Espectacular recepta marinera amb la que conquistaràs el cor dels teus convidats!

Bon producte, paciència i carinyo a la cuina, i el resultat serà espectacular!

Som-hi!

Ingredients
  • 2 crancs blaus (preferiblement vius)
  • 6 gambes llagostineres
  • 6 llagostins
  • 300g de cloïsses vives
  • 3 o 4 grans d'all trinxats
  • 1/2 ceba trinxada
  • 1 infusió de safrà
  • 150g de tomàquet triturat
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • Julivert fresc 
  • Sal

 

Per fer el fumet de peix:

  • Els caps i les pells de les gambes i llagostins
  • Espines i restes de lluç, rap, etc...

 

Variants:

- Hi pots afegir sípia o calamar

- S'hi poden posar musclos

 

Preparació
1.
IMG 8469

Et recomano comprar els crancs vius. Si no els vols matar amb el ganivet, els pots posar 20min al congelador.

2.
IMG 8470

La gamba llagostinera li va molt bé, no cal que sigui gamba vermella en aquest cas.

3.
IMG 8473

I el llagostí fresc.

4.
IMG 8483

Posa les cloïsses a depurar amb aigua i sal.

5.
IMG 8489

Pela els llagostins.

6.
IMG 8491

Procura retirar les tripes fent un tall en el llom i utilitzant un escuradents.

7.
IMG 8494

Fes el mateix amb les gambes. 

8.
IMG 8553

Ho reserves.

9.
IMG 8504

En una olla, posa un bon raig d'oli amb uns grans d'all mal tallats, amb pell i tot.

10.
IMG 8507

Afegir les pells i caps de les gambes i els llagostins. Sala-ho i deixa que es torri una mica.

11.
IMG 8514

Neteja i prepara la resta de peix per fer el fumet. En aquest cas, cap de lluç.

12.
IMG 8524

Pots prémer els caps de les gambes per extreure'n tot el suc.

13.
IMG 8526

Ara, afegeix el peix. 

14.
IMG 8528

Una mica de pebre vermell i sal.

15.
IMG 8536

Ho cobreixes tot amb aigua. 

16.
IMG 8564

Deixa-ho coure a foc fort uns 20 minuts.

17.
IMG 8545

Mentre es fa el fumet, neteja els crancs. En altres receptes amb cranc blau s'explica el pas a pas.

18.
IMG 8550

Perfecte.

19.
IMG 8556

En una cassola amb una mica d'oli i un parell de grans d'all trinxats, salta les gambes i els llagostins amb una mica de sal.

20.
IMG 8567

Reserva-ho.

21.
IMG 8574

I el reserves també.

22.
IMG 8541

Ara, afegeix la ceba i deixa que es dauri.

23.
IMG 8579

Un cop daurada, afegeix 2 o 3 alls més trinxats.

24.
IMG 8583

Mentrestant, prepara una infusió de safrà. 

25.
IMG 8586

Afegeix el tomàquet i deixa'l fer uns 10 minuts amb una mica de sal.

26.
IMG 8589

Afegeix una cullerada de pebre vermell.

27.
IMG 8592

I aquesta infusió que has preparat.

28.
IMG 8604

Ho remenes i quan el sofregit no tingui pràcticament res de líquid, ja hi pots afegir l'arròs. Son 2,5 parts de fumet per una d'arròs.

29.
IMG 8598

El fumet ja estarà fet. 

30.
IMG 8596

L'has de colar i incorporar a l'arròs.

31.
IMG 8610

Afegeix les closques dels crancs i ho sales.

32.
IMG 8618

Quan porti uns 12-13 minuts bullint a foc baix-mig, afegeix les cloïsses rentades.

33.
IMG 8623

Als 2-3 minuts, afegeix el cranc.

34.
IMG 8626

Al mateix temps, les gambes i els llagostins.

35.
IMG 8628

I una mica de julivert trinxat. Rectifica de sal i deixa-ho 2-3 minuts més fins que l'arròs estigui gairebé cuit.

36.
IMG 8639

Apaga el foc quan a l'arròs li faltin uns 5 minuts. 

37.
IMG 8642

Deixa reposar el plat 10 minuts. La cocció passiva acabarà de coure l'arròs.

38.
IMG 8645

I a gaudir! Bon profit!