No per utilitzar ingredients bàsics, senzills i econòmics un plat no ha de ser considerat exquisit. Aquest ho és. Sobretot si trobeu verdura de temporada i de proximitat. En termes de sabor, us diria que és un plat "brutal".

I com veureu, admet moltes variants, el que fa que aquest plat també es pugui considerar d'aprofitament. Som-hi!

Ingredients

100 g de mongeta verda a trossos

100 g de carbassó a trossos

1 ceba trinxada

1 full d'api

8-10 espàrrecs verds a trossos

1 pebrot verd petit a trossos

3 tomàquets madurs ratllats

2 grans d'all

300 g de conill a trossos

300 g de pit de pollastre a trossos (o cuixa)

2 litres de brou d'au o verdura

30 g de barreja de bolets deshidratats

pebre negre

pebre vermell dolç

1 branca de romaní

1 copa de vi blanc

oli d'oliva verge extra

sal

Variants:

El podeu fer amb bolets frescos de temporada o sense bolets

S'hi poden afegir altres verdures de l'horta

Es pot fer amb altres carns com gall dindi, ànec, etc.

Preparació
1.
arros pages pas1

Prepareu i renteu tota la verdura.

2.
arros pages pas2

Talleu-la tota a trossos similars.

3.
arros pages pas3

Ara, saleu i empebreu la carn.

4.
arros pages pas4

Poseu un bon raig d'oli d'oliva a escalfar en una cassola amb un parell d'alls per aromatitzar.

5.
arros pages pas5

Fregiu el conill.

6.
arros pages pas6

Mentrestant, aprofiteu per ratllar els tomàquets.

7.
arros pages pas8

Poseu els bolets a hidratar en un bol amb aigua.

8.
arros pages pas9

Quan estigui la carn feta, reserveu-la.

9.
arros pages pas10

A la mateixa cassola, i si cal, afegiu-hi més oli, salteu la verdura.

10.
arros pages pas11

Deixeu que agafi coloret i que la ceba quedi transparent.

11.
arros pages pas12

Seguidament, aboqueu a la cassola la copa de vi i deixeu que s'evapori l'alcohol durant uns 8-10 minuts.

12.
arros pages pas13

Ara, ja hi podeu tirar el tomàquet. Si voleu, podeu afegir també una cullerada de pebre vermell dolç.

13.
arros pages pas15

A continuació, afegiu-hi la carn al sofregit.

14.
arros pages pas16

Remeneu-ho bé, que quedi ben integrat.

15.
arros pages pas17

Tireu el brou calent, que ho cobreixi sobradament. Per uns 400-500 g d'arròs amb un litre i mig en teniu prou, però com que s'ha de coure la carn primer hi posarem 2 litres. La carn quedarà molt melosa així. Altrament, si l'heu fregit prou bé, podeu tirar l'1,5 l de brou amb l'arròs directament.

16.
arros pages pas18

Saleu-ho.

17.
arros pages pas19

Tireu-hi també els bolets amb l'aigua, descartant el final de l'aigua, que pot contenir una mica de terra.

18.
arros pages pas20

Una branca de romaní.

19.
arros pages pas21

I ara si, deixeu-ho bullir a foc mig baix durant uns 15 minuts. L'objectiu és coure bé la carn, que després es desfaci a la boca.

20.
arros pages pas22

Passat aquest temps ja hi podeu tirar l'arròs. Uns 80-100 g per persona. Recordeu la proporció de 2 o 3 parts de líquid per una d'arròs, segons us agradi eixut o sucós.

21.
arros pages pas23

Passats els 15 minuts, apagueu el foc. El gra no estarà fet del tot.

22.
arros pages pas24

Poseu la cassola al forn en mode grill, a uns 185-190 graus durant uns 5-7 minuts. Això acabarà de coure l'arròs i a més torrarà la part superior, donant-li un aspecte més professional. Així ho fan als restaurants.

23.
arros pages pas25

Un cop el traieu del forn, tapeu la cassola amb paper d'alumini i deixeu-lo reposar entre 10-15 minuts. L'arròs necessita el seu temps de repòs. Guanyarà molt, ja veureu.

24.
arros pages pas26

I ara si, per fi, ja el podeu servir a taula. Que bo!

25.
arros pages pas27

Bon profit!