És important cuinar aquest plat amb cassola de fang... ja que el fang cou els productes de forma diferent i també li aporta un gust diferent del plat. Com ja sabreu, el fang manté l'escalfor durant molt de temps, per tant, l'arròs s'haurà de coure el just que després, fora del foc, ja s'acabarà de fer solet a dins. Per la resta, és d'aquells plats per acabar llepant-se'n els dits.

Ingredients

400g g d'arròs  

1 litre i mig de brou de peix

150 g de musclos

4 gambes vermelles

1 sípia mitjana (amb la melsa)

2 o 4 escamarlans (1 per persona)

100 g de pèsols

3 tomàquets madurs

pebre vermell

1 ceba picada

oli d'oliva  

sal

Variants:

Podeu afegir trossets de rap

Podeu afegir cloïsses

Podeu fer-lo sense pèsols

Preparació
1.

Partirem del brou de peix ja fet. Us recomano veure prèviament aquestes receptes.

2.

Anirem preparant el tomàquet ratllat.

3.

Podeu incorporar la melsa de la sípia i una cullerada de pebre vermell al tomàquet.

4.

Ho remenem bé.

5.

Ja podem posar la cassola de fang a escalfar, a foc baix. Ja sabeu que el fang no vol canvis bruscos de temperatura: es podria trencar.

6.

Sobre un rajolinet d'oli d'oliva... saltarem una mica les gambes i els escamarlans frescos.

7.

Encara es movien, pobrissons...

8.

Reservem el marisc... i en el mateix oli sofregirem la ceba picada...

9.

... fins que tingui un coloret ros... ben maco...

10.

Seguidament, incorporem el preparat de tomàquet que teníem reservat.

11.

Al mateix temps, hi posem la sípia tallada a trossets.

12.

Ho tapem, a foc baix, i ho deixem coure uns 10-15 minutets.

13.

Quan la sípia sigui tova...

14.

... incorporem l'arròs: una tassa per persona + una altra de regal.

15.

Deixem que es torri una mica l'arròs... i que s'enganxi a la cassola... sense deixar de remenar.

16.

A continuació, hi afegim els pèsols.

17.

I finalment, el brou de peix...  que tenim ben calentó.

18.

Ho cobrirem totalment.

19.

Incorporem els musclos, ja nets d'algues.

20.

Ho salem... i ho deixem coure durant uns 15 minuts.

21.

Quina oloreta nanos!

22.

Quan faltin 5 minutets... incorporem el marisc que tenim reservat.

23.

Passat aquest temps... l'arròs serà pràcticament cuit (millor que li falti una mica que passar-nos de cocció)... i el posarem 5 minuts al forn... en mode grill.

24.

Així, que us quedi aquesta estupenda capa torradeta.

25.

I ja tenim fet el nostre arrosset.

26.

Fa bona pinta?

27.

El podeu deixar reposar 5 minuts... i el servim. Tranquils, que no es refredarà amb facilitat... en una cassola de fang.

28.

Servim un plat amb una mica de tot.

29.

Ummm... ara m'ha entrat gana, mira.

30.

I aquest suquet... és extraordinari... el podeu menjar amb cullera si voleu.

31.

Bon Profit!