He aprofitat que avui hi havia escopinyes fresques al mercat. Les escopinyes són molt bones, però aneu amb compte... ja que és comú que us surti una escopinya dolenta. Per tant, assegureu-vos que cap fa mala olor després de rentar-les bé. Potser ha estat mala sort la meva, fins ara. Per la resta, un arrosset bo de debò.

Recordeu d'indicar-li al peixater que us conservi la melsa i la tinta de la sípia (les dues salses que porten), ja que si no per defecte descarten que ho vulguis i és el secret d'aquest plat. Només amb la melsa podeu fer un arròs amb aigua (sense brou de peix) que us quedarà d'escàndol. Creieu-me, la melsa és el secret.

Ingredients

2 sípies mitjanes tallades a daus molt petits (reserveu la tinta i la melsa o bosseta marró)
1/2 pebrot vermell picat
1 ceba picada
3 o 4 tasses d'arròs
3 tomàquets madurs ratllats
300gr. escopinyes fresques
6 o 8 musclos de roca
1litre brou de peix
pebre vermell dolç
2 alls picats
julivert
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu flambejar el sofregit amb brandi
- Podeu incorporar gambes pelades
- Podeu incorporar pèsols frescos

Preparació
1.
arros negre sipia escopinyes pas1

Preparem els ingredients, com sempre.

2.
arros negre sipia escopinyes pas2

Posarem les escopinyes amb aigua i sal... per purgar la sorra que puguin tenir.

3.
arros negre sipia escopinyes pas3

Piquem el pebrot... i la ceba...

4.
arros negre sipia escopinyes pas4

Tallem la sípia a trossets petits...

5.
arros negre sipia escopinyes pas5

... i la melsa, o salsa marró... la barrejarem amb el tomàquet ratllat....

6.
arros negre sipia escopinyes pas6

... una mica de pebre vermell...

7.
arros negre sipia escopinyes pas8

També podem anar preparant una picada... amb els alls...

8.
arros negre sipia escopinyes pas9

... julivert ben picadet....

9.
arros negre sipia escopinyes pas10

... sal...

10.
arros negre sipia escopinyes pas11

... i les bosses de tinta de la sípia...

11.
arros negre sipia escopinyes pas12

Tot ben picadet i barrejat.

12.
13.
arros negre sipia escopinyes pas14

... veureu que començarà a petar... així que millor tapar-ho....

14.
arros negre sipia escopinyes pas15

Un cop torradeta la sípia... la reservarem.

15.
arros negre sipia escopinyes pas16

En el mateix oli... sofregirem la ceba... el pebrot... i l'all... i finalment el tomàquet.

16.
arros negre sipia escopinyes pas17

Un cop tenim el sofregit... afegirem la sípia... i daurem una mica el gra d'arròs... vigileu per què s'enganxa molt ràpid... ho heu d'anar movent continuament.

17.
arros negre sipia escopinyes pas18

Ara ja podem incorporar el brou de peix... colat...

18.
arros negre sipia escopinyes pas19

... les escopinyes i els musclos....

19.
arros negre sipia escopinyes pas20

... i seguidament... la picadeta...

20.
arros negre sipia escopinyes pas21

Veureu que de seguida canvia el color del plat...

21.
arros negre sipia escopinyes pas22

... i es torna ben fosc...

22.
arros negre sipia escopinyes pas23

Ho deixarem coure uns minuts.... ho rectifiquem de sal... i deixem el gra al nostre gust.

 

23.
arros negre sipia escopinyes pas24

Finalment, com sempre, li donarem un toc de grill al forn.

24.
arros negre sipia escopinyes pas25

I ja el podrem servir.

25.
arros negre sipia escopinyes pas26

Un plat senzillot i bo.

26.
arros negre sipia escopinyes pas27

I aquí el tenim ja emplatat.

27.
arros negre sipia escopinyes pas28

Bon Profit!