De nou, us portem una recepta de la nostra passió: els arrossos. Avui, hem decidit fer-la d'escopinya i navalla recta. La navalla recta és un mol·lusc de la família Solenidae que es troba a tota la Mediterrània. Li heu de donar el mateix tractament que a les escopinyes o altres cloïsses en general. Per tant, les haureu de tenir una estona amb aigua i sal per purgar-les de sorra. Cal esbandir-ho tot bé abans de cuinar l'arròs i llestos.

Us encantarà el resultat!

Ingredients

400 g d'arròs

1 farcell de navalles

300 g d'escopinyes

1 sípia a daus (amb la melsa)

1,5 litres de fumet de peix (o 2 litres si us agrada sucós com a les fotos)

2 grans d'all laminats

2 cullerades de carn de nyora

1 ceba trinxada

3 tomàquets madurs ratllats

un raig de vi blanc

oli d'oliva

sal

Variants:

Podeu emprar altres tipus de cloïsses, musclos, etc.

Preparació
1.

El primer pas, posar les escopinyes amb aigua i sal un mínim de 30 minuts. Millor si són dues hores. Així deixaran anar tota la sorra.

2.

Heu de fer exactament el mateix amb les navalles, però procurant posar-les dretes, ja que extreuen la sorra per la part inferior.

3.

La part fosca de la navalla és la part inferior.

4.

Renteu i talleu a trossos la sípia i separeu.

5.

Ara, a la paella amb un bon raig d'oli, daureu els alls laminats.

6.

Seguidament, daureu la sípia durant uns 4-5 minuts màxim.

7.

I llavors la reserveu.

8.

En paral·lel, trinxeu els tomàquets i barregeu-los amb la melsa de la sípia.

9.

Afegiu-hi també dues cullerades (tipus cafè) de polpa de nyora.

10.

Jo la compro ja preparada.

11.

Ara, en una paella ben calenta amb un petit raig d'oli, salteu les navalles ja netes. Tireu-hi un raig de vi blanc.

12.

Tan bon punt s'obrin, ja podeu parar el foc.

13.

Retireu-les de la closca i reserveu-les.

14.

Amb tot, ja tindreu la ceba a punt.

15.

Ara, afegiu-hi la barreja de tomàquet, melsa i nyora. Tireu-hi un punt de sal.

16.

Quan el sofregit sigui ben intens, afegiu-hi la sípia i doneu-les unes voltes.

17.

Ara ja podeu incorporar l'arròs a la paella.

18.

Remeneu-lo durant dos o tres minuts, per sofregir també el gra d'arròs.

19.

A continuació, aboqueu el fumet bullent dins la paella.

20.

A foc fort, porteu-ho a ebullició. Llavors abaixeu una mica el foc i deixeu coure uns 10 minuts.

21.

Mentrestant, netegeu les escopinyes.

22.

Quan l'arròs porti 10 minuts, incorporeu-les, saleu-ho i deixeu-ho acabar de fer uns 8-9 minuts més.

23.

Quan us falti un minut per acabar la cocció de l'arròs, poseu les navalles.

24.

Un minut després, li doneu la volta a les navalles i les col·loqueu de forma decorativa.

25.

En aquest punt, l'arròs estarà pràcticament cuit, potser li falta una mica, però ja està bé. Apagueu el foc.

26.

Poseu la paella al forn en mode grill per daurar la part superior durant 4-5 minuts màxim.

27.

I per fi ja podeu servir-ho a taula.

28.

Bon profit!