Es tracta d'un arrosset senzill i força econòmic, però que resulta ser molt gustós i recomanable. No trigareu massa a fer-lo, això sí, emprenya una mica haver de tallar tota la verdura en "brunoise", tot s'ha de dir. Espero haver seguit correctament totes les passes de la recepta original i us animo a tots a provar de fer-la a casa vostra.
1/2 albergínies trinxades petites
1/2 carabassons trinxats petits
1/2 pastanagues trinxades petites
1/2 cebes trinxades petites
1/2 porros trinxats
1/2 pebrots verds trinxats
1/3 pebrots vermells trinxats
2 pits de pollastre a daus
350 g d'arròs tipus bomba
1 tomàquet madur
2 grans d'all pelats
oli d'oliva
1 litre de brou de pollastre
pebre negre
sal
Variants:
Per donar color podeu afegir-hi colorant alimentari per a paella o uns brins de safrà
Podeu afegir una cullerada de pebre vermell amb el tomàquet
I aquí està el lot de productes que m'han regalat.
La cocotte és formidable. És la primera que tinc i sempre havia volgut tenir-ne una.
I la planxa... com et caigui als peus estàs llest! Pesa el que no està escrit. Es nota que el material és bo.
Ara tornem a la recepta. Preparem tots els ingredients.
Com que el pollastre és l'únic ingredient de tall que té el plat, he buscat pollastre ecològic, ben bo. El farem a daus més aviat petits, com si fos per fer 'pinxitos'.
Un cop neta la verdura, l'anirem trinxant. Primer la pastanaga...
... l'albergínia...
... el vermell...
... el porro...
... la ceba...
... i ho reservem tot plegat.
Quins colors més macos, oi?... Això semblarà un arròs de Walt Disney!
Ratllem el tomàquet i el reservem.
Ara, posarem una paella al foc, amb un bon raig d'oli que aromatitzarem amb dos grans d'all.
Quan l'all comenci a agafar color...
... hi abocarem tota la verdura.
I la deixarem fer una estona.
A foc mitjà-baix. Els alls, els podeu deixar durant tota la cocció de l'arròs. A l'hora de servir els plats, eviteu posar els grans d'all a cap plat, si no us agraden.
Mentrestant, podeu anar salant el pollastre.
I empebrant-lo també.
Vigileu que no se us cremi la verdura.
Remeneu-la de tant en tant.
Quan la ceba estigui transparent...
... hi afegirem el pollastre.
Remeneu-ho tot plegat.
Deixeu que el pollastre canviï de color.
Ara, si voleu, podem donar-li una mica de color a l'arròs. Si no teniu colorant, podeu posar uns brins de safrà.
No massa.
Barregeu-lo amb el tomàquet.
Seguidament, abocarem el tomàquet a la paella.
Ho remenarem i ho deixarem 5 minuts a foc baix per coure el tomàquet.
Quina flaire, eh?
Calcularem una tassa de cafè d'arròs per persona, que serien entre 70-90 grams aproximadament. Jo n'he fet per quatre més una de regal, per si volem repetir.
Aboquem l'arròs a la paella.
Ara, ho anirem remenant sense parar durant uns minuts per evitar que es cremi.
L'objectiu és torrar lleugerament el gra d'arròs, el que li donarà un gust especial.
No pareu de remenar. Notareu que s'enganxa, però no es crema.
En aquest punt, apagarem el foc i deixarem reposar l'arròs 10 minuts. D'aquesta manera es pretén que tots els sabors del sofregit penetrin dins el gra d'arròs.
De fet, jo ho recullo tot una mica...
... ho tapo i marxo a comprar el pa i a fer el vermut. Així ho podeu deixar el temps que calgui.
De seguida hi abocarem el brou de pollastre ben calent.
Rectificarem de sal...
... i deixarem coure l'arròs entre 12-14 minuts a foc mitjà.
De tant en tant, proveu-ho de sal.
Un cop consumit el brou, deixeu-ho una estoneta més.
Sentireu com comença a espurnejar, a fer sorellet. Això vol dir que l'arròs s'està enganxant. Deixeu-ho un parell de minuts i apagueu el foc. Si li falta un punt de cocció a l'arròs, tapeu-ho amb un drap o amb paper d'alumini i deixeu que la cocció passiva l'acabi de fer. En 10 minutets estarà perfecte.
D'aquesta manera aconseguirem que l'arròs s'enganxi una mica i tinguem el "socarrat".
Aquest part més torrada de l'arròs apassiona molts (a mi mateix) però hi ha gent a qui no li agrada. Per tant, aneu amb compte de no passar-vos. Penseu que, si val, podeu "socarrar" una part de l'arròs en una paella a banda.
Abans de servir l'arròs, rasqueu aquest "socarrat" i barregeu bé tot l'arròs. Deixeu-lo reposar 5 minuts.
I ja el podeu servir.
Ummm... ara, aquesta foto, m'ha fet venir gana, mira.
Un molt bon arrosset, de veritat que us ho dic.
I per acabar, us deixo un parell de fotos més.
Bon profit!