Vinga va, un plat català per cuinar entre setmana... que si, que si, que aquest és un plat tradicional català. Un arroset d'aquells bons... fàcils de fer... senzills... i barats. Com veureu al final de la recepta, ho podeu acompanyar amb un ou ferrat... i a sucar pa, nanos.
Com sempre, si tota la verdura és ecològica... millor que millor. I els pèsols frescos, clar. Un plat molt barat i saborós... i també molt indicat per aquells moments en què s'han de fer malabarismes econòmics per arribar a final de mes.
400gr arròs
250gr. pèsols frescos
100gr. pernil serrà
100gr. formatge ratllat
1 cullerada de concentrat de tomàquet
2 o 3 tomàquets madurs
1 ceba
llorer
oli d'oliva
julivert
aigua
sal
![arros milanesa pas1 arros milanesa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/49/13/arros-milanesa-pas1.jpeg)
Preparem els ingredients.
![arros milanesa pas2 arros milanesa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/49/55/arros-milanesa-pas2.jpeg)
Com us he comentat, els pèsols millor frescos (no congelats). Són més cars... i els haureu de pelar segurament, però no tenen res a veure amb els congelats. Jo me'ls menjo cruus.
![arros milanesa pas3 arros milanesa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/49/97/arros-milanesa-pas3.jpeg)
Preparem l'arroset... el llorer... la ceba...
![arros milanesa pas4 arros milanesa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/50/39/arros-milanesa-pas4.jpeg)
... el pernilet... i el formatge ratllat...
![arros milanesa pas5 arros milanesa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/50/81/arros-milanesa-pas5.jpeg)
També li posaré una cullerada de concentrat de tomàquet, per augmentar el sabor i el color.
![arros milanesa pas6 arros milanesa pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/52/37/arros-milanesa-pas6.jpeg)
Començarem per la mantega.
![arros milanesa pas7 arros milanesa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/52/79/arros-milanesa-pas7.jpeg)
Posem dos talls macos a escalfar... en una cassola.
![arros milanesa pas8 arros milanesa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/53/21/arros-milanesa-pas8.jpeg)
Quan la mantega sigui desfeta i hagi deixat de "crispejar"... hi posarem la ceba... que s'anirà daurant.
![arros milanesa pas9 arros milanesa pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/53/63/arros-milanesa-pas9.jpeg)
Aprofitarem el temps per anar tallant el pernil a tires petites.
![arros milanesa pas10 arros milanesa pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/54/05/arros-milanesa-pas10.jpeg)
També anirem picant el julivert, ben net. Els tomàquets també els ratllarem.
![arros milanesa pas11 arros milanesa pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/54/47/arros-milanesa-pas11.jpeg)
Quan la ceba ja sigui daurada...
![arros milanesa pas12 arros milanesa pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/54/89/arros-milanesa-pas12.jpeg)
... incorporem el pernil i el llorer... i li donem un parell de voltes, fins que el pernil canviï de color.
![arros milanesa pas13 arros milanesa pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/55/31/arros-milanesa-pas13.jpeg)
Afegim el tomàquet ratllat...
![arros milanesa pas14 arros milanesa pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/55/73/arros-milanesa-pas14.jpeg)
... i la cullerada de concentrat de tomàquet.
![arros milanesa pas15 arros milanesa pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/56/15/arros-milanesa-pas15.jpeg)
Ho remenem tot plegat i ho deixem a foc lent... durant uns 10 minutets... que es faci bé el tomàquet.
![arros milanesa pas16 arros milanesa pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/56/57/arros-milanesa-pas16.jpeg)
Incorporem el pèsol fresc i cru.
![arros milanesa pas17 arros milanesa pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/56/99/arros-milanesa-pas17.jpeg)
I al mateix temps... l'arròs també.
![arros milanesa pas18 arros milanesa pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/57/41/arros-milanesa-pas18.jpeg)
Una mica de julivert picat...
![arros milanesa pas19 arros milanesa pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/57/83/arros-milanesa-pas19.jpeg)
... remenem una mica per a barrejar els gustos...
![arros milanesa pas20 arros milanesa pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/58/25/arros-milanesa-pas20.jpeg)
... i ho cobrim d'aigua. El doble d'aigua que d'arròs, més o menys.
![arros milanesa pas21 arros milanesa pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/58/67/arros-milanesa-pas21.jpeg)
Ho salem i ho deixem coure uns 15 minuts.
![arros milanesa pas22 arros milanesa pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/59/09/arros-milanesa-pas22.jpeg)
Passat aquest temps...comprovarem si l'arròs és gairebé cuit... i afegirem el formatge.
![arros milanesa pas23 arros milanesa pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/59/51/arros-milanesa-pas23.jpeg)
Ho barrejarem bé fins que es desfaci.
![arros milanesa pas24 arros milanesa pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/59/93/arros-milanesa-pas24.jpeg)
Passats 3 o 4 minuts més tot remenant...
![arros milanesa pas25 arros milanesa pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/60/35/arros-milanesa-pas25.jpeg)
... tastarem si està bé de sal... i tot ben cuit...
![arros milanesa pas26 arros milanesa pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/60/77/arros-milanesa-pas26.jpeg)
... i ja el tindrem fet. Deixeu-lo reposar 5 o 10 minuts abans de servir.
![arros milanesa pas27 arros milanesa pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/61/19/arros-milanesa-pas27.jpeg)
Un raig d'oli per sobre... i ja podem emplatar.
![arros milanesa pas28 arros milanesa pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/61/61/arros-milanesa-pas28.jpeg)
A que queda bé?... doncs mira... un arrosset dels més econòmics i fàcils de fer que hi ha.
![arros milanesa pas29 arros milanesa pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/62/03/arros-milanesa-pas29.jpeg)
Els pèsols, si són frescos, poden quedar lleugerament durs (no durs durs)... però aquesta és la gràcia. Penseu que es poden menjar cruus... i així és com trobo que estan més bons. Si us agraden super super tous... els podeu bullir prèviament, però no ho aconsello.
![arros milanesa pas30 arros milanesa pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/62/45/arros-milanesa-pas30.jpeg)
Aps, podeu acompanyar aquest arroset amb un ou ferrat... que casen de meravella.
![arros milanesa pas31 arros milanesa pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/30/62/87/arros-milanesa-pas31.jpeg)
Bon Profit!