Quin clàssic, eh?...no podia faltar. Tsch....un respecte a l'arròs amb llet, nanos. Doncs potser feia més de 20 anys que no el tastava... i que bo!!! Això si... és una mica pesat... bé... molt pesat, val. Per aquest motiu heu de fer racions més aviat petites o no us les podreu acabar. Serviu-lo ben fred de la nevera.
200gr. d'arròs
125gr. sucre
1 litre de llet
1 branca de canyella
1 pela de llimona
canyella en pols per decorar
Variants:
Es pot fer amb llet d'ametlles
Es pot tirar una mica de pols de canyella per sobre al servir-ho
Es poden fer servir plats individuals o una safata gran
Podeu variar la quantitat de llet si us agrada més o menys sucós
Preparem tots els ingredients.
La pell de llimona... contra menys part blanca tingui millor. La part groga és la més aromàtica.
Pesem l'arròs. Segons el corpus són 200gr d'arròs per litre de llet, però jo en poso només 150gr... així queda més sucós, però és una apreciació personal, clar.
Ara posem a bullir la llet amb el sucre i ho remenem.
Incorporem la pela de llimona i una branca de canyella.
Remenem de tant en tant i quan arrenqui el bull...
... hi tirem l'arròs i ho deixem coure uns 20-25 minuts, tot remenant de tant en tant per evitar que s'enganxi del cul.
Treieu la canyella i la pell de llimona...
Escudilleu l'arròs en cassoletes petites...
... que no siguin massa massa grans. Deixeu-les refredar a temperatura ambient.
Un cop fredes... tireu una mica de canyella mòlta per sobre.
Ara ja el podríem tastar, però és millor reservar-lo a la nevera un parell d'hores i consumir-lo fred.
I aquí tenim acabat el tradicional arròs amb llet de tota la vida.
El voleu tastar?
Que quedi ben sucós... sobretot.
Bon Profit!