He aprofitat que avui hi havia escopinyes fresques al mercat. Les escopinyes són molt bones, però aneu amb compte... ja que és comú que us surti una escopinya dolenta. Per tant, assegureu-vos que cap fa mala olor després de rentar-les bé. Potser ha estat mala sort la meva, fins ara. Per la resta, un arrosset bo de debò.
Recordeu d'indicar-li al peixater que us conservi la melsa i la tinta de la sípia (les dues salses que porten), ja que si no per defecte descarten que ho vulguis i és el secret d'aquest plat. Només amb la melsa podeu fer un arròs amb aigua (sense brou de peix) que us quedarà d'escàndol. Creieu-me, la melsa és el secret.
2 sípies mitjanes tallades a daus molt petits (reserveu la tinta i la melsa o bosseta marró)
1/2 pebrot vermell picat
1 ceba picada
3 o 4 tasses d'arròs
3 tomàquets madurs ratllats
300gr. escopinyes fresques
6 o 8 musclos de roca
1litre brou de peix
pebre vermell dolç
2 alls picats
julivert
oli d'oliva
sal
VARIANTS:
- Podeu flambejar el sofregit amb brandi
- Podeu incorporar gambes pelades
- Podeu incorporar pèsols frescos
Preparem els ingredients, com sempre.
Posarem les escopinyes amb aigua i sal... per purgar la sorra que puguin tenir.
Piquem el pebrot... i la ceba...
Tallem la sípia a trossets petits...
... i la melsa, o salsa marró... la barrejarem amb el tomàquet ratllat....
... una mica de pebre vermell...
També podem anar preparant una picada... amb els alls...
... julivert ben picadet....
... sal...
... i les bosses de tinta de la sípia...
Tot ben picadet i barrejat.
... veureu que començarà a petar... així que millor tapar-ho....
Un cop torradeta la sípia... la reservarem.
En el mateix oli... sofregirem la ceba... el pebrot... i l'all... i finalment el tomàquet.
Un cop tenim el sofregit... afegirem la sípia... i daurem una mica el gra d'arròs... vigileu per què s'enganxa molt ràpid... ho heu d'anar movent continuament.
Ara ja podem incorporar el brou de peix... colat...
... les escopinyes i els musclos....
... i seguidament... la picadeta...
Veureu que de seguida canvia el color del plat...
... i es torna ben fosc...
Ho deixarem coure uns minuts.... ho rectifiquem de sal... i deixem el gra al nostre gust.
Finalment, com sempre, li donarem un toc de grill al forn.
I ja el podrem servir.
Un plat senzillot i bo.
I aquí el tenim ja emplatat.
Bon Profit!