Es tracta d'un arrosset senzill i força econòmic, però que resulta ser molt gustós i recomanable. No trigareu massa a fer-lo, això sí, emprenya una mica haver de tallar tota la verdura en "brunoise", tot s'ha de dir. Espero haver seguit correctament totes les passes de la recepta original i us animo a tots a provar de fer-la a casa vostra.

Ingredients

1/2 albergínies trinxades petites

1/2 carabassons trinxats petits

1/2 pastanagues trinxades petites

1/2 cebes trinxades petites

1/2 porros trinxats  

1/2 pebrots verds trinxats

1/3 pebrots vermells trinxats  

2 pits de pollastre a daus

350 g d'arròs tipus bomba

1 tomàquet madur  

2 grans d'all pelats

oli d'oliva

1 litre de brou de pollastre

pebre negre  

sal  

Variants:

Per donar color podeu afegir-hi colorant alimentari per a paella o uns brins de safrà

Podeu afegir una cullerada de pebre vermell amb el tomàquet

Preparació
1.
arros tres lozanos pas1

I aquí està el lot de productes que m'han regalat.

2.
arros tres lozanos pas2

La cocotte és formidable. És la primera que tinc i sempre havia volgut tenir-ne una.

3.
arros tres lozanos pas3

I la planxa... com et caigui als peus estàs llest! Pesa el que no està escrit. Es nota que el material és bo. 

4.
arros tres lozanos pas4

Ara tornem a la recepta. Preparem tots els ingredients.

5.
arros tres lozanos pas5

Com que el pollastre és l'únic ingredient de tall que té el plat, he buscat pollastre ecològic, ben bo. El farem a daus més aviat petits, com si fos per fer 'pinxitos'.

6.
arros tres lozanos pas6

Un cop neta la verdura, l'anirem trinxant. Primer la pastanaga...

7.
arros tres lozanos pas8

... l'albergínia...

8.
arros tres lozanos pas9

... el vermell...

9.
arros tres lozanos pas10

... el porro...

10.
arros tres lozanos pas11

... la ceba...

11.
arros tres lozanos pas12

... i ho reservem tot plegat.

12.
arros tres lozanos pas13

Quins colors més macos, oi?... Això semblarà un arròs de Walt Disney! 

13.
arros tres lozanos pas14

Ratllem el tomàquet i el reservem.

 

14.
arros tres lozanos pas15

Ara, posarem una paella al foc, amb un bon raig d'oli que aromatitzarem amb dos grans d'all.

15.
arros tres lozanos pas16

Quan l'all comenci a agafar color...

16.
arros tres lozanos pas17

... hi abocarem tota la verdura.

17.
arros tres lozanos pas18

I la deixarem fer una estona.

18.
arros tres lozanos pas19

A foc mitjà-baix. Els alls, els podeu deixar durant tota la cocció de l'arròs. A l'hora de servir els plats, eviteu posar els grans d'all a cap plat, si no us agraden.

19.
arros tres lozanos pas20

Mentrestant, podeu anar salant el pollastre.

20.
arros tres lozanos pas21

I empebrant-lo també.

21.
arros tres lozanos pas22

Vigileu que no se us cremi la verdura.

22.
arros tres lozanos pas23

Remeneu-la de tant en tant.

23.
arros tres lozanos pas24

Quan la ceba estigui transparent...

24.
arros tres lozanos pas25

... hi afegirem el pollastre.

25.
arros tres lozanos pas26

Remeneu-ho tot plegat.

26.
arros tres lozanos pas27

Deixeu que el pollastre canviï de color.

27.
arros tres lozanos pas28

Ara, si voleu, podem donar-li una mica de color a l'arròs. Si no teniu colorant, podeu posar uns brins de safrà.

28.
arros tres lozanos pas29

No massa.

29.
arros tres lozanos pas30

Barregeu-lo amb el tomàquet.

30.
arros tres lozanos pas31

Seguidament, abocarem el tomàquet a la paella.

31.
arros tres lozanos pas32

Ho remenarem i ho deixarem 5 minuts a foc baix per coure el tomàquet.

32.
arros tres lozanos pas33

Quina flaire, eh?

33.
arros tres lozanos pas34

Calcularem una tassa de cafè d'arròs per persona, que serien entre 70-90 grams aproximadament. Jo n'he fet per quatre més una de regal, per si volem repetir.

34.
arros tres lozanos pas35

Aboquem l'arròs a la paella.

35.
arros tres lozanos pas36

Ara, ho anirem remenant sense parar durant uns minuts per evitar que es cremi.

36.
arros tres lozanos pas37

L'objectiu és torrar lleugerament el gra d'arròs, el que li donarà un gust especial.

37.
arros tres lozanos pas38

No pareu de remenar. Notareu que s'enganxa, però no es crema.

38.
arros tres lozanos pas39

En aquest punt, apagarem el foc i deixarem reposar l'arròs 10 minuts. D'aquesta manera es pretén que tots els sabors del sofregit penetrin dins el gra d'arròs.

39.
arros tres lozanos pas40

De fet, jo ho recullo tot una mica...

40.
arros tres lozanos pas41

... ho tapo i marxo a comprar el pa i a fer el vermut. Així ho podeu deixar el temps que calgui.

 

41.
arros tres lozanos pas43

De seguida hi abocarem el brou de pollastre ben calent.

42.
arros tres lozanos pas44

Rectificarem de sal...

43.
arros tres lozanos pas45

... i deixarem coure l'arròs entre 12-14 minuts a foc mitjà.

44.
arros tres lozanos pas46

De tant en tant, proveu-ho de sal.

45.
arros tres lozanos pas47

Un cop consumit el brou, deixeu-ho una estoneta més.

46.
arros tres lozanos pas48

Sentireu com comença a espurnejar, a fer sorellet. Això vol dir que l'arròs s'està enganxant. Deixeu-ho un parell de minuts i apagueu el foc. Si li falta un punt de cocció a l'arròs, tapeu-ho amb un drap o amb paper d'alumini i deixeu que la cocció passiva l'acabi de fer. En 10 minutets estarà perfecte.

47.
arros tres lozanos pas49

D'aquesta manera aconseguirem que l'arròs s'enganxi una mica i tinguem el "socarrat".

48.
arros tres lozanos pas50

Aquest part més torrada de l'arròs apassiona molts (a mi mateix) però hi ha gent a qui no li agrada. Per tant, aneu amb compte de no passar-vos. Penseu que, si val, podeu "socarrar" una part de l'arròs en una paella a banda.

49.
arros tres lozanos pas51

Abans de servir l'arròs, rasqueu aquest "socarrat" i barregeu bé tot l'arròs. Deixeu-lo reposar 5 minuts.

50.
arros tres lozanos pas52

I ja el podeu servir.

51.
arros tres lozanos pas53

Ummm... ara, aquesta foto, m'ha fet venir gana, mira.

52.
arros tres lozanos pas54

Un molt bon arrosset, de veritat que us ho dic.

53.
arros tres lozanos pas55

I per acabar, us deixo un parell de fotos més.

54.
arros tres lozanos pas56

 Bon profit!

55.I PER BEURE...
arros tres lozanos pas57