No per utilitzar ingredients bàsics, senzills i econòmics un plat no ha de ser considerat exquisit. Aquest ho és. Sobretot si trobeu verdura de temporada i de proximitat. En termes de sabor, us diria que és un plat "brutal".
I com veureu, admet moltes variants, el que fa que aquest plat també es pugui considerar d'aprofitament. Som-hi!
100 g de mongeta verda a trossos
100 g de carbassó a trossos
1 ceba trinxada
1 full d'api
8-10 espàrrecs verds a trossos
1 pebrot verd petit a trossos
3 tomàquets madurs ratllats
2 grans d'all
300 g de conill a trossos
300 g de pit de pollastre a trossos (o cuixa)
2 litres de brou d'au o verdura
30 g de barreja de bolets deshidratats
pebre negre
pebre vermell dolç
1 branca de romaní
1 copa de vi blanc
oli d'oliva verge extra
sal
Variants:
El podeu fer amb bolets frescos de temporada o sense bolets
S'hi poden afegir altres verdures de l'horta
Es pot fer amb altres carns com gall dindi, ànec, etc.
![arros pages pas1 arros pages pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/33/85/arros-pages-pas1.jpeg)
Prepareu i renteu tota la verdura.
![arros pages pas2 arros pages pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/34/48/arros-pages-pas2.jpeg)
Talleu-la tota a trossos similars.
![arros pages pas3 arros pages pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/34/75/arros-pages-pas3.jpeg)
Ara, saleu i empebreu la carn.
![arros pages pas4 arros pages pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/35/02/arros-pages-pas4.jpeg)
Poseu un bon raig d'oli d'oliva a escalfar en una cassola amb un parell d'alls per aromatitzar.
![arros pages pas5 arros pages pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/35/29/arros-pages-pas5.jpeg)
Fregiu el conill.
![arros pages pas6 arros pages pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/35/56/arros-pages-pas6.jpeg)
Mentrestant, aprofiteu per ratllar els tomàquets.
![arros pages pas8 arros pages pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/36/49/arros-pages-pas8.jpeg)
Poseu els bolets a hidratar en un bol amb aigua.
![arros pages pas9 arros pages pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/36/79/arros-pages-pas9.jpeg)
Quan estigui la carn feta, reserveu-la.
![arros pages pas10 arros pages pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/37/06/arros-pages-pas10.jpeg)
A la mateixa cassola, i si cal, afegiu-hi més oli, salteu la verdura.
![arros pages pas11 arros pages pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/37/33/arros-pages-pas11.jpeg)
Deixeu que agafi coloret i que la ceba quedi transparent.
![arros pages pas12 arros pages pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/37/60/arros-pages-pas12.jpeg)
Seguidament, aboqueu a la cassola la copa de vi i deixeu que s'evapori l'alcohol durant uns 8-10 minuts.
![arros pages pas13 arros pages pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/37/87/arros-pages-pas13.jpeg)
Ara, ja hi podeu tirar el tomàquet. Si voleu, podeu afegir també una cullerada de pebre vermell dolç.
![arros pages pas15 arros pages pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/38/41/arros-pages-pas15.jpeg)
A continuació, afegiu-hi la carn al sofregit.
![arros pages pas16 arros pages pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/38/68/arros-pages-pas16.jpeg)
Remeneu-ho bé, que quedi ben integrat.
![arros pages pas17 arros pages pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/38/95/arros-pages-pas17.jpeg)
Tireu el brou calent, que ho cobreixi sobradament. Per uns 400-500 g d'arròs amb un litre i mig en teniu prou, però com que s'ha de coure la carn primer hi posarem 2 litres. La carn quedarà molt melosa així. Altrament, si l'heu fregit prou bé, podeu tirar l'1,5 l de brou amb l'arròs directament.
![arros pages pas18 arros pages pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/39/55/arros-pages-pas18.jpeg)
Saleu-ho.
![arros pages pas19 arros pages pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/39/82/arros-pages-pas19.jpeg)
Tireu-hi també els bolets amb l'aigua, descartant el final de l'aigua, que pot contenir una mica de terra.
![arros pages pas20 arros pages pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/40/12/arros-pages-pas20.jpeg)
Una branca de romaní.
![arros pages pas21 arros pages pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/40/69/arros-pages-pas21.jpeg)
I ara si, deixeu-ho bullir a foc mig baix durant uns 15 minuts. L'objectiu és coure bé la carn, que després es desfaci a la boca.
![arros pages pas22 arros pages pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/41/17/arros-pages-pas22.jpeg)
Passat aquest temps ja hi podeu tirar l'arròs. Uns 80-100 g per persona. Recordeu la proporció de 2 o 3 parts de líquid per una d'arròs, segons us agradi eixut o sucós.
![arros pages pas23 arros pages pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/41/56/arros-pages-pas23.jpeg)
Passats els 15 minuts, apagueu el foc. El gra no estarà fet del tot.
![arros pages pas24 arros pages pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/41/83/arros-pages-pas24.jpeg)
Poseu la cassola al forn en mode grill, a uns 185-190 graus durant uns 5-7 minuts. Això acabarà de coure l'arròs i a més torrarà la part superior, donant-li un aspecte més professional. Així ho fan als restaurants.
![arros pages pas25 arros pages pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/42/10/arros-pages-pas25.jpeg)
Un cop el traieu del forn, tapeu la cassola amb paper d'alumini i deixeu-lo reposar entre 10-15 minuts. L'arròs necessita el seu temps de repòs. Guanyarà molt, ja veureu.
![arros pages pas26 arros pages pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/42/37/arros-pages-pas26.jpeg)
I ara si, per fi, ja el podeu servir a taula. Que bo!
![arros pages pas27 arros pages pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/34/42/64/arros-pages-pas27.jpeg)
Bon profit!