Quin clàssic, eh?...no podia faltar. Tsch....un respecte a l'arròs amb llet, nanos. Doncs potser feia més de 20 anys que no el tastava... i que bo!!! Això si... és una mica pesat... bé... molt pesat, val. Per aquest motiu heu de fer racions més aviat petites o no us les podreu acabar. Serviu-lo ben fred de la nevera.
200gr. d'arròs
125gr. sucre
1 litre de llet
1 branca de canyella
1 pela de llimona
canyella en pols per decorar
Variants:
Es pot fer amb llet d'ametlles
Es pot tirar una mica de pols de canyella per sobre al servir-ho
Es poden fer servir plats individuals o una safata gran
Podeu variar la quantitat de llet si us agrada més o menys sucós
![arros llet pas1 arros llet pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/40/62/arros-llet-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![arros llet pas2 arros llet pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/40/89/arros-llet-pas2.jpeg)
La pell de llimona... contra menys part blanca tingui millor. La part groga és la més aromàtica.
![arros llet pas3 arros llet pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/41/16/arros-llet-pas3.jpeg)
Pesem l'arròs. Segons el corpus són 200gr d'arròs per litre de llet, però jo en poso només 150gr... així queda més sucós, però és una apreciació personal, clar.
![arros llet pas4 arros llet pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/41/43/arros-llet-pas4.jpeg)
Ara posem a bullir la llet amb el sucre i ho remenem.
![arros llet pas5 arros llet pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/41/70/arros-llet-pas5.jpeg)
Incorporem la pela de llimona i una branca de canyella.
![arros llet pas6 arros llet pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/41/97/arros-llet-pas6.jpeg)
Remenem de tant en tant i quan arrenqui el bull...
![arros llet pas7 arros llet pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/42/24/arros-llet-pas7.jpeg)
... hi tirem l'arròs i ho deixem coure uns 20-25 minuts, tot remenant de tant en tant per evitar que s'enganxi del cul.
![arros llet pas8 arros llet pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/42/51/arros-llet-pas8.jpeg)
Treieu la canyella i la pell de llimona...
![arros llet pas9 arros llet pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/42/78/arros-llet-pas9.jpeg)
Escudilleu l'arròs en cassoletes petites...
![arros llet pas10 arros llet pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/43/05/arros-llet-pas10.jpeg)
... que no siguin massa massa grans. Deixeu-les refredar a temperatura ambient.
![arros llet pas11 arros llet pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/43/32/arros-llet-pas11.jpeg)
Un cop fredes... tireu una mica de canyella mòlta per sobre.
![arros llet pas12 arros llet pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/43/59/arros-llet-pas12.jpeg)
Ara ja el podríem tastar, però és millor reservar-lo a la nevera un parell d'hores i consumir-lo fred.
![arros llet pas13 arros llet pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/43/86/arros-llet-pas13.jpeg)
I aquí tenim acabat el tradicional arròs amb llet de tota la vida.
![arros llet pas14 arros llet pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/44/13/arros-llet-pas14.jpeg)
El voleu tastar?
![arros llet pas15 arros llet pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/44/40/arros-llet-pas15.jpeg)
Que quedi ben sucós... sobretot.
![arros llet pas16 arros llet pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/81/44/67/arros-llet-pas16.jpeg)
Bon Profit!