Espectacular recepta marinera amb la que conquistaràs el cor dels teus convidats!
Bon producte, paciència i carinyo a la cuina, i el resultat serà espectacular!
Som-hi!
- 2 crancs blaus (preferiblement vius)
- 6 gambes llagostineres
- 6 llagostins
- 300g de cloïsses vives
- 3 o 4 grans d'all trinxats
- 1/2 ceba trinxada
- 1 infusió de safrà
- 150g de tomàquet triturat
- 1 cullerada de pebre vermell
- Julivert fresc
- Sal
Per fer el fumet de peix:
- Els caps i les pells de les gambes i llagostins
- Espines i restes de lluç, rap, etc...
Variants:
- Hi pots afegir sípia o calamar
- S'hi poden posar musclos
Et recomano comprar els crancs vius. Si no els vols matar amb el ganivet, els pots posar 20min al congelador.
La gamba llagostinera li va molt bé, no cal que sigui gamba vermella en aquest cas.
I el llagostí fresc.
Posa les cloïsses a depurar amb aigua i sal.
Pela els llagostins.
Procura retirar les tripes fent un tall en el llom i utilitzant un escuradents.
Fes el mateix amb les gambes.
Ho reserves.
En una olla, posa un bon raig d'oli amb uns grans d'all mal tallats, amb pell i tot.
Afegir les pells i caps de les gambes i els llagostins. Sala-ho i deixa que es torri una mica.
Neteja i prepara la resta de peix per fer el fumet. En aquest cas, cap de lluç.
Pots prémer els caps de les gambes per extreure'n tot el suc.
Ara, afegeix el peix.
Una mica de pebre vermell i sal.
Ho cobreixes tot amb aigua.
Deixa-ho coure a foc fort uns 20 minuts.
Mentre es fa el fumet, neteja els crancs. En altres receptes amb cranc blau s'explica el pas a pas.
Perfecte.
En una cassola amb una mica d'oli i un parell de grans d'all trinxats, salta les gambes i els llagostins amb una mica de sal.
Reserva-ho.
I el reserves també.
Ara, afegeix la ceba i deixa que es dauri.
Un cop daurada, afegeix 2 o 3 alls més trinxats.
Mentrestant, prepara una infusió de safrà.
Afegeix el tomàquet i deixa'l fer uns 10 minuts amb una mica de sal.
Afegeix una cullerada de pebre vermell.
I aquesta infusió que has preparat.
Ho remenes i quan el sofregit no tingui pràcticament res de líquid, ja hi pots afegir l'arròs. Son 2,5 parts de fumet per una d'arròs.
El fumet ja estarà fet.
L'has de colar i incorporar a l'arròs.
Afegeix les closques dels crancs i ho sales.
Quan porti uns 12-13 minuts bullint a foc baix-mig, afegeix les cloïsses rentades.
Als 2-3 minuts, afegeix el cranc.
Al mateix temps, les gambes i els llagostins.
I una mica de julivert trinxat. Rectifica de sal i deixa-ho 2-3 minuts més fins que l'arròs estigui gairebé cuit.
Apaga el foc quan a l'arròs li faltin uns 5 minuts.
Deixa reposar el plat 10 minuts. La cocció passiva acabarà de coure l'arròs.
I a gaudir! Bon profit!