Un d'aquells semiinvents que et deixa satisfet. Hi ha moltes receptes d'arròs similars... però l'he afegit uns daus de grana padano que ha estat tot un èxit. Els daus de formatge grana padano encaixen de meravella en aquest plat. Podeu afegir-lo quan quedin 5 minuts per acabar la cocció i provocar que es desfaci o afegir-lo quan pareu el foc... perquè quedi més sencer el dau. Podeu afegir el formatge ratllat o en pols en comptes de daus, però llavors us arrambareu massa cap als "risotto's", oi?
És una recepta força senzilla de fer i també ràpida. Jo he utilitzat un brou que ja tenia congelat... però el podeu fer amb aigua o brou de peix, clar.
Un plat totalment recomanable.
4 tasses d'arròs llarg
1 ceba vermella de Figueres
2 alls
2 culleradetes de concentrat de tomàquet
300ml. brou o aigua
200gr. gamba vermella pelada
1/2 got de vi blanc
1 calamar a daus
pebre negre
oli d'oliva
julivert
10 daus de formatge grana padano
sal
Preparem els ingredients.
Piquem l'all i la ceba.
Avui utilitzaré tomàquet concentrat. No ho acostumo a fer, però feia temps que tenia ganes de provar-lo i veure el resultat. És com tot. Depèn de per quines coses si... i per d'altres no.
Al mateix temps posarem a escalfar el nostre brou (si en tenim, si no posarem aigua calenta).
En una cassola amb una mica d'oli d'oliva... sofregirem l'all i la ceba...
... fins que siguin daurats...
Mentre salem i empebrem les gambes i el calamar.
... ja li podeu tirar el vi blanc.
Tapeu-lo i deixeu-lo coure a foc mig durant uns 5 minuts.
Ja ha evaporat l'alcohol del vi...
... doncs incorporem el tomàquet...
... dues cullerades...
... i remenem... quedarà una mica escandalós de color, però a l'afegir l'arròs quedarà rectificat.
Tirem l'arròs i ho remenem...
... procureu coure una mica l'arròs sense parar de remenar, ja que s'enganxarà del cul.
Després de remenar durant un parell o tres de minuts...
Aprofitem per salar-ho.
Ho deixarem coure una mica...
... si cal afegirem una miqueta més d'aigua... a mida que es vagi absorbint ho veurem.
Sempre farà bona pinta això.
El que us deia. Podem incorporar el formatge abans d'acabar de coure l'arròs... i es desfarà bastant o un cop cuit i quedarà més dur. Jo he fet totes dues coses.
He posat 5 daus en calent....
... remenat, ben remenat...
... perfecte...
Ara ho taparé per que la mateixa calor desfaci el formatge.
I passats uns 3 o 4 minuts... ho comprovem.
Està sensacional.
El formatge té una textura elàstica... però no s'ha desfet del tot.
Finalment, al servir-ho al plat, podeu incorporar algun dau més de formatge...
... sempre li donarà una millor presència a nivell decoratiu.
Ummm... quina flaire.
Està força bo aquest arròs. El podeu acompanyar de vi blanc o negre, que tots dos li van bé.
Bon Profit!