La melsa (o salsa marró) de la sípia la podeu barrejar amb la salmorreta. Potser tota és massa potent de sabor; hi podeu posar la meitat. Va a gustos.
Poseu un bon raig d'oli d'oliva a escalfar a la paella. Daureu l'all.
Seguidament, salteu-hi la sípia.
Quan la sípia comenci a esclatar, afegiu-hi la barreja de salmorreta i melsa.
Ho deixeu sofregir tot junt una mica (un parell de minuts, tot remenant).
Llavors, ja hi podeu afegir l'arròs.
I marqueu l'arròs durant un parell o tres de minuts, remenant també.
Escampeu bé l'arròs.
Afegiu-hi el brou de peix bullent.
Ho saleu.
Primer a foc fort, i quan bulli, l'abaixeu una mica. Deixeu fer l'arròs uns 15-16 minuts.
Passat aquest temps, poseu el llenguado per sobrel'arròs i apagueu el foc. Saleu una mica el peix.
Passeu la paella al forn, en mode grill, durant 5 minuts.
I, després de 10 minuts de repòs, ja ho podeu servir a taula.
Bon profit!