Aquest arròs és molt fàcil de fer, de veritat us ho dic, ara ho veurem, i no és precisament dels més cars. Que vagi de gust.

Ingredients

400gr. arròs

1 sípia d'1,5kg (amb la melsa i la tinta)

2 cebes

2 tomàquets

1 litre de brou de peix

oli d'oliva

sal

allioli negat

julivert trinxat

Variants

Podeu afegir una mica de la melsa de la sípia al sofregit

Preparació
1.
arros negre pas1

Rentem bé la nostre enorme sípia. Recordeu que farem servir la salseta marró (melsa) i la tinta.

2.
arros negre pas2

La pell ja ens l'haurà treta el peixater.

3.
arros negre pas3

Tallem la sípia a daus petitons... amb paciència.

4.
arros negre pas4

El brou de peix ja el tenia fet i congelat... així que només l'haurem d'escalfar. El brou el podeu comprar fet, però no ho recomano. No costa gens de fer i és infinitament millor.

5.
arros negre pas5

Piquem la ceba petitona.

6.
arros negre pas7

A mi m'agrada incorporar una mica de pebre vermell dolç...

7.
arros negre pas8

... li donarà sabor i sobretot color.

8.
arros negre pas9

La melsa de la sípia la podem depositar amb el tomàquet. No cal tota, si és molt gran. Amb mitja ja fareu.

9.
arros negre pas10

Barregem bé el tomàquet amb la melsa i el pebrot vermell. Ho reservem.

10.
arros negre pas11

Ja tenim tota la sípia a daus.

11.
arros negre pas12

Ara, en una paella amb un bon raig d'oli... sofregirem la ceba.

12.
arros negre pas13

Remeneu-la de tant en tant, a foc mitjà. Podeu estar 15-20 minutets remenant.

13.
arros negre pas14

La idea és que caramel·litzi.

14.
arros negre pas15

 Amb la ceba caramelitzada... incorporem el preparat de tomàquet amb melsa.

15.
arros negre pas16

I deixem que evapori l'aigua.

16.
arros negre pas18

Incorporem la sípia.

17.
arros negre pas19

La barregem bé...

18.
arros negre pas20

... i deixem que es faci... uns 15-20 minuts també.

19.
arros negre pas21

L'aigua de la sípia juntament amb el sofregit han de tornar a caramelitzar. Vigileu no se us cremi.

20.
arros negre pas22

I per fi, ja podrem tirar l'arròs. No és que faci propaganda... però és aquest el que he utilitzat.

21.
arros negre pas23

Com sempre, una tassa de cafè per persona més una o dues de regal. Entre 80-100gr d'arròs per cap.

22.
arros negre pas24

Remeneu-lo bé. Ara volem torrar una mica l'arròs.

23.
arros negre pas25

Notareu que s'enganxa del cul... heu d'anar rascant... i barrejant... vigileu no es cremi massa. En 4-5 minuts ho tindrem.

24.
arros negre pas26

En aquest punt, és quan podeu deixar-ho tot una mica recollit... i sortir a fer una volteta... a comprar el diari... a fer el vermut... 

25.
arros negre pas27

Tsch... tapeu-lo, eh?... per allò de les mosques, jeje.

26.
arros negre pas28

I després de fer un vermut... ja podem continuar. Penseu que ara només queda coure l'arròs. Incorporem les cloïsses (si volem), ben netes. Les podeu tenir una horeta amb aigua i sal per purgar-les de sorra.

27.
arros negre pas29

El brou ja el teníem apunt... però falta la tinta... que la barrejarem directament amb el brou de peix.

28.
arros negre pas30

Doncs ja està. Sembla petroli, això, eh?

29.
arros negre pas31

Incorporem el brou de peix amb tinta al nostre arrosset.

30.
arros negre pas32

Penseu que, com a mínim,  s'ha de posar el doble de brou que d'arròs. Saleu la paella, amb criteri, clar.

31.
arros negre pas33

Mentre es fa l'arròs, preparem el toc final d'aquest plat: un allioli negat, és a dir, tallat.

32.
arros negre pas34

Feu com sempre, amb el turmix, però en comptes de tenir el turmix baix de tot amb l'ou i sense moure-ho... tot el contrari, comenceu a fer el boig i a barrejar-ho des de dalt... i veureu com es talla segur.

33.
arros negre pas35

Passats uns 20-25 minuts... l'arròs ja serà cuit. Rectifiqueu de sal... i ruixeu el plat amb l'allioli negat.

34.
arros negre pas36

Així... sense por. Pareu el foc i deixeu reposar l'arròs de 5 a 10 minuts.

35.
arros negre pas37

Quins colors i quines textures, eh? Tranquils que en servir el plat s'acabarà de barrejar tot bé. En aquesta ocasió no cal posar-lo al forn... ja que no busquem la capa torradeta... ja és prou negre!

36.
arros negre pas38

Ja podem emplatar-ho, ben calentó.

37.
arros negre pas39

Anava a dir... que us llepeu els dits... però ja sabeu com taca la tinta. Acompanyeu el plat d'un bon vi blanc.

38.
arros negre pas40

Bon Profit!